Soort reis

Cyprus: een onontdekt pareltje

29 december 2017

Stel je voor: je gaat voor het eerst naar Cyprus. En het wordt bovendien je allereerste wellnessreis. Benieuwd hoe dat is? Puurenkuurs Ilona vertelt het je in geuren en kleuren!


Underdog

Ik was nog nooit op Cyprus geweest – en ik ben zeker niet de enige. Want net als bij de meeste Nederlanders lag die bestemming bij mij ook minder voor de hand. Denk je aan zon en vakantie, dan denk je eerder aan Spanje, Portugal of Griekenland. Toen ik de kans kreeg om voor Puurenkuur naar Cyprus te gaan, was ik dan ook dolblij!

Image for Cyprus als vakantieland

Cyprus als vakantieland

Cyprus is geen typische zomerbestemming; het klimaat is er zo mild dat ook de winter en het voorjaar heel geschikt zijn om er vakantie te vieren. Ik was er in april, de zon scheen volop en het was maar liefst 27 graden. Wat een verschil met de kou en de regen in Nederland! Cyprus heeft prachtige kleine baaitjes waar je kunt zwemmen en een mooi groen binnenland met kleine bergdorpjes. Paphos is druk en gezellig. Er zijn veel leuke winkeltjes, restaurantjes waar je heerlijk kunt eten, een leuke haven en een klein smal strand. Een prima plek om te zonnen en uit te rusten met een boek – tenminste: zo deed ik dat altijd. Maar deze keer heb ik een andere manier gekozen om te ontspannen. Bij een wellnessreis is ontspanning geen bijzaak, maar echt het belangrijkste. Dankzij de speciale programma’s in de hotels ben je echt met jezelf bezig. Tijdens een gezichtsbehandeling met masker, een rugmassage of een yogales kom je echt tot jezelf. En het grappige is: toen voelde ik pas dat ik daar ook écht aan toe was!


Image for Almyra

Almyra

Ga je met z’n tweetjes, dan kan ik je Columbia Beachotel en Columbia Beach Resort van harte aanbevelen. Ga je alleen en ben je op zoek naar gezelligheid, dan is Almyra een goede keuze. Dit hotel ligt midden in de stad zodat er altijd vermaak binnen handbereik is. Mijn tripje naar Cyprus was kort maar heerlijk. Ik vond het eiland echt een onverwachte verrassing!

Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen