Soort reis

Luxe wellnesshotels in Mauritius

Ontspannen in het paradijs...

Bent u op zoek naar een luxe wellnessvakantie in Mauritius? Ontdek de beste wellnesshotels en retreats bij Puurenkuur, hét reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness. Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Alles waar u van droomt is op dit eiland te vinden. Parelwitte stranden, azuurblauwe zee met de mooiste koraalriffen, tropische vegetatie en een zeer gastvrije bevolking. We vonden in Mauritius superluxe parels van wellnesshotels: schitterende, veelal vijfsterren holistische resorts, gefocust op de kuurgast en gespecialiseerd in diverse thema's: detox, gewichtsverlies, ayurveda of stressmanagement. Yogales in de ochtendgloren. Meditatie bij een ondergaande zon. Geniet van een massage met het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond. Combineer uw verblijf met een activiteit: snorkel- en duikliefhebbers worden verrast door de prachtige onderwaterwereld. Of maak een excursie naar de verborgen (natuurlijke) schatten van het eiland. Lees onze insidertips!
Lees meer

Insiders tips

Happy in Shape goes Ayurveda
Blog: Bucketlist bestemmingen
Mooiste stranden
Blog: Mooiste stranden
Le Jadis
Hotel: Le Jadis - Mauritius

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Mauritius

Le Jadis Beach Resort & Wellness
5
Le Jadis Beach Resort & Wellness, Mauritius
Luxe, vijfsterren verwenresort aan een rustig strand met poederwit zand aan de Indische oceaan. De focus ligt op Ayurvedische en holistische kuurprogramma’s.
Shanti Maurice Resort & Spa
5
Shanti Maurice Resort & Spa, Mauritius
Een altijd zonnig klimaat. Een perfecte ligging direct aan zee. Uitstekende kuurfaciliteiten. Ze maken van Shanti Maurice een heerlijke wellnessbestemming.
4 reviews
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas
5
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas, Mauritius
Anantara Iko Mauritius is een heerlijke plek voor een ontspannen spavakantie. Even helemaal niets doen aan een wit zandstrand in de wilde tropische natuur en relaxen in een serene spa met therapeutische Thaise, ayurvedische en Mauritiaanse behandelingen.
3 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels en adults-only retreats op Mauritius

Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Alles waar u van droomt is op dit eiland te vinden. Parelwitte stranden, azuurblauwe zee met de mooiste koraalriffen, tropische vegetatie en een gastvrije bevolking. Een paradijs om tot rust te komen. We vonden in Mauritius schitterende wellnesshotels: luxe, vijfsterren (holistische) resorts en gespecialiseerd in diverse thema's: stressreductie, ayurveda, detox, gewichtsverlies, mentale balans of ontspanning. 

Het (groene) geheim van Mauritius

Mauritius ligt ca. 800 kilometer ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan en maakt deel uit van de eilandengroep der Maskarenen. In 1598 gingen de Hollanders er tijdens een razende storm aan wal. Zij doopten het eiland Mauritius, naar stadhouder Maurits van Nassau en maakten het tot een toevluchthaven op de route naar Oost-Indië. De Nederlanders waren niet alleen verantwoordelijk voor de naam van het eiland, maar ook voor de invoer van het suikerriet. Waar de meeste mensen Mauritius associëren als honeymoon-bestemming met romantiek, lekker eten en cocktails drinken, is het de laatste jaren steeds meer ontwikkeld als wellnessbestemming. Bekroonde spa's bieden een reeks aan holistische therapieën en behandelingen. Gespecialiseerde ayurveda-resorts waar de ayurveda-artsen, therapeuten en chefkoks uit India of Sri Lanka komen. De gezonde en lichte keuken. Holistische activiteiten. Yogales in de ochtend. Meditatie bij zonsondergang. Sporten in de buitenlucht. Een massage op het strand met het geluid van de kabbelende zee op de achtergrond. Bent u actief en houdt u van nieuwe dingen beleven? Combineer uw verblijf dan met een activiteit: snorkel- en duikliefhebbers worden verrast door de prachtige onderwaterwereld. Of maak een excursie naar de verborgen (natuurlijke) schatten van het eiland. Wij geven onderaan onze insidertips. 

