Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Wellnessreizen Costa Rica

Natuur, rust & ontspanning

De beste wellnesshotels, spahotels, yoga boutiqueretreats en surfplekken in Costa Rica

Groen, groener, groenst, dat is Costa Rica. Een exotische bestemming, waar mensen naartoe gaan voor de overweldigend mooie natuur (jungle! vulkanen! warmwaterbronnen!) in combinatie met prettige voorzieningen voor vakantiegangers. Goede wellnessmogelijkheden zijn er ook, dat maakt dat Costa Rica het hele jaar door de perfecte wellnessbestemming is. Dé plek voor iedereen die wil opladen. Dat kan door een yogales van wereldklasse, een actieve surfles, gezonde, biologische voeding, prachtige spa’s en dat alles tegen een natuurlijk landschap van weelderige regenwouden en prachtige stranden. Stelt u het zich eens voor: het kabbelen van golven, het geritsel van boombladeren en het in de verte gehuil van apen. Het ondergaan van een massage onder een cabana terwijl de geur van lokale frangipane naar binnen drijft. Na een lange dag wandelen, een weldadig bad in een van de ontelbare minerale warmwaterbronnen.
Lees meer

Insiders tipsFilter de reizen op

Ontdek hier alle reizen in Costa Rica

The Retreat Costa Rica
11 reviews
Altos del Monte, Costa Rica
Een kleinschalige plek met een hoge persoonlijke touch. Waar u helemaal in de watten wordt gelegd. Hoog niveau van yogalessen, fantastische (gezonde) keuken, en dat middenin de natuur van Costa Rica. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:

  • Gratis enkele reis transfer (vanaf San José airport) t.w.v. $100
  • Gratis kamerupgrade (indien beschikbaar op het moment van boeken) bij een verblijf van min. 7 nachten
  • Deelname aan de theeproeverij t.w.v. $ 30 p.p. 
  • Gratis boek van oprichter Diana Stobo
  • Voor terugkerende gasten: 15% korting op extra spabehandelingen (niet geldig voor Abhyangam behandelingen) + de bovenstaande extra's

Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

De beste wellnesshotels, spahotels, yoga boutiqueretreats en surfplekken in Costa Rica

Groen, groener, groenst, dat is Costa Rica. Een exotische bestemming, waar mensen naartoe gaan voor de overweldigend mooie natuur (jungle! vulkanen! warmwaterbronnen!) in combinatie met prettige voorzieningen voor vakantiegangers. Goede wellnessmogelijkheden zijn er ook, dat maakt dat Costa Rica het hele jaar door de perfecte wellnessbestemming is. Dé plek voor iedereen die wil opladen. Dat kan door een yogales van wereldklasse, een actieve surfles, gezonde, biologische voeding, prachtige spa’s en dat alles tegen een natuurlijk landschap van weelderige regenwouden en prachtige stranden. Stelt u het zich eens voor: het kabbelen van golven, het geritsel van boombladeren en het in de verte gehuil van apen. Het ondergaan van een massage onder een cabana terwijl de geur van lokale frangipane naar binnen drijft. Na een lange dag wandelen, een weldadig bad in een van de ontelbare minerale warmwaterbronnen. Wat heeft Costa Rica te bieden? Een aantal voorbeelden:

Minerale baden in Costa Rica

Costa Rica heeft bijna 200 vulkanische formaties waarvan er ongeveer 100 tekenen van vulkanische activiteit vertonen en vijf die zijn geclassificeerd als actieve vulkanen: Arenal, Poás, Rincón de la Vieja, Irazú en Turrialba. Als gevolg hiervan zijn er meerdere natuurlijke warmwaterbronnen in het hele land die veilig genoeg zijn om in te baden.

Tabacon Grand Spa Thermal Resort is de thuisbasis van een van de enige volledig natuurlijke warmwaterbronnen die aanwezig is in een resort in het gebied Arenal / La Fortuna. De warmwaterbronnen van Tabacon gebruiken geen pompen of herverwarmingssystemen. De bronnen variëren in temperatuur van 25-50 Celsius / 77-122 Fahrenheit. Er zijn meerdere verschillende zwembaden om uit te kiezen en zelfs een ruimte voor alleen volwassenen genaamd Shangri La Gardens. U kunt hier genieten van een warm en ontspannend bad in mineraalrijk water terwijl ze worden omgeven door weelderige inheemse vegetatie in Tabacon.

The Springs Resort and Spa is een van de beste luxe resorts in La Fortuna, met een flink aantal natuurlijke warmwaterbronnen op het terrein waar u van kunt genieten. Het resort is opgesplitst in twee delen, La Lagunas en Perdido Springs. La Lagunas heeft acht warmwaterbronnen met variërende temperaturen tussen 28,3-40 Celsius / 83-104 Fahrenheit. Perdido Springs is een prachtig doolhof van tuinpaden en warmwaterbronbaden. Dit deel van het resort is meestal wat rustiger.

Surf & Yoga hotels

De kustlijn van Costa Rica de Atlantische Oceaan biedt voor surfers van elk niveau mogelijkheden. Afhankelijk van de ‘swell’, het tij en de wind, komen beginners én gevorderden hier aan hun trekken. Een surf- en yogareis naar Costa Rica is een sportieve vakantie die heel goed met wellness te combineren is. Veel kleinschalige boetiekretreats aan de kust bieden voor zowel surfers als yogaliefhebbers diverse faciliteiten aan. In Costa Rica brengt u uw tijd door op het water en net zo goed op de massagetafel.

De meesten weten al dat Costa Rica de thuisbasis is van enkele van de beste surf- en yoga-retraites ter wereld. Steden als Jaco (bij San José) en Tamarindo (bij Liberia) zijn gemakkelijk te bereiken. Absoluut een aanrader is het zuidwestelijke centrum van het schiereiland Nicoya, met name Santa Teresa. Puurenkuur biedt diverse wellnessreizen en wellnessvakanties aan in Costa Rica: kleinschalige yoga-, surf en detox boetiekhotels tot de uitgebreide luxe spahotels met minerale baden. Neem contact op met de reisspecialisten van Puurenkuur voor uw wellnessreis in Costa Rica!