Soort reis

Luxe wellnessreizen Mauritius

Yoga, Ayurveda & Romantiek

Ontdek de beste health resorts, boetiekhotels en yogaretreats op Mauritius. Puurenkuur is het reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness en biedt hoogwaardige kuuroorden en health resorts in de wereld. Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Alles waar u van droomt is op dit eiland te vinden. Parelwitte stranden, azuurblauwe zee met de mooiste koraalriffen, tropische vegetatie en zeer gastvrije bevolking. Een paradijs om tot rust te komen. We vonden in Mauritius superluxe parels van wellnesshotels: schitterende, veelal vijfsterren holistische resorts, gefocust op de kuurgast en gespecialiseerd in diverse thema's: detox, gewichtsverlies, ayurveda of stressmanagement. Yogales in de ochtendgloren, meditatie bij een ondergaande zon, relaxen op het zachte strand. En als u wilt, combineert u het met een activiteit: snorkel- en duikliefhebbers zullen verrast worden door de prachtige onderwaterwereld, wandelaars staan versteld van het diverse landschap. Mauritius ligt ca. 800 kilometer ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan en maakt deel uit van de eilandengroep der Maskarenen. In 1598 gingen de Hollanders er tijdens een razende storm aan wal. Zij doopten het eiland Mauritius, naar stadhouder Maurits van Nassau en maakten het tot een toevluchthaven op de route naar Oost-Indië. De Nederlanders waren niet alleen verantwoordelijk voor de naam van het eiland, maar ook voor de invoer van het suikerriet. Daarnaast kent Mauritius sinds die tijd een zeer internationale bevolking, waardoor het een gevarieerde en voortreffelijke keuken heeft. De hoofdstad Port Louis heeft het nationale museum, de kleurrijke centrale markt, de Chinese wijk en het Fort Adelaïde als voornaamste bezienswaardigheden. Mauritius staat ook bekend als het eiland waar in 1640 de laatste dodo heeft geleefd. Deze vogel is op veel uitingen, zoals munten en postzegels, terug te vinden. Waar de meeste mensen Mauritius associëren met luxe, romantiek en lekker eten en drinken, is het ook een wellnessbestemming bij uitstek. Zo zijn er een paar resorts die de kennis en specialisatie van gezondheidsleer ayurveda uit India hebben gehaald. Inclusief ayurveda-artsen, therapeuten en yogadocenten. Van het ondergaan van een ayurveda-behandeling tot een hele ayurvedakuur. We selecteerden niet alleen luxe resorts met een prachtige spa, maar ook plekken die zich specialiseren in ayurvedakuren en daarnaast goede yogalessen en andere holistische activiteiten bieden.
Lees meer

Insiders tips

Mooiste stranden
Blog: Mooiste stranden
Happy in Shape goes Ayurveda
Blog: Bucketlist bestemmingen
Le Jadis
Hotel: Le Jadis - Mauritius

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Mauritius

Le Jadis Beach Resort & Wellness
5
Le Jadis Beach Resort & Wellness, Mauritius
Luxe, vijfsterren verwenresort aan een rustig strand met poederwit zand aan de Indische oceaan. De focus ligt op Ayurvedische en holistische kuurprogramma’s.
Shanti Maurice Resort & Spa
5
Shanti Maurice Resort & Spa, Mauritius
Een altijd zonnig klimaat. Een perfecte ligging direct aan zee. Uitstekende kuurfaciliteiten. Ze maken van Shanti Maurice een heerlijke wellnessbestemming.
4 reviews
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas
5
Anantara Iko Mauritius Resorts & Villas, Mauritius
Anantara Iko Mauritius is een heerlijke plek voor een ontspannen spavakantie. Even helemaal niets doen aan een wit zandstrand in de wilde tropische natuur en relaxen in een serene spa met therapeutische Thaise, ayurvedische en Mauritiaanse behandelingen.
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Luxe wellnesshotels, ayurvedareizen en yogaretreats op Mauritius

Mauritius is een paradijselijk eiland in de Indische Oceaan. Alles waar u van droomt is op dit eiland te vinden. Parelwitte stranden, azuurblauwe zee met de mooiste koraalriffen, tropische vegetatie en zeer gastvrije bevolking. Een paradijs om tot rust te komen. We vonden in Mauritius superluxe parels van wellnesshotels: schitterende, veelal vijfsterren holistische resorts, gefocust op de kuurgast en gespecialiseerd in diverse thema's: detox, gewichtsverlies, ayurveda of stressmanagement. Yogales in de ochtendgloren, meditatie bij een ondergaande zon, relaxen op het zachte strand. En als u wilt, combineert u het met een activiteit: snorkel- en duikliefhebbers zullen verrast worden door de prachtige onderwaterwereld, wandelaars staan versteld van het diverse landschap.

Mauritius ligt ca. 800 kilometer ten oosten van Madagaskar in de Indische Oceaan en maakt deel uit van de eilandengroep der Maskarenen. In 1598 gingen de Hollanders er tijdens een razende storm aan wal. Zij doopten het eiland Mauritius, naar stadhouder Maurits van Nassau en maakten het tot een toevluchthaven op de route naar Oost-Indië. De Nederlanders waren niet alleen verantwoordelijk voor de naam van het eiland, maar ook voor de invoer van het suikerriet. Daarnaast kent Mauritius sinds die tijd een zeer internationale bevolking, waardoor het een gevarieerde en voortreffelijke keuken heeft. De hoofdstad Port Louis heeft het nationale museum, de kleurrijke centrale markt, de Chinese wijk en het Fort Adelaïde als voornaamste bezienswaardigheden. Mauritius staat ook bekend als het eiland waar in 1640 de laatste dodo heeft geleefd. Deze vogel is op veel uitingen, zoals munten en postzegels, terug te vinden.

