Traditionele Chinese geneeskunde - wellness vakantie

19 december 2017
Traditionele Chinese geneeskunde - wellness vakantie

Traditional Chinese Medicine (TCM) is duizenden jaren oud. Het is daarmee één van de eerste medische wetenschappen ter wereld. Ondanks die oude oorsprong heeft TCM altijd al oog gehad voor stress als de voornaamste oorzaak van veel ziektes. Dat maakt TCM tot een bijzonder geschikte methode om de problemen van de huidige tijd te lijf te gaan. Tegenwoordig kampen immers heel veel mensen met stress-gerelateerde kwalen. Denkt u aan spanning, onrust, slaapproblemen, spijsverteringsklachten, overgewicht et cetera. Door deze vanuit de klassieke Chinese geneeskunde te bekijken, kunnen ze vanaf de wortel worden uitgeroeid. En wanneer kan dat beter dan tijdens een kuurreis? U verblijft in een luxe kuuroord of wellness resort, omgeven door rust, ontspanning en comfort. Daardoor heeft u alle tijd en ruimte om u volledig te richten op de behandeling van uw kwalen en klachten. Een Traditional Chinese Medicine wellness vakantie is een kuurreis waarvan u met een gezonder lichaam terugkeert.

Wat is een Traditional Chinese Medicine wellness vakantie?

De westerse geneeskunde benadert lichaam en geest als gescheiden. Dit in tegenstelling tot TCM. Die ziet lichaam en geest namelijk als één. De mens is in deze visie een complex geheel van materie, energie en spirit dat constant in ontwikkeling en aan verandering onderhevig is. Bovendien staan alle onderdelen met elkaar in verbinding. De geest beïnvloedt het lichaam. Waardoor psychische en psychologische problemen zich kunnen uiten in lichamelijke kwalen. Net zo goed beïnvloedt het lichaam de geest. Waardoor fysieke klachten zich kunnen vertalen in mentale klachten.

Een belangrijk onderdeel van een TCM behandelplan zijn energiebehandelingen. Een tuina-massage bijvoorbeeld, een klassieker binnen de Chinese geneeskunde, of acupunctuur en voetreflexologie. Ze zijn gericht op het weer laten stromen van de energie die is komen vast te zitten. Hydro-aromatherapieën maken ook deel uit van het behandelplan. De stralen van de bubbelbaden worden op de meridianen gericht om de bloedcirculatie te bevorderen en de energie en vitaliteit te herstellen. Het water waarmee dat gebeurt, is verrijkt met essentiële oliën. Een derde element zijn fysieke activiteiten. Qi gong, tai chi en speciale stretchoefeningen helpen ook om de energiehuishouding weer in balans te brengen. Met het idee dat zodra de energie weer in evenwicht is en opnieuw stroomt, uw klachten en kwalen oplossen.

Meer weten? Neemt u vooral contact met ons op. We informeren u met plezier over de mogelijkheden.