Soort reis

Luxe retreats en ayurvedavakanties in India

Ancient healing Ayurveda

Ontdek de beste health resorts, yoga retreats en ayurvedahotels in India. Puurenkuur is het reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness en biedt hoogwaardige kuuroorden en health resorts in de wereld. Het is onze passie om de beste retreats en specialistische ayurvedaresorts te vinden. India is de bakermat van ayurveda, dus waar kunt u beter een ayurvedavakantie boeken dan in India? Letterlijk vertaald betekent Ayurveda de 'wetenschap van het leven'. Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze. Het aantal ayurvedaresorts in India is ongekend groot, met name in de provincie Kerala (Zuid-India). Ayurvedavakanties in Kerala zijn erg populair door het klimaat, de bosrijke omgeving én de koele moessonperiode (juni - november).
Lees meer

Insiders tips

An Ayurveda way of life
Artikel: Ayurveda, a way of life
Puurenkuur Ayurveda Guide
Lees: Puurenkuur Ayurveda Guide
India is Ayurveda
Blog: India is Ayurveda

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in India

Nikki's Nest
3.5
Nikki's Nest, India
Een kleinschalig ayurvedaresort met yoga en meditatie gerund door bevlogen, ecologische pioniers in een tropisch paradijs aan de Indische Oceaan.
5 reviews
Manaltheeram Ayurveda Beach Resort
4
Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village, India
Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village is wat de naam belooft te zijn. Denkt u authentieke ayurveda, een zandstrand met palmbomen en knusse cottages.
30 reviews
Somatheeram Ayurveda Beach Resort
4
Somatheeram Ayurveda Village, India
Meer dan 30 jaar ervaring én een van de eerste ayurvedische resorts ter wereld. Als u authentieke, traditionele ayurveda zoekt, zit u in Somatheeram Ayurveda Resort goed.
8 reviews
Atmantan Wellness Resort
5
Atmantan Wellness Centre, India
Een holistische, destination-spa met ‘east meets west’ benadering en vijfsterren comfort, in een mooie vallei aan een meer.
18 reviews
Ayursoma Ayurveda Royal Retreat
5
Ayursoma Ayurveda Royal Retreat, India
Authentieke ayurveda in een luxe vijfsterrenresort aan het strand geïnspireerd op oude Indiase paleizen.
6 reviews
Six Senses Vana
5
Six Senses Vana, India
Six Senses Vana is een internationale ashram, een luxe wellness retreat en een hemels heiligdom van wereldklasse. Een spirituele plek om, met een volledig op maat gemaakt programma, weer connectie met uw diepste zelf maken.
2 reviews
Ananda in the Himalayas
5
Ananda in the Himalayas, India
Een werkelijk ongeëvenaarde wellnessbeleving. Als een van de allerbeste destination spa’s ter wereld, is dat wat u kunt verwachten in Ananda in the Himalayas.
24 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

De beste ayurvedahotels, luxe yogaretreats en panchakarma kuren in India 

India is de bakermat van ayurveda, dus waar kunt u beter een ayurvedavakantie boeken dan in India? Letterlijk vertaald betekent Ayurveda de 'wetenschap van het leven'. Ayurveda is een ruim 5000 jaar oude (holistische) natuurgeneeswijze. Uitgangspunt van ayurveda is dat zowel lichaam als de geest als één geheel behandeld worden voor een gezond en gelukkig leven. Het aantal ayurvedaresorts in India is ongekend groot, met name in de provincie Kerala (Zuid-India). Ayurvedavakanties in Kerala zijn erg populair door het klimaat, de bosrijke omgeving én de koele moessonperiode (juni - november), allen goede ingrediënten voor het volgen van een ayurvedakuur. Puurenkuur is de grootste aanbieder in ayurvedareizen en vakanties naar India en Kerala. Via onze strenge selectiecriteria kozen we de beste ayurveda/kuurhotels voor u. Een ayurvedakuur is geschikt voor iedereen, of u nu ‘slechts’ een globale 'energie boost' of ‘reset’ nodig heeft, of juist met een specifieke klacht aan de slag wilt. U kunt ontspannen met de yoga- en meditatielessen die een onderdeel zijn van de kuur. U krijgt daarnaast een kuur op maat gebaseerd op een intake met de ayurveda-arts. Een kuur bestaat uit dagelijks diverse ayurvedabehandelingen, massages en therapieën.

