Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Hoteldetails

Onvergetelijke en avontuurlijke reis met yoga en meditatie in de woestijn inclusief een bezoek aan twee werelderfgoed locaties: Wadi Rum woestijn en Petra en bezoek aan de Dode Zee.

Hier gaat u naartoe
Jordanië is een sprookjesachtig land vol historische werelderfgoed locaties, cultuur, avontuur en geschiedenis. Met kustlijnen en bergachtige rode woestijnen. Het is een gastvrij en veilig land in deze regio dat wellnessreizigers met open armen ontvangt. Deze yoga- en meditatierondreis neemt u mee langs de absolute hoogtepunten van dit mysterieuze land. De uitgestrekte rode Wadi Rum woestijn met haar bedoeïenen en rotspieken is de perfecte plek voor yoga- meditatie en paardencoaching. Maar ook voor slapen onder de fonkelende sterrenhemel. We bezoeken de 2300 jaar oude roze stad Petra uitgehouwen in de rotsen en een van de zeven wereldwonderen. En we dobberen in de Dode Zee, het zoutste water ter wereld. Verwacht een reis als geen ander vol avontuur en magie, spirituele momenten van absolute rust en ongekende, natuurlijke schoonheid. Verwacht comfort en aandacht maar ook slapen in bedoeïenententen (niet op matjes maar echte matrassen). Maar bovenal, verwacht dat u verliefd wordt op dit unieke land met zijn prachtige mensen en bijzondere cultuur en schitterende natuur.

Mogen we u enthousiast maken?
Slapend bij de bedoeïenen in de Wadi Rum woestijn licht de hemel op met sterren zoals u nog nooit gezien heeft. Op het vlakke, zoute water van de Dode Zee drijft u bijna gewichtloos op het laagste punt ter wereld. En de eerste blik op de verborgen, antieke roze stad Petra is er een die u waarschijnlijk uw hele leven niet meer zult vergeten. Hoe ziet deze bijzondere reis eruit van dag tot dag: Dag 1: Aankomst in de Jordaanse hoofdstad Amman. U verblijft een nacht in een comfortabel hotel in de stad Madaba, niet ver van Ammam. Dag 2: We reizen in vier uur naar de Wadi Rum woestijn met een tussenstop in Dana Eco Sphere. Vanaf het bezoekerscentrum van Wadi Rum reizen we in 30 minuten naar het bedoeïenenkamp in het beschermde gebied van Wadi Rum. Hier brengen we een nacht door met yoga- en meditatiesessies in de stilte van de woestijn. Op dag drie neemt een bedoeïenengids ons verder en dieper de woestijn in voor een kampeernacht onder de sterren - een onvergetelijke ervaring! In de grootsheid en stilte van Wadi Rum gronden we diep en vergroten we ons bewustzijn. In de vroege middag van dag 4 reizen we in anderhalf uur naar Petra. We verblijven hier 2 nachten in een viersterrenhotel en nemen onze tijd om deze mooie, mystieke stad te bewonderen. Op dag 6 reizen we van Petra naar de Dode Zee. Hier sluiten we de reis in het luxe Movenpick hotel. Tijdens deze reis slapen we in verschillende accommodaties: van tenten in de woestijn (op matrassen) en in comfortabele vier- en vijfsterrenhotels in Petra en de Dode zee.

Speerpunten


Wellnessprogramma's

Belangrijk

  • Vliegen op: Amman (AMM)
  • Transfertijd vanaf de luchthaven naar ons eerste hotel: ca. 20 minuten
  • Check-in tijd 15.00 uur / Check-uit tijd 11.00 uur
  • Badkleding: is altijd verplicht. Neem voor een sessie in de Dode Zee oude zwemkleding mee, door het zoutgehalte kan zwemkleding makkelijk verkleuren
  • Internet: gratis in de hotels. In de Wadi Rum woestijn is het bereik niet altijd goed of is er helemaal niet
  • Woestijn: in Wadi Rum kunnen de nachten (zeer) koud zijn. Neem gepaste kleding daarvoor mee
  • Sauna's: gescheiden voor mannen en vrouwen
  • Koop op voorhand van de reis een Jordan Pass (ca. 75 JOD - Dit is uw visum voor Jordanië en geldt tevens als toegangsprijs voor grote bezienswaardigheden zoals Petra en Wadi Rum)


Paspoort / visum informatie

Vaccinaties en gezondheid

Kamers

Gedeelde kamer/tent met een andere deelnemer
Kamer alleen
Tweepersoonskamer met eigen reisgenoot

Reiservaringen


5 november 2022

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië

In mijn leven bezocht ik vijf woestijnen, maar de meest majestueuze is zonder twijfel Wadi Rum. Waar sprekende rotsformaties en eindeloze zandvlaktes prachtig samenvloeien, waar de bedoeïnencultuur nog in volle authenticiteit wordt beleefd en waar een schitterende sterrenhemel je elke nacht innig omhelst. Dat we deze woestijn zo intens en verdiepend konden beleven dankzij Puurenkuur en Sandra was een geschenk. Dichter bij duizend-en-één nacht kom je niet in dit aardse leven.

Tanja - hoofdredacteur PSYCHOLOGIES (BE)

5 november 2022

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië

Leven in het nu krijgt een extra dimensie in Wadi Rum, Jordanië. Magisch aan deze locatie is dat je je piepklein kunt voelen in die grootse vlakte. Dat doet enerzijds relativeren, maar tegelijk brengt het je zo dicht bij jezelf: wie ben ik, wat wil ik, wat heb ik nodig om de volgende stap in mijn leven te zetten? Gedragen door het geluid van de wind maken we tijd voor onszelf. Dit is een woestijn met een ziel en dat voel je in merg en been. Of zoals Sandra zegt: ‘De stilte en energie van de woestijn leiden je naar een staat van diep innerlijk luisteren.’

Maryse

5 november 2022

Puurenkuur Yoga Meditatie rondreis Jordanië

De reis naar Jordanie was een indrukwekkende reis. Een sprookje dat je een keer in je leven mee moet maken. Een paar dagen verblijven en tot jezelf komen in de Wadi Rum woestijn met als hoogtepunt slapen in de open lucht. Genieten van de indrukwekkende historische stad en wereld erfgoed Petra. Om tot slot je zelf in te smeren met modder uit de dode zee en drijvend in het water weer herboren eruit te komen.

Lucretia

Deel dit hotel