Soort reis

Wellnessreizen Mexico

Eeuwenoude healing therapieën

Ontdek de beste health resorts, boetiekhotels en yogaretreats in Mexico. Puurenkuur is het reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness en biedt hoogwaardige kuuroorden en health resorts in de wereld. Met vrijwel het hele jaar door warme temperaturen, uitgestrekte stranden, heerlijk eten en duizenden jaren aan geschiedenis, is het geen wonder dat Mexico een van de beste vakantiebestemmingen is. Elke regio in Mexico heeft z’n eigen verhaal en bijzonderheden: van de bruisende metropool Mexico-Stad tot de witte zandstranden van Tulum, en van de tradities van de Indigenas in San Cristóbal tot de beboste bergen van de Sierra Norte. Op wellness of kuurreis in Mexico kan in alle varianten, of u nu een adults-only luxe hotel in Puerto Vallarta zoekt, een kleinschalig boetiekretreat in de jungle waar met eeuwenoude tradities wordt gewerkt of een destination spa aan de mooie zandstranden van Playa del Carmen. In Mexico kan het allemaal.
Lees meer

Insiders tips

De beste watersporten
Blog: De beste watersporten
Mooiste stranden
Blog: Mooiste stranden
Palmaïa
Hotel: Palmaïa

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Mexico

Palmaïa - The House of AïA
5
Palmaïa - The House of AïA, Mexico
Het holistische Palmaia - The House of AïA, een tropisch paradijs aan het poederwitte zandstrand van Mexico. Een spa in de jungle met een wellnessprogramma onder leiding van een persoonlijke groei-gids, plus… een all-inclusive vegan concept!
4 reviews
SHA Wellness Clinic Mexico
5
SHA Wellness Clinic Mexico, Mexico
Gloednieuwe prijswinnende medische spa met integrale aanpak– zusje van SHA Wellness Clinic in Spanje – in de tropische natuur aan de Caraïbische kust van Mexico.
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

De beste wellnesshotels, boetiek retreats en eeuwenoude therapieën in Mexico

Met vrijwel het hele jaar door warme temperaturen, uitgestrekte stranden, heerlijk eten en duizenden jaren aan geschiedenis, is het geen wonder dat Mexico een van de beste vakantiebestemmingen is. Elke regio in Mexico heeft z’n eigen verhaal en bijzonderheden: van de bruisende metropool Mexico-Stad tot de witte zandstranden van Tulum, en van de tradities van de Indigenas in San Cristóbal tot de beboste bergen van de Sierra Norte. Op wellness of kuurreis in Mexico kan in alle varianten, of u nu een adults-only luxe hotel in Puerto Vallarta zoekt, een kleinschalig boetiekretreat in de jungle waar met eeuwenoude tradities wordt gewerkt of een destination spa aan de mooie zandstranden van Playa del Carmen. In Mexico kan het allemaal. 


Wat heeft Mexico te bieden? Een aantal voorbeelden: 

  • Luxe hotels Mexico met uitgebreide spafaciliteiten
  • Yoga retreat of yoga retraite, yogareis of yogavakantie in Mexico
  • Adults-only hotels
  • Surf en yoga retreats 
  • Duikvakantie en duikreizen
  • Mindfulness vakanties of mindfulness reizen
  • Meditatiereizen of meditatievakanties
  • Healing, sjamanistische en meditatieretreats
  • Stilte retraite of stilte retreats
  • Destination Spa’s

Wellness- en strandvakantie in luxe hotels in Mexico

Een wellnessreis en strandvakantie in één is een cadeautje voor uzelf. Me-time, ontspanning en even niets. Een vakantie waarbij u echt oplaadt. Met een breed scala aan luxe wellnessfaciliteiten, eindeloze witte stranden en diverse excursiemogelijkheden is in Mexico alles daarvoor aanwezig. De kuur- en wellnesshotels schieten als paddenstoelen uit de grond. Mexico loopt daarin voor op andere landen in Latijns-Amerika. Een wellness relaxvakantie aan de witte zandstranden, hiken in de natuur of duizenden jaren oude Maya healing behandelingen ondergaan, het kan allemaal in Mexico. Daarnaast is het land een perfecte plek voor ecotoerisme door de enorme biodiversiteit, van besneeuwde bergen tot jungles en woestijnen. Mexico biedt eindeloze avontuurlijke opties. 


Adults-only luxe wellnesshotels in Mexico

Puurenkuur biedt moderne en hoogwaardige wellnessresorts en wellnesshotels aan in Mexico. Veel daarvan zijn adults-only, een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar rust en die willen genieten van een vakantie zonder kinderen. Ook zijn er vaak geen drukke entertainmentprogramma’s.


Actieve vakanties: Surf, duik & Yogavakanties in Mexico

Mexico staat bekend om zijn uitgestrekte kusten aan de Golf van Mexico, de Caribische Zee en de Stille Oceaan. Met zoveel heerlijke lounge stranden en water is het niet vreemd dat liefhebbers hier ook naar hartenlust snorkelen, duiken, surfen en zeilen. Langs de verschillende kustlijnen van Mexico zijn er surfplekken voor surfers van elk niveau. Afhankelijk van de ‘swell’, het tij en de wind komen beginners én gevorderden hier aan hun trekken. Een surf- en yogareis naar Mexico is een sportieve vakantie die heel goed met wellness te combineren valt. Veel kuuroorden bieden allerlei gecombineerde surf- en spafaciliteiten aan.

Ook wat betreft actieve outdoor activiteiten in de natuur heeft Mexico heel wat te bieden zoals bossen die perfect zijn voor fietsen, wandelen, hiken en vissen. In Mexico vindt u veel natuurlijke wonderen van ondergrondse cenotes, tot canyons en watervallen. Ds, waar u ook heengaat in Mexico, er staat u een magische vakantie te wachten.


Destination Spa’s

Er zijn verschillende soorten wellnesshotels in Mexico, waaronder ook de zogeheten destination-spa’s. Dat zijn hotels waar de gasten verblijven binnen een bepaald wellnessthema of met een bepaald doel. Destination-spa’s zijn rustige plekken met diverse spafaciliteiten en een gezonde menukaart waar verschillende (sport- en holistische-) activiteiten worden georganiseerd. Alles staat dus in het teken van uw welzijn. U kunt hier programma’s volgen die zich specifiek richten op het verhelpen van lichamelijke, mentale of gezondheidsproblemen. Ook kunt u werken aan een specifiek doel. Denk bijvoorbeeld aan het ontgiften van het lichaam (detoxreizen), ontstressen (relax- of mindfulnessvakantie) etc. De meeste destination spa’s bieden uitgebreide programma’s aan die persoonlijk op u worden afgestemd. Dit gaat vaak gepaard met een luxe all-inclusive concept: de maaltijden worden bijvoorbeeld aangepast aan uw specifieke wensen en het doel dat u voor ogen heeft. Het fijne van een destination spa is ook dat u tijdens uw verblijf omringd wordt door gelijkgestemden. Alle gasten zijn wellnessgasten. Dat maakt het ook makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten wat fijn kan zijn voor alleenreizenden. In een destination-spa is alles ingericht op het behalen van uw doel: een relaxte sfeer, begeleiding van specialisten zoals dokters en voedingsdeskundigen en beperkt aanbod van dagelijkse verleidingen zoals alcohol en koffie etc. Kortom een destination-spa is de plek voor u wanneer u op zoek bent naar een alles-in-één wellnessvakantie en prijs, waarbij het verblijf, de maaltijden, alle behandelingen en sportactiviteiten inclusief zijn.