Soort reis

Absolute stilte en neurowetenschappers

25 mei 2018
Blijkt er op uw volgende reis een neurowetenschapper aan het team van uw spa te zijn toegevoegd? Of is het resort volledig wifi- en telefoonvrij? Het zou goed kunnen, want de nieuwste trends in wellness beloven u allerlei leuke en interessante noviteiten. Het nieuwste in wellness: dit zijn dé trends:
Image for Architectonische wellness

Architectonische wellness

Spa’s en resorts die er van de buitenkant prachtig uitzien zijn niets nieuws. Wat wel nieuw is, is de bijzondere aandacht voor de binnenkant ervan. Steeds meer hotels zullen ervoor zorgen dat ze ecologisch verantwoord werken en bijvoorbeeld in hun eigen energiebehoefte kunnen voorzien, zoals Lefay Resort & SPA Lago di Garda in Italië nu al doet. Daarbij zullen ze meer en meer uitgerust worden met hoogstaande technische snufjes die bijvoorbeeld ochtendlicht simuleren zodat u extra ontspannen opstaat. Of juist innovaties implementeren die juist uw slaap stimuleren.

Image for Stilte

Stilte

In een wereld waar we door email, Whatsapp, Facebook, Instagram en noem het maar op 24/7 bereikbaar zijn, zullen wellness resorts ons steeds vaker stilte gaan bieden. Het zal niet lang meer duren voordat de eerste stille restaurants, sportscholen, winkels en vliegvelden geopend zullen worden en de eerste totaal stille spa is al een feit, net als het eerste retreat waar geen wifi of telefoonsignaal te ontvangen is. In Bali kunt u voor een heerlijke natuurlijke stilte nu al terecht in COMO Shambhala, dat prachtig in de jungle aan de rand van een rivier ligt, of The Retreat, minstens zo vredig gesitueerd in de tropische heuvels van Costa Rica.

Image for Nieuwe schoonheid

Nieuwe schoonheid

Veel vaker dan voorheen zal in de toekomst de aandacht uitgaan naar innerlijke schoonheid. Want hoewel we mooi willen zijn én blijven, willen we niet onze authenticiteit en eigen karakter verliezen. Dat betekent geen botox maar voedsel en drankjes die uw huid van binnenuit een boost geven. Geen medicijnen, maar eerder een intensieve darmreiniging volgens de methodiek van dr. Mayr om ziektes te voorkomen, waarvoor u nu al in het Oostenrijkse Parkhotel Igls terecht kunt. U kunt ook denken aan een grondige gezondheidscheck-up en medische consultaties in Villa Eden, een Italiaans resort dat prijs na prijs in de wacht blijft slepen voor hun medische spa.

Image for Mentale wellness

Mentale wellness

Waar we voorheen vooral een wellness vakantie boekten om weer lekker in ons lichaam te komen, zullen we dat in de toekomst ook doen om lekker in ons hoofd te komen zitten. Met depressie als een van de snelst groeiende kwalen ter wereld, zullen wellness bestemmingen steeds meer reizen gaan aanbieden die op onze mentale gezondheid gericht zijn. Ze zullen daartoe psychotherapeuten, neurowetenschappers en coaches aan hun staf toevoegen. In Kamalaya Wellness Sanctuary in Thailand bijvoorbeeld kunt u bij Rajesh terecht. Deze wijze monnik uit India weet u meestal meteen te vertellen waar u in uw leven tegenaan loopt en hoe u die belangrijke verandering kunt bewerkstelligen.

Image for Speciale aandacht voor kanker

Speciale aandacht voor kanker

Puur en Kuur organiseert in Zeeland al jaren Borstkanjerweekenden, speciale reizen voor ex-borstkankerpatiënten. We blijken hiermee trendsettend te zijn geweest, want meer en meer therapeuten in de spa’s en resorts bekwamen zich in het geven van op maat gesneden behandelingen aan kankerpatiënten, zoals speciale massages of oncologische esthetica.

Image for Teruggeven

Teruggeven

De laatste trend speelt in op de globale ontwikkeling van iets terug willen geven aan de maatschappij. Ook de wellnesswereld gaat hierin mee, door bijvoorbeeld een deel van hun winst te doneren aan goede doelen, zoals Heritance Ayurveda Maha Gedara in Sri Lanka al doet, of, zoals Swaswara in India bewust lokaal personeel in te huren. Op die manier zullen wellness vakanties in toenemende mate zowel de gast als de omgeving ten goede komen.

Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's