Een overzicht van het kuur- en wellnessaanbod op Mauritius

  • Luxe wellnesshotels met uitgebreide wellnessfaciliteiten
  • Adults-only hotels op Mauritius
  • Ayurvedareizen
  • Yogaretreats
  • Detoxretreats
  • Fitnessvakanties
  • Duikvakanties

Adults-only luxe wellnesshotels op Mauritius

Puurenkuur biedt luxe wellnessresorts in Mauritius, waarvan sommigen het stempel 'Adults-only' dragen. Dit is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar rust en zich willen richten op hun gezondheid en mentale balans. Er zijn geen drukke entertainmentprogramma’s voor kinderen, en de faciliteiten en activiteiten richten zich uitsluitend op volwassenen.

Duikvakanties op Mauritius

Mauritius is een paradijs als het om duiken en snorkelen gaat. De beste duikplekken vindt u in het noorden, bij de stranden van Flic-en-Flac, Grand Baie en Trou Aux Biches. Van scheepswrakken, vulkanische kraters en grote scholen vissen tot kleurrijke koraalriffen, verborgen grotten en diepzeedieren. Gaat u in zuidelijke richting naar Le Morne, dan komt u naast kleurrijke koraalriffen met een beetje geluk ook dolfijnen tegen. Aan de oostkust vindt u door de stromingen in de lagunes een gevarieerder onderwaterleven. Absoluut de moeite waard is de Bella Mare Pass waar u de meeste tropische vissen en ongewervelde dieren kunt spotten. Wilt u dieper en uitdagender duiken, dan gaat u het beste buiten de riffen, te bereiken in 20 minuten per boot. Omdat Mauritius van oorsprong een vulkanisch eiland is, zijn er veel mysterieuze grotten. Tevens zijn er verschillende wrakken die afstammen uit de piratentijd. De bekendste is de Sirius die in de negentiende eeuw tijdens een zeegevecht tegen de Fransen gezonken is.

Insiders tips voor excursies tijdens uw Mauritius' verblijf

Naast alle droomstranden, biedt Mauritius verrassend veel meer. Een gevarieerd landschap: van bergen tot tropische jungle met een groot aanbod aan inheemse vogels en dieren, gekke natuurverschijnselen en een cuisine waar je je vingers bij aflikt. We gingen vast voor u op pad en kwamen terug met een lijst aan insidertips. Zodat u Mauritius niet alleen vanuit uw hotel beleeft, maar ook buiten de gebaande paden treedt. 

Hoofdstad Port Louis

De hoofdstad van het land is altijd in beweging. Mensen van allerlei verschillende culturen leven hier samen wat maakt dat de stad bruist van het leven. Het is de charme van Port Louis. De bezienswaardigheden in de stad zijn het nationale museum, de kleurrijke centrale markt, de Chinese wijk en het Fort Adelaïde. En wie na een veelbewogen dag wat ontspanning zoekt vindt rust en schaduw in Company Garden, een geliefd toevluchtsoord van de lokale bevolking.

Het oerbos van Vallée de Ferney

Een privéwandeling maken in een vierhonderd jaar oud bos? Dat kan in het afgelegen natuurgebied Vallée de Ferney. Het reservaat bevindt zich twee kilometer ten zuiden van Vieux Grand Port, de eerste menselijke nederzetting op Mauritius, en is enkel toegankelijk op afspraak. Met een gids doorkruist u zo’n drie kilometer aan inheemse boomsoorten en leert u alles over wilde vogels, waaronder de veertien Mauritiaanse torenvalken, die in de jaren zeventig beschouwd werd als de meest bedreigde roofvogel ter wereld. Naast vogelgezang geniet u hier in alle rust van een tête-à-tête met een Aldabra-reuzenschildpad, die wel driehonderd jaar oud kan worden. 

Onbewoond eiland: Île aux Aigrettes

Natuurliefhebbers halen op het onbewoonde Île aux Aigrettes hun hart op. Het twee hectare grote reservaat wordt volledig beheerd door de Mauritian Wildlife Foundation en dient ter bescherming van reuzenschildpadden, wilde orchideeën, gekko’s, vleermuizen en zeldzame vogelsoorten, zoals de met uitsterven bedreigde roze duif. U bereikt het eiland enkel via een rondleiding met ervaren gids vanaf Pointe Jérome. Op deze locatie vond ooit een grote milieuramp plaats toen stookolie lekte uit een Japanse bulkcarrier in de Indische Oceaan. Daar zie je nu niets meer van, mede door de tomeloze inzet van de lokale bevolking die dag en nacht werkte om verspreiding van olie te voorkomen en de dieren te redden. Deze excursie is goed te combineren met een bezoek aan natuurpark Vallée de Ferney.