Wat heeft India te bieden? Een aantal voorbeelden:

Een overzicht van het aanbod in retreats en ayurvedareizen in India

 • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in India 
 • Gespecialiseerde ayurvedahotels en ayurvedaresorts in Kerala
 • Luxe wellnessretraites
 • Luxe wellnesshotels met een spa 
 • Yoga retraites
 • Health spa's (de beste vindt u hier, zoals Ananda In The Himalayas en Atmantan)
 • Mindfulness retreats
 • Detoxretreats
 • Sapvasten vakanties of Juice cleanse
 • Mindfulnessvakanties, mindfulnessretreats / retraites of mindfulnessreizen
 • Meditatieretreats 
 • programma's met painmanagement
 • Adults-only wellnesshotels

Wellnessvakantie en ayurvedavakanties in India

Ayurveda betekent 'wetenschap van het Leven'. Ayurveda is duizenden jaren oud en werkt vanuit een holistische gedachte. Bij deze moeder van alle geneeswijzen draait het allemaal om de balans tussen lichaam, geest en ziel. Deze eeuwenoude geneeskunst gaat op zoek naar de kern van een gezondheidsprobleem in plaats van alleen de symptomen te bestrijden. Puurenkuur is de grootste aanbieder in ayurvedareizen en vakanties naar India en Kerala.

Een ayurvedakuur is voor iedereen, wat uw doel ook is. U kunt ontspannen met de yoga- en meditatielessen, die een onderdeel zijn van de kuur. U krijgt daarnaast een kuur op maat na de check-up van de ayurveda-arts. Met elke dag diverse ayurvedabehandelingen, massages en therapieën.

Wilt u advies over het doen van een ayurvedareis of ayurvedavakantie? Wilt u naar de oorsprong van ayurveda of toch liever een ayurvedareis boeken dichterbij? Er zijn tallozen plekken in Europa die een soortgelijke kuur aanbieden. Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat met een van onze ayurveda specialisten.

Een ayurveda-arts stemt de kuur persoonlijk op u af aan de hand van uw doshatype en bepaalt met een plan op maat hoe u de disbalans weer kunt herstellen. Een kuur bestaat traditioneel uit een ayurvedisch dieet met veel verse groenten en fruit en soms wat kip of vis, ochtendyoga en avondmeditatie, massages en kruiden- en stoombaden.

Wat doet een ayurvedakuur voor u

Een ayurvedavakantie of ayurvedareis is absoluut 'kuren zonder afzien'. Een verwenreis en gezondheidskuur ineen! U eet de hele vakantie heerlijk en valt toch af. Andere prettige bijwerkingen; een heldere geest, totale ontspanning en nieuwe energie. De ayurvedische levenswijze geeft ons ook meer inzicht in onszelf en de wereld om ons heen.

Ayurveda is vooral een preventieve geneeswijze. Een ayurvedakuur kan uw lichaam en geest verjongen en levensverlengend werken. Toch kent ayurveda ook opmerkelijke resultaten bij reumatische aandoeningen, slaapproblemen, chronische vermoeidheid, stress, hoge bloeddruk, migraine, psoriasis of depressiviteit.  

Welke types ayurvedakuren zijn er?

U kunt een rasayanakuur volgen (wellness ayurveda: puur voor de ontspanning), een intensieve panchakarmakuur (reiniging van lichaam en geest) of een medische ayurveda kuur (specifieke klachten of ziekten laten behandelen). Voor medische ayurvedakuren is een langer verblijf nodig. Ook raden wij het herhalen van de behandelingen en therapieën aan.

