Soort reis

Wellness & SUP

In balans op het water....

SUP staat voor Stand-Up Paddleboarding, een watersport waarbij u op een plank staat en met een peddel over het water beweegt. Het board is vergelijkbaar met een surfboard, maar dan groter, breder en stabieler. Stand-up paddlesurfen kan worden gedaan op meren, rivieren en oceanen, en is een geweldige manier om van het water te genieten en actief te blijven. Het is een low-impact oefening die balans, kracht en uithoudingsvermogen verbeterd en kan worden genoten door mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Stand-up paddlesurfen kan ook een ontspannende en meditatieve activiteit zijn, omdat u kunt genieten van het landschap en de rust van het op het water zijn. Het is de afgelopen jaren een populaire watersport geworden en wordt vaak aangeboden als activiteit in watersportcentra, resorts en vakantiebestemmingen.
Lees meer

Insiders tips

De beste watersporten
Blog: De beste watersporten
Mooiste stranden
Blog: Mooiste stranden
Le Jadis
Hotel: Le Jadis - Mauritius

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Wellness SUP reizen

Phuket Cleanse
3.5
Phuket Cleanse, Thailand
Kleinschalig retreat waar rawfood, héél veel sport- en yogalessen, meditatie en workshops de pijlers vormen. Locatie: het vriendelijke Phuket Cleanse retreat in Thailand, waar niets moet en alles mag. Fit, gezond en schoon komt u terug!
2 reviews
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas
5
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas, Mauritius
Anantara Iko Mauritius is een heerlijke plek voor een ontspannen spavakantie. Even helemaal niets doen aan een wit zandstrand in de wilde tropische natuur en relaxen in een serene spa met therapeutische Thaise, ayurvedische en Mauritiaanse behandelingen.
3 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Wat is SUP

SUP staat voor Stand-Up Paddleboarding, een watersport waarbij je op een plank staat en met een peddel over het water beweegt. Het board is vergelijkbaar met een surfboard, maar dan groter, breder en stabieler. Stand-up paddlesurfen kan worden gedaan op meren, rivieren en oceanen, en is een geweldige manier om van het water te genieten en actief te blijven. Het is een low-impact oefening die de balans, kracht en uithoudingsvermogen kan verbeteren en kan worden genoten door mensen van alle leeftijden en fitnessniveaus. Stand-up paddlesurfen kan ook een ontspannende en meditatieve activiteit zijn, omdat je kunt genieten van het landschap en de rust van het op het water zijn. Het is de afgelopen jaren een populaire watersport geworden en wordt vaak aangeboden als activiteit in watersportcentra, resorts en vakantiebestemmingen.

Welke mogelijkheden zijn er voor een gezonde fitness of actieve wellnessvakantie

Een actieve vakantie is een geweldige manier om fit te blijven en plezier te hebben terwijl u nieuwe bestemmingen verkent. Er zijn talloze opties voor een fitnessreis of een actieve sportvakantie, afhankelijk van uw interesses en voorkeuren.

Misschien wilt u graag weer gaan beginnen met sporten. Of wilt u ontdekken wélke sport u leuk vindt. Misschien wilt u juist een specifiek doel bereiken, zoals conditieverbetering, gewichtsverlies of spieropbouw. Een health resort, wellnesshotel, fitnessretreat of een kuuroord biedt vaak een groot aanbod van sporten en (holistische) activiteiten. Tennis. Golf. Pilates. Zwemmen. Yoga. Tai chi. Bootcamp. Fitness. Surfen. Sub. Duiken. Veel van deze plekken bieden daarnaast deskundige trainers. U maakt op prettige wijze, onder begeleiding van deskundigen en fitness expert een gezonde kick-start. U raakt gemotiveerd. Ervaart de effecten. Begint het leuk te vinden. Waardoor u na uw actieve vakantie of fitnessreis niet meer zonder wilt. De meeste wellness en fitnesshotels zijn uitgerust met een fitness center met moderne apparatuur voor krachttraining of cardio. Overigens betekent het niet dat u op een fitnessreis de hele dag binnen in de gym doorbrengt. Er kunnen ook buitensport activiteiten aangeboden worden of juist actieve excursies buiten de deur. Duiken, sub, snorkelen of zeilen. Of wat dacht u van een surfvakantie? Aanbod genoeg dus! En wat zo fijn is aan een actieve wellnessreis... Dat na al die inspanning en beweging, de spa wacht voor een welverdiende massage! 

