Soort reis

Yogavakanties Griekenland

Bekijk ons aanbod van yogareizen in Griekenland

De betoverende mix van oude wijsheid, natuurlijke schoonheid, warm klimaat en gastvrije cultuur maken Griekenland tot een uitzonderlijke yogabestemming. Of u nu een ervaren yogi bent of een beginner die yoga wilt uitproberen, in Griekenland bent u zeker van een transformerende en verrijkende ervaring te midden van betoverende landschappen en rijke erfgoed. Griekenland is een ideale bestemming voor een yogavakantie en heeft alle ingrediënten voor een perfecte vakantie: mediterraan klimaat, prachtige stranden, azuurblauwe zee, heerlijk eten en Griekse gastvrijheid. Tijdens een yogaretreat in Griekenland geniet u van rust en ontspanning om weer compleet tot uzelf te komen en nieuwe energie op te doen.
Lees meer

Insiders tips

Talkies Euphoria!
Artikel: Talkies Euphoria!
Floortje Dessing
Blog: Floortje Dessing
Euphoria
Hotel: Euphoria

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Yogareizen Griekenland reizen

Euphoria Retreat
5
Euphoria Retreat, Griekenland
Het eerste holistische retreat in Griekenland waar de vijf elementen uit de Chinese geneeskunde de basis vormen voor fysieke en mentale balans in een prachtig ontworpen retreat. Een echte wow-bestemming.
25 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Waarom is Griekenland zo’n goede Yogabestemming

Griekenland is een fijne yogabestemming om verschillende redenen. 

 • Allereerst voegt de rijke geschiedenis en cultuur van het land een spirituele dimensie aan uw wellness en kuurvakantie. Veel yogaretreats in Griekenland combineren oude filosofieën en mindfulness-leer, waardoor een intense verdieping en verbinding ontstaat.
 • Griekenland kent een gevarieerd en adembenemend landschap, wat een ideale omgeving biedt voor yogaliefhebbers. Van het turquoise water van de Egeïsche Zee tot pittoreske eilanden en ruige bergen. 
 • Het warme mediterrane klimaat is een mooie bijkomstigheid, met name in voor- en naseizoen. De zonovergoten dagen en het milde weer creëren een uitnodigende omgeving voor buitenyoga-sessies, of het nu op het strand is, aan zee, of te midden van oude ruïnes.
 • De Griekse gastvrijheid en warmte zorgen voor een ondersteunende sfeer voor yogabeoefenaars. Retreatcentra in Griekenland geven vaak prioriteit aan persoonlijke ervaringen en creëren een gevoel van connectie onder deelnemers.
 • De langdurige traditie van gezondheid en wellness, inclusief holistische aanpak zoals kruidengeneeskunde en natuurlijke therapieën, sluiten perfect aan bij de yogabeleving. Zo bieden veel retreats spa-behandelingen en biologische maaltijden.
 • Bovendien maken de toegankelijkheid en transportopties van Griekenland het handig voor reizigers van over de hele wereld. De gemakkelijke bereikbaarheid van de Griekse eilanden of steden op het vasteland zorgt voor een naadloze reis voor yogaliefhebbers die zich willen onderdompelen in de schoonheid en cultuur van het land.

De betoverende mix van oude wijsheid, natuurlijke schoonheid, warm klimaat en gastvrije cultuur maken Griekenland tot een uitzonderlijke yogabestemming. Of u nu een ervaren yogi bent of een beginner die yoga wilt uitproberen, in Griekenland bent u zeker van een transformerende en verrijkende ervaring te midden van betoverende landschappen en rijke erfgoed.

Wat is yoga

Yoga is een bewegingsvorm uit India, duizenden jaren uit en verweven met de moeder aller geneeswijze Ayurveda. Het woord 'yoga' is afgeleid van het Sanskrietwoord 'yuj', wat 'verbinden' of 'verenigen' betekent. Yoga richt zich op fysieke houdingen (asana's), adembeheersing (pranayama) en meditatie. Het doel van yoga is om uw fysieke, mentale en spirituele welzijn te bevorderen. Yoga verbindt alles met elkaar: lijf, hoofd en ziel. Voor meer harmonie en balans. Yoga komt in vele vormen en verschillende stijlen, zoals Hatha, Vinyasa, Yin of hot Yoga, elk met een andere focus. Door yoga leert u uw lichaam beter kennen en ontwikkelt u flexibiliteit, kracht en een rustig hoofd. Het is geschikt voor alle leeftijden en niveaus, en regelmatig yoga beoefenen kan stress verminderen, uw mentale helderheid verbeteren en een gevoel van balans brengen. 

De elementen van yoga

De verschillende elementen van yoga zijn de Asana's (fysieke houdingen), Pranayama (ademhaling) en meditatie (verstillen). De Asana's, ofwel de yogahoudingen, zijn ontworpen om kracht, flexibiliteit en balans te bevorderen. Ze omvatten verschillende lichaamsbewegingen en posities die spieren strekken en versterken, de houding verbeteren en de algehele fysieke gezondheid bevorderen. Pranayama (adembeheersing) zijn ademhalingsoefeningen. Door bewuste ademhalingstechnieken te beoefenen, leert u uw ademhaling te beheersen, wat vaak helpt om uw hoofd tot rust te brengen, stress te verminderen en vitaliteit te vergroten. Binnen yoga zorgen meditatietechnieken ervoor dat u focus krijgt en een staat van diepe ontspanning en innerlijke rust krijgt. Meditatie bevordert mindfulness, zelfbewustzijn en een gevoel van vrede. Yoga beperkt zich niet tot lichamelijke oefening, maar wordt beschouwd als een holistische aanpak voor zowel lijf als hoofd. Hoe vind ik de yogareis die het beste bij me past

Hoe vind ik de yogareis die het beste bij me past

De onderstaande punten helpen u in uw zoektocht. Hieronder zetten we alvast uiteen om over na te denken. Bepaal waar u naar op zoek bent in uw yogaretreat. Denk aan factoren zoals de bestemming, type yoga, reizen in een groep of alleen, de duur, type accommodatie en eventuele specifieke activiteiten of faciliteiten die u graag zou willen hebben: 

 • Budget: De hoogte van uw budget hangt af van uw keuze. Yogaretreats kunnen sterk variëren in kosten, dus het hebben van een budget in gedachten helpt om uw opties te beperken.
 • Lees reviews: Zoek naar beoordelingen en getuigenissen van voormalige deelnemers om een idee te krijgen van de ervaringen die anderen hebben gehad met de reis. Het kan ook helpen om te zoeken naar beoordelingen van gelijkgestemde reizigers, zoals soloreizigers of koppels.
 • Bekijk het programma: Check het reisprogramma van de plek. Sommige retreats richten zich op intensieve yogalessen, terwijl andere meer vrije tijd bieden voor  ontspanning en uw eigen ding doen. 
 • Wat is inclusief: Als u specifieke dieetwensen of mobiliteitsbehoeften heeft, zorg er dan voor dat de retreat hieraan kan voldoen.
 • Groepsdynamiek: Wilt u graag alles in groepsverband doen, inclusief eten en excursies? Of wilt u graag uw eigen gang kunnen gaan van tijd tot tijd. Dit ligt heel erg aan het type accommodatie waar de reis plaatsvindt. 
 • Boek op tijd: Zodra u een retreat vindt die aan uw criteria en planning voldoet, boek dan op tijd om uw plek veilig te stellen, aangezien populaire retreats en hotels snel vol kunnen raken.

Welke yoga vorm past het beste bij mij?

Yogareizen zijn voor iedereen! Ervaring is niet nodig. U hoeft ook niet lenig te zijn. Lenigheid is geen doel van yoga maar een prettig gevolg. De yogalessen en yoga workshops zijn geschikt voor zowel de beginnende- als de gevorderde yogabeoefenaar. Yoga komt in vele vormen, het is maar net hoe dynamisch u het wilt hebben. Een paar yogavormen verder uitgelegd:

Hatha yoga

Hatha yoga is de bekendste vorm van yoga. Deze klassieke, rustige vorm bestaat uit staande, zittende en liggende houdingen (asana’s). De ademhaling (pranayama) staat hierbij centraal. Door de focus op de ademhaling heeft hatha yoga een meditatief karakter, hoewel de houdingen heel pittig kunnen zijn, vooral als u ze lang aanhoudt. Hatha yoga is de meest beoefende yogavorm in het westen en veel yogavormen zijn ervan afgeleid.

Iyengar yoga

Iyengar yoga is een stijl waarbij het juist draait om het zo precies mogelijk uitvoeren van de oefeningen. Om in de juiste houding te komen kunt u gebruik maken van allerlei ondersteunende hulpmiddelen zoals kussens, blokken en riemen.

Power yoga/ Vinyasa yoga

Zoekt u veel dynamiek, dan is power yoga (de naam zegt het al) of vinyasa iets voor u. Deze yoga wordt vaak op muziek gegeven en de houdingen lopen vloeiend in elkaar over.

Bikram yoga of hot flow yoga

Bikram yoga of hot flow yoga vraagt op een andere manier veel van het lichaam, omdat de staande, en liggende asana’s worden uitgevoerd in een warme en vochtige ruimte van tussen de 34 en 40 graden. De warmte maakt het lichaam soepeler waardoor u de houdingen makkelijker uitvoert, maar door de warmte gaat u behoorlijk zweten. Zo ontgift u tegelijkertijd uw lichaam.

Kundalini yoga

Bij kundalini yoga beweegt u intensief om energie op te wekken. Daarbij is de krachtige vuurademhaling (met kracht de navel naar binnen trekken) heel belangrijk.

Yin yoga

Yin yoga is een zeer ontspannende vorm van yoga. Hierbij werkt u niet aan het versterken van de spieren, maar juist aan het ontspannen ervan. U houdt de stretchende houdingen voor langere tijd aan, al dan niet met behulp van kussens en blokken. De houdingen werken in op het bindweefsel en stimuleren de meridianen en organen.