Nog meer voordelen van een ayurvedareis

Tijdens een kuur in India ontvangt u wel zo'n twee tot vier behandelingen per dag zoals hoofd-, lichaams- en synchroon massages en kruiden- en stoombaden. De ayurvedische geneeswijze is zacht en op basis van een natuurlijke behandeling. Vervelende neveneffecten zijn er daardoor niet. Meer informatie over ayurveda, klik hier

link om toe te voegen: https://puurenkuur.nl/alle-hotels/ayurveda-t15

Yogaretreats of yogaretraite in India 

Ashrams  

Ashram betekent ‘zich inspannen voor bevrijding’. Een ashram is een plek waar yoga, meditatie en andere spirituele activiteiten kunnen worden beoefend. Meestal bevinden Ashrams zich in een rustige en vredige omgeving. Het zijn vaak spirituele en/of religieuze plekken om tot uzelf te kunnen komen. U zult hier alleen de basisvoorzieningen aantreffen, zoals simpel ingerichte kamers, een yogahal, eetzaal, tuinen en vaak ook een bibliotheek. Kort samengevat is een Ashram een oase van rust. Hier vindt u geen luxe, maar gaat u terug naar de basis en doorbreekt met gewoontes en patronen.

De beste ayurvedahotels en yogaretreats in Kerala  

Kerala ligt aan de zuidwestkust van India. Hier vindt u een onverwacht en verassend India weg van de drukte van de steden. U verblijft in de prachtige natuur met heel veel palmbomen en mooie zandstranden. Dat maakt het dé perfecte plek voor een ayurvedakuur of een yogaretreat. Naast de prachtige stranden staat Kerala ook bekend om de backwaters. Dit is een honderden kilomets lang ‘wegennetwerk’ op het water. De backwaters werden en worden nog steeds gebruikt voor visserij en transport. Een tripje op de backwaters mag dan ook niet ontbreken wanneer u verblijft in Kerala, een gebied dat ook bij de Indiërs erg geliefd is. In Kerala vindt u alle ingrediënten voor een fijne yogareis of ayurvedakuur. Wilt u meer weten over een ayurvedakuur in Kerala? Laat het ons weten!

De beste ayurvedahotels en yogaretreats in Mumbai 

Mumbai, voorheen bekend als Bombay, is de grootste stad in India. In Mumbai is het een drukte van jewelste met veel chaos en verkeer. Maar de stad heeft ook veel te bieden. Er zijn veel historische bezienswaardigheden en tempels te vinden en het is het centrum van de Bollywood filmidustrie. Om helemaal tot rust te kunnen komen biedt Puurenkuur ayurvedahotels en yogaretreats aan buiten Mumbai. De reis vanuit Mumbai kan meer dan drie uur lang zijn, maar tijdens de reis ziet u de verschillende kanten van India. Op onze ayurvedalocaties vindt u alle rust en schone lucht zodat u optimaal tot rust kunt komen en echt kunt genieten van uw yoga- of meditatieretreat. Wilt u meer weten over het combineren van een stedentrip met uw ayurevareis? Laat het ons weten!

De beste ayurvedahotels, destination spa’s en yogaretreats in Delhi en Noord-India 

Delhi is de hoofdstad van India en bestaat uit twee delen, Old Delhi en Delhi. Naast de vele bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft, is deze stad ook de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan Agra voor een bezoek aan de Taj Mahal.

Vanuit Delhi vliegt u in een uur naar Dehradun, aan de voet van de Himalaya, met aan de ene kant de Ganges en aan de andere kant de Yamuna. In Dehradun vindt u zowel natuur, cultuur (door de vele heilige plekken) en avontuur. Vergeet ook zeker geen bezoek te brengen aan Rishikesh wanneer u in Dehradun verblijft. Rishikesh is een heilige stad voor veel Hindoes en staat bekend om zijn vele Ashrams en yogacentra. Op iedere hoek van de straat een ayurvedische-arts. Daarbij is Rishikesh het beginpunt voor pelgrimsreizen. Wilt u meer weten over het combineren van een ayurvedareis of yogaretreat in combinatie met deze steden? Laat het ons weten!