Tamarin Bay - zwem met wilde dolfijnen

Om te zwemmen met (wilde) dolfijnen moet u vroeg uit de veren. Dat weet gids Eric Villars als geen ander. Dagelijks neemt hij zijn gasten bij zonsopgang mee op ontdekkingstocht in het warme water van de Indische Oceaan. ‘Enkel de locals weten wanneer dolfijnen jagen op voedsel en het meest actief zijn.’ Eric komt hier al van kleins af aan. Zijn boot brengt ons tot Tamarin Bay, een magnifieke baai aan de westkust van Mauritius, waar we in spanning het wateroppervlak scannen naar staart en vin. Niet één of twee, maar tientallen dolfijnen verschijnen op enkele meters afstand. Ze zijn niet bang, maar ook zeker niet tam. Deze dieren worden niet gelokt of gedreven. Ze zijn vrij in hun doen en laten. Daar waken de inwoners over. Het is één van de weinige plekken ter wereld waar je met wilde dolfijnen kunt zwemmen. 

Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden

Op een steenworp van de hoofdstad Port Louis ligt de oudste botanische tuin van het zuidelijk halfrond: de Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden. Het perceel diende in 1735 als moestuin voor het nabijgelegen kasteel Mon Plaisir en groeide in de loop der jaren uit tot een botanisch koninkrijk van 37 hectare. U kunt hier rond­wandelen tussen een bonte verzameling van 650 planten, geneeskrachtige kruiden, 85 palmsoorten en inheemse fruitbomen. Het pronkstuk, de gigantische Victoria Amazonica waterlelie met een bladdiameter van twee meter, komt helemaal tot zijn recht in de zomermaanden december tot en met maart. Wilt u het park in al zijn pracht en praal bewonderen, dan trekt u daar idealiter zo’n drie uur voor uit. In tegenstelling tot veel Europese tuinen, is er in het park geen horeca dus neem uw eigen picknickspullen mee.

Le Morne Brabant

De kust bij de iconische berg Le Morne Brabant is een wereld apart. Vanuit de lucht lijkt er een ‘onderwater­ waterval’ in de lagune zichtbaar. Een optische illusie: het gaat niet om water, maar zand en modder die hier abrupt in een vier­duizend meter diepe afgrond vallen. Per watervliegtuig bewonderen we dit unieke natuurlijke wonder. Het uitzicht op de kust van Le Morne is waanzinnig, maar helaas zien we de ‘onderwater­ waterval’ maar heel eventjes, omdat het zicht al snel verdoezeld wordt door regenwolken. 'Je hebt goed weer nodig', aldus onze piloot. Maar dan popt een regenboog in al zijn glorie op. Een mooie troostprijs.

Thaipoosam Cavadee parade in januari of februari

Deze prachtige, bontgekleurde parade ter ere van de godheid Murugan kan elk jaar in januari of februari worden beleefd. Daarbij trekken gelovige Tamils na meerdere dagen vasten gezamenlijk naar hun tempel om offerandes te brengen. Centraal onderdeel van de ceremonie is het in trance doorboren van de huid met naalden of haken waarbij echter geen bloed vloeit wat als bevestigend teken van de bescherming van Murugan wordt gezien. De parade zelf, waarbij de gelovigen helderrode of saffraangele gewaden dragen, wordt door dans, zang en luide gebeden begeleid en is een indrukwekkend gezicht.

Klimaat en beste reistijd

Tijdens het warme seizoen, tussen november en april, bereikt de temperatuur zo'n 31 graden Celsius in de zon, soms aangevuld met een frisse regenbui. Tijdens het 'koele' seizoen, van mei tot en met oktober, liggen de temperaturen overdag tussen 20 graden en 28 graden Celsius.

Puurenkuur biedt op maat gemaakte reizen naar de verschillende hotels en wellness retreats op Mauritius. Geniet van luxe, schoonheid, ontspanning en professionele behandelingen in een paradijselijke omgeving. Onze wellness reisspecialisten adviseren u graag over uw droomreis naar Mauritius.