Actieve onderdelen kunnen zijn: 

 • Wandelen: Wandelen is een populaire optie voor een actieve vakantie, biedt de mogelijkheid om schilderachtige routes te verkennen, frisse lucht in te ademen en van de natuur te genieten. Je kunt kiezen uit eenvoudige tot uitdagende wandelingen, afhankelijk van je fitnessniveau.
 • Fietsen: Fietsen is een andere populaire optie, waarmee je schilderachtige routes kunt verkennen en je hart kunt laten pompen. Je kunt kiezen uit wegwielrennen of mountainbiken, afhankelijk van je voorkeur.
 • Watersporten: Watersporten zijn een geweldige optie voor een actieve vakantie, inclusief surfen, kajakken, paddleboarden en meer. U kunt genieten van de oceaan of rivier, en de activiteiten kunnen worden aangepast aan het niveau.
 • Skiën en snowboarden: Voor degenen die van wintersport houden, zijn skiën en snowboarden uitstekende opties voor een actieve vakantie. Je kunt genieten van de met sneeuw bedekte bergen en je vaardigheden op de hellingen verbeteren.
 • Avontuurlijke activiteiten: Voor de meer avontuurlijke vakantieganger zijn er veel adrenaline-verhogende activiteiten om uit te kiezen, waaronder ziplinen, bungeejumpen, rotsklimmen en meer. Deze activiteiten kunnen opwindend zijn en een geweldig gevoel van voldoening geven.
 • Yoga- en fitnessretreats: Yoga- en fitnessretreats zijn een geweldige manier om uw fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. U kunt genieten van dagelijkse yoga- of fitnesslessen, gezonde maaltijden en ontspanningsactiviteiten.

Over het algemeen kan een actieve vakantie een breed scala bieden om gezond te blijven en plezier te hebben. U kunt kiezen uit verschillende activiteiten, afhankelijk van uw interesses, vaardigheidsniveau en locatie.

Waarom is sport en beweging zo belangrijk voor onze gezondheid

Sporten is een belangrijk element voor onze gezondheid, zowel fysiek als mentaal en dit is waarom:

 • Het verbetert onze mentale gezondheid: Sporten zorgt voor de afgifte van endorfines, natuurlijke stemmingsverbeteraars die stress, angst en symptomen van depressie kunnen verminderen.
 • Het versterkt het immuunsysteem: Sporten kan helpen om het immuunsysteem te versterken, waardoor het risico op ziekte en aandoeningen wordt verminderd. 
 • Het helpt bij chronische aandoeningen: Regulier sporten kan helpen bij het beheersen van chronische aandoeningen zoals diabetes, artritis en hoge bloeddruk.
 • Het versterkt het hart en verbetert de cardiovasculaire gezondheid: Sporten versterkt het hart, verbetert de bloedstroom en verlaagt de bloeddruk, waardoor het risico op hartziekten en beroertes wordt verminderd.
 • Het helpt om een gezond gewicht te behouden: Regelmatig sporten helpt bij het verbranden van calorieën en het behouden van een gezond gewicht, waardoor het risico op obesitas en gerelateerde gezondheidsproblemen wordt verminderd. 
 • Het versterkt spier- en botdichtheid: Sporten helpt bij het opbouwen en behouden van spiermassa en botdichtheid, waardoor het risico op leeftijdsgerelateerd spier- en botverlies wordt verminderd.

Kortom, regelmatig sporten is essentieel voor het behouden van een goede gezondheid en het verminderen van het risico op vele gezondheidsproblemen." 

Waarom wordt beweging nog belangrijker naarmate we ouder worden

Sport, beweging en fitness worden om verschillende redenen nog belangrijker naarmate we ouder worden:

 • Behoud van spiermassa: Naarmate we ouder worden, verliezen we op natuurlijke wijze spiermassa en kracht, wat dagelijkse taken uitdagender kan maken. Oefening helpt de spiermassa en -kracht te behouden, wat de mobiliteit kan verbeteren en het risico op vallen en verwondingen kan verminderen. 
 • Het risico op chronische ziekten verminderen: Lichaamsbeweging kan het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, beroertes, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker helpen verminderen. Deze ziekten komen vaker voor naarmate we ouder worden en kunnen onze kwaliteit van leven aanzienlijk beïnvloeden. 
 • Verbetering van de botdichtheid: de botdichtheid neemt op natuurlijke wijze af naarmate we ouder worden, waardoor het risico op fracturen en osteoporose toeneemt. Oefening met gewichtdragende activiteiten, zoals wandelen of gewichtheffen, kan helpen de botdichtheid te behouden en het risico op botbreuken te verminderen. 
 • Verbetering van balans en coördinatie: Oefening kan helpen de balans, coördinatie en flexibiliteit te verbeteren, waardoor het risico op vallen en verwondingen wordt verminderd. 
 • Verbetering van de geestelijke gezondheid: Oefening kan ook helpen de stemming te verbeteren, stress en angst te verminderen en de cognitieve functie te verbeteren, wat vooral belangrijk kan zijn naarmate we ouder worden.