Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Traditionele Chinese geneeskunde

Laat je 'Qi' maar stromen...

Puurenkuur biedt reizen aan met traditionele Chinese geneeskunde over de hele wereld. TCM is duizenden jaren oud. Het is daarmee één van de eerste medische wetenschappen ter wereld. Ondanks die oude oorsprong heeft TCM altijd al oog gehad voor stress als de voornaamste oorzaak van veel ziektes. Dat maakt TCM tot een bijzonder geschikte methode om de problemen van de huidige tijd te lijf te gaan. Tegenwoordig kampen immers heel veel mensen met stress-gerelateerde kwalen. Denkt u aan spanning, onrust, slaapproblemen, spijsverteringsklachten, overgewicht, stress, etc. Door deze te bekijken vanuit de klassieke Chinese geneeskunde, kunnen ze vanaf de wortel worden uitgeroeid. En wanneer kan dat beter dan tijdens een kuurreis? U verblijft in een luxe kuuroord of wellness resort, omgeven door rust, ontspanning en comfort. Daardoor heeft u alle tijd en ruimte om u volledig te richten op de behandeling van uw kwalen en klachten. TCM ziet lichaam en geest als één. De mens is in deze visie een complex geheel van materie, energie en spirit dat constant in ontwikkeling en aan verandering onderhevig is. Bovendien staan alle onderdelen met elkaar in verbinding. De geest beïnvloedt het lichaam, het lichaam de geest. Waardoor fysieke klachten zich kunnen vertalen naar mentale klachten.
Lees meer

Insiders tipsFilter de reizen op

Ontdek hier alle Traditionele Chinese geneeskunde reizen

Almar Giardino di Costanza
Via Salemi, Sicilië, Italië
Almar Giardino di Costanza Resort in Sicilië is een heerlijke plek voor het vinden en starten van een nieuwe gezonde leefstijl. Een fantastische ‘healing experience’. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • Spa credit voucher ter waarde van € 40 - € 80, afhankelijk van de lengte van het verblijf
 • 1 Almablu spa product Oceano (min. 3 night stay)
 • 5% korting op de kamerprijs (min. 5 night stay)
 • Gratis retourtransfer vanaf airport (TPS of PMO) naar het hotel + 10% korting op de kamerprijs (min. 7 night stay)
13 reviews
La Petite Pierre, Frankrijk
La Clairière, gelegen in de bossen van de Elzas, is één van de eerste holistische hotels in Frankrijk. Met Oosterse behandelingen (ayurveda, acupunctuur), vegan opties op de menukaart en een prachtige spa. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
Lefay Resort & SPA Lago di Garda
21 reviews
Gargnano, Brescia, Gardameer, Italië
De specialiteit van Lefay Resort & SPA Lago di Garda? Zonder twijfel: de behandeling van typische westerse problemen (stress, overgewicht) vanuit de klassieke Chinese geneeskunde. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • 1x privé toegang tot het zoutmeer 'La Luna Nel Lago' per persoon - min. verblijf 3 nachten 
 • Gratis spa-giftvoucher t.w.v. € 100 per persoon - min. verblijf 5 nachten 
 • Gratis kamerupgrade van de Prestige Junior Suite naar de Deluxe Junior Suite (indien beschikbaar op het moment van aankomst) - min. verblijf 7 nachten
 • Gratis vroege check-in + late check-uit (op basis van beschikbaarheid bij aankomst) - min. verblijf 10 nachten
137 reviews
Koh Samui, Thailand
Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal én meer. Maar woorden kunnen Kamalaya niet beschrijven. Kamalaya moet u meemaken. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • Spa-giftvoucher t.w.v. € 150 per persoon
 • Korting op de accommodatieprijs bij een verblijf van min. 21 nachten! (boeken voor 10 oktober 2023, verblijf voor 31 oktober 2023)
 • Voor alle Puurenkuur-gasten verlaagde accommodatieprijzen (verwerkt in de prijs)
 • 20% korting op de accommodatieprijs van de hillside rooms (niet geldig voor de tuin- of zeezicht hillside rooms) voor alleenreizenden van mei-oktober (verwerkt in de prijs)
 • Voor terugkerende gasten: 1 gratis nacht bij min. 7 nachten verblijf (geldig bij verblijf tussen 1 maart - 22 december 2023 en 1 - 31 maart 2024 - nog niet verwerkt in de prijs)
Euphoria Retreat
21 reviews
Mystras, Griekenland
Griekse en Chinese wijsheden en geneeskunde brengen emotionele, fysieke en spirituele gezondheid in een statig en onovertroffen mooie Destination Spa. Een echte wow-bestemming. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • Gratis upgrade naar het volgende kamertype (afhankelijk van beschikbaarheid op moment van boeken, alleen van toepassing op Classic, Superior Deluxe en Executive Deluxe kamer) (alleen van toepassing op programma's met min. 5 nachten verblijf)
 • Gratis spa-giftvoucher t.w.v. € 150 per persoon (alleen van toepassing op programma's met min. 5 nachten verblijf)
SHA Wellness Clinic
35 reviews
El Albir, Alicante, Spanje
Oosterse benaderingen komen in SHA Wellness Clinic samen met westerse visies op gezondheid en welzijn. En dat onder een weldadig, super-de-luxe, modern dak. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:

