Soort reis

Klant ervaring: Paradis Plage Surf, Yoga & Spa in Marokko

15 maart 2024

De een reist altijd alleen. De ander boekt liever met iemand samen. Weer een ander zoekt vooral rust. Terwijl een ander juist hunkert naar actie en avontuur. In onze blog 'klant ervaring' vertellen Puurenkuur klanten over hun favoriete wellnessreis, retreat of hotel en geven ze tips en adviezen. 

Deze keer: Paradis Plage Surf, Yoga & Spa in Agadir, waar Loes in januari 2024 een week verbleef. Dat wij als Puurenkuur superenthousiast zijn over dit kleinschalige boetiekretreat moge duidelijk zijn. Het is gelegen aan een vijf kilometer lang zandstrand ten noorden van Agadir. Een oase van rust, waar surfen, yoga en wellness samenkomen in moderne Marokkaanse stijl en sfeer. Weg van de massa. Het rustgevende geluid van de oceaan als een natuurlijke, kalmerende achtergrondmuziek. Deze plek wordt in één adem genoemd met ‘next level chillen’. Dankzij de relaxte vibe, de yogamindset, biologische maaltijden, de Marokkaanse EcoSpa en diverse fitnessactiviteiten, waaronder (board) surflessen. 

Lees hier haar ervaring

Image for Sfeer

Sfeer

Paradis Plage is een prachtig resort met grote kamers in een gehucht ten noorden van Agadir. Ik was er in januari en trof het met het weer, het was zo'n 25 graden. Paradis Plage heeft veel te bieden. Jongeren komen er voor de surflessen, de ouderen voor de yogalessen en de Spa, dus jong en oud loopt door elkaar. Vanwege een verkoudheid kon ik helaas geen yogalessen doen, maar ik hoorde er goede berichten over. Er zijn 3 maal daags lessen van verschillende zwaarte. Van de Spa (massage en hammam) heb ik wel gebruik gemaakt. Het hotel heeft een geweldig groot zwembad met goede temperatuur en op het strand zijn stoelen en een strandtent waar je heerlijke hapjes en zalige longdrinks kunt bestellen. Er is geen muziek, zodat je het ruisen van de golven kunt horen. Het personeel in dit hotel is ongelooflijk aardig en behulpzaam. Ze doen er echt alles aan om het je naar de zin te maken.

Image for Eten

Eten

Het ontbijt was overweldigend: koffie, Marokkaanse thee, Marokkaanse warme hapjes, zoetigheid op zijn Frans, fruit, yoghurt, omelet, Marokkaanse flensjes etc etc. Op het terrein zijn drie restaurants, waarvan ik in het bijzonder restaurant 27 aanraad. De aardige chef daar kan goed koken. Ook is het hotel geschikt voor alleenstaanden en mensen die graag in contact met anderen treden. Elke avond is er een houtvuur tegen zonsondergang. Daar komt men om een drankje drinken en andere gasten te ontmoeten. Voor dat je het weet, zit je met iemand aan het diner. Naast het hotel zit een visafslag en wat kleine tentjes. Daar kun je voor een habbekrats (veel goedkoper dan in het hotel) verse vis op de gril eten. Heerlijk - vooral bij Happy Calamar. 

Image for Tip: combineer uw reis met Marrakech

Tip: combineer uw reis met Marrakech

Voor de vliegverbinding raad ik aan via Marrakech te vliegen. En daar dan zowel op de heen- als terugreis een nachtje te slapen. Dan wordt het reizen een stuk lichter. De luxe bus Supratours (ca. € 30 enkele reis) is vier uur onderweg van Agadir naar Marrakech en vice versa. Een taxi van het hotel kan je in Agadir op het busstation ophalen of afzetten. Ik kwam aan het eind van de middag aan in Marrakech, had er een leuke avond en nog een prachtige dag. 'S Avonds vloog ik met Transavia in 3 uur en 20 minuten terug naar Amsterdam. Kortom: een aanrader!

Ontdek Paradis Plage Surf, Yoga & Spa resort

Lees meer
Top 13 luxe destination spa's
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen