Stichting Borstkanjer organiseert retreats voor vrouwen die borstkanker hebben (gehad). Een mooie plek om gelijkgestemden te ontmoeten en op een bewuste manier werken aan een gezond lijf met diverse in- en ontspanningsoefeningen...
Lees meer

Puurenkuur selectie

Wellness Magazine

Alle bestemmingen & inspiratieFilter de reizen op

Ontdek hier alle Borstkanjer (met de J van kanJers) reizen

Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!
Vrouwen met borstkanker gaan een uitgebreid medisch circuit in dat gemiddeld een jaar duurt. De herstelperiode blijkt gemiddeld ook nog een jaar in beslag te nemen. Tijdens deze periode vallen veel vrouwen in een gat en blijft er die onzekerheid, blijft het weg of komt het terug? Deze vrouwen willen eigenlijk niets liever dan de draad van hun ‘oude’ leven weer oppakken. Gewoon, weer bezig zijn met hun werk, hun relatie, hun gezin en alle andere dingen waar ze, voordat ze borstkanker kregen, druk mee waren. Ze willen, met andere woorden, niets liever dan weer normaal functioneren. Uit het medische circuit. Dingen doen die andere vrouwen van hun leeftijd ook doen. Vaak voelen ze zich echter nog niet helemaal fit omdat ze zowel geestelijk als fysiek een flinke tik hebben gehad. En met wie kunnen ze over hun ervaringen praten? Wie begrijpt wat zij de afgelopen periode hebben doorgemaakt?


Stichting Borstkanjer 

Ingeborg Biemans, oprichter van stichting Borstkanjer vertelt: "in 2010 had ik verschillende vriendinnen met borstkanker. Ik zag hun zorgen, hun strijd en hun sterke wil om hun oude leven weer terug te krijgen. Ik besloot deze vrouwen te helpen en nam het initiatief voor de Borstkanjerweekenden, in samenwerking met Nannet (coach) en Marleen (oprichter Puurenkuur). Vanaf de start zijn de weekenden een succes. De vrouwen die meegaan herkennen elkaars verhalen en vinden het heerlijk om weer even te kunnen lachen en relaxen. Het maakt mij gelukkig om deze vrouwen zo te zien genieten en dat is mijn motivatie om dit nog jaren te doen.

Begeleider en coach Nannet van der Ham

Onder het motto ‘Lichter hoofd, lichter lijf, lichter leven’ worden de retreats georganiseerd. Fitwalks, lekker eten, lichaamsoefeningen voor lichaam én geest zoals Tai Chi, Pilates, de zonnegroet en stretchen maken onderdeel uit van deze dagen, evenals een vleugje meditatie, boeddhisme en spiritualiteit. Borstkanjer werkt samen met Nannet van der Ham die haar sporen op dit gebied meer dan verdiend heeft en tijdens deze dagen de deelnemers coacht. Haar originele methode heeft z’n kracht bewezen. Veel van haar cliënten zijn de afgelopen jaren door haar positieve, no-nonsense aanpak hun ballast kwijtgeraakt en staan gelukkiger in het leven. Zie ook Nannet's website: www.nannet.net.