Terug het pad op met het complete Relax en Reboost weekend

23 augustus 2017

Stress! Zo boordevol stress, daar is geen week kamperen tegen opgewassen. Sterker nog, na een week kamperen in de stromende regen met twee ruziënde kinderen zijn mijn stresslevels hoger dan de weken ervoor toen ik krampachtig bezig was alles af te krijgen om op die kampeervakantie te gaan. Ik heb in vier weken tijd maar een keer de binnenkant van de sportschool gezien en mijn dieet bestaat uit overgeslagen maaltijden, koekjes en patat. Mijn nek zit zo vast dat ik er duizelingen van krijg en mijn hoofd is op algehele tilt. Dit patroon moet ik doorbreken. Ik ben te ver van het pad afgedwaald en heb behoefte aan een algehele reset, een gezondheidsdoorstart. Na de belofte van een complete wellnesservaring met gezond eten, inspanning, ontspanning, sauna’s en thermale baden, meld ik me aan voor een Relax en Reboost weekend van Puurenkuur in Fontana Resort Bad Nieuweschans.


Op vrijdagmiddag stap ik in de auto naar Groningen. Er gaan een miljoen dingen door mijn hoofd, het merendeel gaat over iets nog moeten en over dingen die ik echt niet mag vergeten. Slim dat Puurenkuur het weekend begint met een relaxationsessie. De fijne stem van coach en begeleider Saskia Hofstede werkt ontspannend en ik bevind me al iets meer in het hier en nu. 


Tijd voor de avondmaaltijd. Hoe lang geleden is het dat ik, rustig zittend aan een tafel, een gezonde maaltijd tot me nam? De wortel-, sinaasappel-, cashewnotensalade is heerlijk zoet en verfrissend. De groentecurry met komkommerraita en volkoren basmatirijst ruikt heerlijk en is niet te versmaden. Health chef Nancy Peppelenbos stelde het menu op en bij alles wat we eten krijgen we uitleg over wat er in zit en welke gezondheidsvoordelen de ingrediënten hebben. Inspirerend!  Voor het slapen gaan dobber ik nog even soezerig op mijn rug in de heilzame minerale baden van Fontana die tot laat open zijn. Wat een goed idee was dit.


Gezellige gesprekken voeren de boventoon tijdens de ochtendfitwalk. De romige smoothie van avocado, appel, spinazie en kiwi die we daarna als ontbijt krijgen, is een gezonde vitamine c-, ijzer- en omega 3-bom. Yum. Aan het ontbijt heerst een gemakkelijke sfeer en het is net alsof we elkaar al weken kennen. Een leuke gemengde groep, de jongste een twintiger, de oudste begin zestig. Voor sommige is dit hun eerste wellnessvakantie, anderen zijn al vaker geweest. De verhalen verschillen. “Ik moet van de dokter gezonder gaan leven en afvallen en ik dacht ik probeer eerst een weekendje voordat ik langer ga’’ en “Ik zorg de laatste tijd weer niet goed voor mezelf en kom hier even snel omschakelen”. 


Dat coach Saskia ook fanatiek kan zijn merken we tijdens de ‘Move your body’-sessie. Een pittige work-out in de tuin brengt de zweetklieren in actie. Spieren, cardio en stretchen, alles komt aan bod. Mijn bloedsomloop werkt weer op volle toeren. Lekker opgepept en verlost van het luie zweet voel ik me echt al stukken beter dan een dag geleden. Een heerlijk thermaal bad verzorgt na afloop de spieren in mijn lichaam die voor het eerst sinds weken weer aan de bak moesten. 

Tijdens de middagontspanningssessie voel ik me al veel rustiger in mijn hoofd dan de vorige dag. Na de gezellige, en weer heerlijke lichte vegetarische avondmaaltijd, lig ik ’s avonds tevreden op een heerlijk zacht bed met een boek waar ik ’s ochtends half aan vastgeplakt op wakker wordt. Als een blok geslapen en voor het eerst sinds een tijd spring ik fit en ontspannen uit bed. Na het ochtendprogramma heb ik nog helemaal geen zin om naar huis te gaan. Gelukkig kan ik na de check-out nog de hele middag gebruik maken van de thermale baden.


In de auto op weg naar huis voel ik het verschil met de heenweg. Mijn hoofd staat meer uit, mijn lichaam meer aan. Mijn lekkere trek is verdwenen en de moeheid ook. Sterker nog ik voel me energiek, krachtig en opgewekt. Ik heb zin om te sporten. Ga weer gezond eten. Kom maar op wereld. Ik ben weer klaar voor je.'' 

Christy - Deelnemer Relax & Reboost weekend in Fontana Bad Nieuweschans