Waar de meeste mensen Mauritius associëren met luxe, romantiek en lekker eten en drinken, is het ook een wellnessbestemming bij uitstek. Zo zijn er een paar resorts die de kennis en specialisatie van gezondheidsleer ayurveda uit India hebben gehaald. Inclusief ayurveda-artsen, therapeuten en yogadocenten. Van het ondergaan van een ayurveda-behandeling tot een hele ayurvedakuur. We selecteerden niet alleen luxe resorts met een prachtige spa, maar ook plekken die zich specialiseren in ayurvedakuren en daarnaast goede yogalessen en andere holistische activiteiten bieden. Wat heeft Mauritius te bieden? Een aantal voorbeelden:

Vijfsterren luxe wellnessvakantie op Mauritius

Mauritius is een ideale bestemming voor een strandvakantie: parelwitte stranden, ondiep en helder water, uitgestrekte koraalriffen met een verbazingwekkende verscheidenheid aan tropische vissen en planten en niet te vergeten vele luxe hotels. De noordkust van Mauritius wordt gekenmerkt door schitterende, poeder witte stranden. De bekendste badplaats is Grand Baie, waar wij het prestigieuze hotel Royal Palm selecteerden. Een romantisch paradijs waar u dineert met uitzicht op zee, cocktails drinkt tijdens zonsondergang en snorkelt met tropische vissen. Overdag met een goed boek in uw hangmat en in de namiddag een fijne ontspannen massage.

Adults-only luxe wellnesshotels op Mauritius

Mauritius is een favoriete bestemming voor romantiek en huwelijksreizen.

Puurenkuur biedt moderne, hoogwaardige wellnessresorts en wellnesshotels op Mauritius aan. Veel daarvan zijn adults-only, een uitkomst voor mensen die op zoek zijn naar rust en die willen genieten van een vakantie zonder kinderen. Ook zijn in deze hotels vaak geen drukke entertainmentprogramma’s.

Duikvakanties op Mauritius

Mauritius is een paradijs als het om duiken en snorkelen gaat. De beste duikplekken vindt u rond de prachtige noordelijke stranden van Flic-en-Flac, Grand Baie en Trou Aux Biches. Van scheepswrakken, vulkanische kraters en grote scholen vissen tot kleurrijke koraalriffen, verborgen grotten en diepzeedieren. Gaat u in zuidelijke richting naar Le Morne, dan komt u naast kleurrijke koraalriffen met een beetje geluk ook dolfijnen tegen. Aan de oostkust vindt u door de stromingen in de lagunes een gevarieerder onderwaterleven. Absoluut de moeite waard is de Bella Mare Pass waar u de meeste tropische vissen en ongewervelde dieren kunt spotten.

Wilt u dieper en uitdagender duiken, dan gaat u het beste buiten de riffen, te bereiken in 20 minuten per boot. Omdat Mauritius van oorsprong een vulkanisch eiland is, zijn er veel mysterieuze grotten die u kunt onderzoeken. Tevens zijn er verschillende wrakken die afstammen uit de piratentijd. De bekendste is de Sirius die in de negentiende eeuw tijdens een zeegevecht tegen de Fransen gezonken is.

Een luxe wellnessreis met kinderen

Ook voor kinderen is er veel te doen op Mauritius. Mits het geen adults-only hotel is (voor zestien jaar en ouder), bieden veel hotels diverse faciliteiten aan voor kinderen. Denk aan een kidsclubs, een speciaal ontworpen activiteitenplan speciaal voor kinderen of het inhuren van een super nanny (oppas service). Vaak zijn de niet-gemotoriseerde watersporten en de sportactiviteiten gratis voor kinderen, de gemotoriseerde watersporten en het inhuren van een super nanny zijn tegen betaling.

Tips & adviezen voor uw droomreis naar Mauritius

Bezoek de hoofdstad Port Louis

De hoofdstad van het land is altijd in beweging. Mensen van allerlei verschillende culturen leven hier samen wat maakt dat de stad bruist van het leven. Het is de charme van Port Louis. Een grote verscheidenheid aan indrukken kunnen hier op de bontgekleurde markten en in de nauwe straatjes worden opgedaan. En wie na een veelbewogen dag wat ontspanning zoekt vindt rust en schaduw in Company Garden een geliefde bestemming, ook voor de lokale bevolking.

Thaipoosam Cavadee

Deze prachtige, bontgekleurde parade ter ere van de godheid Murugan kan elk jaar in januari of februari worden beleefd. Daarbij trekken gelovige Tamils na meerdere dagen vasten gezamenlijk naar hun tempel om offerandes te brengen. Centraal onderdeel van de ceremonie is het in trance doorboren van de huid met naalden of haken waarbij echter geen bloed vloeit wat als bevestigend teken van de bescherming van Murugan wordt gezien. De parade zelf, waarbij de gelovigen helderrode of saffraangele gewaden dragen, wordt door dans, zang en luide gebeden begeleid en is een indrukwekkend gezicht.

Klimaat en beste reistijd

Tijdens het warme seizoen, tussen november en april, bereikt de temperatuur zo'n 31 graden Celsius in de zon, soms aangevuld met een fris regenbuitje. Tijdens het 'koele' seizoen, van mei tot oktober, is het alsnog mogelijk om op het strand uit te rusten zonder dat het te heet is, daar de temperaturen overdag ongeveer tussen 20 graden en 28 graden Celsius schommelen.

Of u nu een superdeluxe wellnesshotel zoekt, een ayurvedavakantie op Mauritius of een yogaretreat, de specialisten van Puurenkuur adviseren u graag naar een plek die bij u past. Neem contact op voor uw reis op maat.