 • SHA's 15 jarig jubileum: gratis spa giftvoucher!
 • Gratis welkomstmassage
 • Gratis early check-in / late check-uit
 • Gratis kamer upgrade 
 • Gratis transfer van luchthaven
Longevity Health & Wellness Hotel
13 reviews
Alvor, Faro, Portugal
Longevity Health & Medical Hotel is een adults-only hoogwaardige medische Spa voor healthy aging, detox, gewichtsverlies programma’s in het hart van de Algarve. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
 • Gratis spa-giftvoucher! 
 • € 90 per persoon bij een verblijf van min. 5 nachten
 • € 120 per persoon bij een verblijf van min. 7 nachten
 • Gratis kamer upgrade van standaard kamer naar Longevity kamer (indien beschikbaar bij aankomst)
 • Gratis vroege check-in (vanaf 10:00 uur) en late check-uit (tot 14:00 uur) (indien beschikbaar)
 • Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

  Wat is traditionele Chinese geneeskunde (TCM)

  Traditionele Chinese geneeskunde (TCM) is duizenden jaren oud. Het is daarmee één van de eerste medische wetenschappen ter wereld. TCM ziet lichaam en geest als één. De mens is een complex geheel van materie, energie en spirit dat constant in ontwikkeling en aan verandering onderhevig is. Bovendien staan alle onderdelen met elkaar in verbinding. De geest beïnvloedt het lichaam. Waardoor psychische en psychologische problemen zich kunnen uiten in lichamelijke kwalen. Net zo goed beïnvloedt het lichaam de geest. Waardoor fysieke klachten zich kunnen vertalen naar mentale klachten.

  TCM ziet stress als de voornaamste oorzaak van veel ziektes. Dat maakt TCM tot een bijzonder geschikte methode om de problemen van de huidige tijd te lijf te gaan. Tegenwoordig kampen veel mensen met stress-gerelateerde kwalen. Denk aan spanning, onrust, slaapproblemen, spijsverteringsklachten, overgewicht, stress etc. Door deze te bekijken vanuit de klassieke Chinese geneeskunde, kunnen ze vanaf de wortel worden aangepakt. En wanneer kan dat beter dan tijdens een kuurreis? U verblijft in een Health Resort, luxe kuuroord of een medical spa en wordt omgeven door rust, ontspanning en comfort. Daardoor heeft u alle tijd en ruimte om u volledig te richten op de behandelingen. Een wellnessvakantie met traditionele  Chinese geneeskunde is een kuurreis waarbij u vol energie en met een gezonder lichaam terugkeert.  

  Wat is klassieke Chinese geneeskunde 

  Klassieke Chinese geneeskunde (CCM - Classical Chinese Medicine) is een term die wordt gebruikt om een theoretisch kader van de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) te beschrijven op basis van oude Chinese medische teksten en filosofieën. In tegenstelling tot de moderne traditionele Chinese geneeskunde, die de afgelopen eeuw aanzienlijke veranderingen heeft ondergaan, legt CCM meer nadruk op de individuele afstemming van het behandelplan en de unieke behoeften van elk mens. 

  CCM legt meer nadruk op het weer laten stromen van Qi (vitale energie) aan de ene kant, en spiritueel bewustzijn aan de andere kant. Naast het gebruik van acupunctuur, kruidengeneeskunde en andere TCM-behandelingen, zet een CCM-therapeut meerdere elementen in een persoonlijk behandelplan. Denk aan meditatie, Qigong of tai chi.

  Wat zijn typische traditionele Chinese geneeskunde behandelingen

  Traditionele Chinese geneeskunde is een veelomvattend geneeskundig systeem dat al duizenden jaren wordt gebruikt om verschillende gezondheidsproblemen te diagnosticeren en te behandelen. Een belangrijk onderdeel van een TCM behandelplan is energiewerk. Tuina massage is een belangrijk onderdeel binnen de Chinese geneeskunde, net als acupunctuur en voetreflexologie. Deze behandelingen maken geblokkeerde energie vrij en laten deze weer stromen. Hydro-therapie helpt het bloed in de meridianen te circuleren en energie en vitaliteit te herstellen. Een derde element is fysieke activiteit. Qi gong, tai chi en speciale rekoefeningen helpen om energie in balans te brengen.

  We hebben de elementen van TCM op een rij gezet:

  • Acupunctuur: Dit omvat het inbrengen van dunne naalden in specifieke punten op het lichaam om de stroom van Qi (uitgesproken als 'chee' en het betekent energie), in het lichaam te stimuleren en in evenwicht te brengen.
  • Kruidengeneeskunde: TCM gebruikt een verscheidenheid aan op planten gebaseerde kruidensupplementen met planten, kruiden, wortels en andere natuurlijke stoffen. Dit om ziekten te behandelen en de algehele gezondheid te bevorderen.
  • Massage en lichaamswerk: TCM omvat een scala aan massage- en lichaamswerktechnieken, zoals acupressuur, tuina, cupping en gua sha, die zijn ontworpen om de bloedsomloop te stimuleren en spanning in het lichaam te verlichten.
  • Gezonde voeding: TCM benadrukt het belang van een gezond voedingspatroon voor het behoud van een goede gezondheid en het voorkomen van ziekte. 
  • Oefen- en bewegingstherapie: TCM omvat verschillende vormen van oefen- en bewegingstherapie, zoals tai chi en qigong, die zijn ontworpen om de fysieke en mentale gezondheid te bevorderen door de bloedsomloop, het evenwicht en de flexibiliteit te verbeteren.
  • Mindfullness: TCM ziet lichaam en geest als een geheel. Meditatie en visualisatie bevorderen de emotionele en mentale balans, evenals algehele gezondheid en welzijn.

  Deze componenten worden vaak in combinatie gebruikt om een persoonlijk behandelplan op te stellen.