Start de dag positief

7 november 2021

Onze coaches, Roy en Saskia geven u 6 tips voor een fijne start van uw dag. Het begin van uw dag heeft enorm veel invloed op het verdere verloop van uw dag en zorgt voor meer energie en geluk. Roy en Saskia begeleiden samen een nieuw retreat: Lifestyle Boost - Gezond, Ontspannen & Sport. Tijdens dit retreat krijgt u allerlei handvatten om fitter te worden, rust in uw hoofd te vinden en gezonder te leven. Meer hierover leest u hier. Beg

1. Lach als je wakker wordt
, hierdoor komen er gelukshormonen in je hersenen vrij waardoor je je beter voelt. Eigenlijk is de samentrekking van je gezicht al voldoende, aangezien je hersenen geen verschil maken tussen nep lachen en echt lachen.


2. Schrijf gedurende 10 minuten affirmaties op zoals:

  • Ik accepteer mezelf volledig en keur mezelf goed zoals ik ben
  • Ik ben helemaal gezond en zorg op alle vlakken goed voor mezelf
  • Ik voel me goed, ik ben in balans
  • Alles wat ik nodig heb komt naar mij toe
Schrijf in de tegenwoordige tijd en zonder ontkenningen (vermijd woorden zoals niet, geen en zonder) Kom je tijd te kort, maak er dan 5 minuten van. 

3. Doe een dansje. 
Dit doet je zowel mentaal als lichamelijk goed. Door te bewegen komt er endorfine (gelukshormoon) vrij waardoor je een lekker gevoel krijgt in je lijf. Als je dit combineert met een lekker vrolijk nummer komt die glimlach vanzelf op je gezicht.


4. Eet je favoriete ontbijt (bijvoorbeeld de zelfgemaakte granola) dat is een simpele manier om je dag te beginnen en geeft je energie, het laat je motortje branden.

5. Schrijf een positieve intentie op voor de dag, bijvoorbeeld:

  • Ik ben goed zoals ik ben
  • Vandaag laat ik mezelf zien
  • Ik kies vandaag bewust voor mezelf
Sta hier gedurende de dag enkele keren bij stil en probeer er bewust naar te handelen, zo werk je meteen ook aan je zelfontwikeling.

6. Zorg ervoor dat je op tijd op staat, zodat je niet hoeft te stressen en tijd hebt een of meerdere van bovenstaande tips uit te voeren. Als je de dag positief start heeft dit een grote impact op het verdere verlopp van je dag.


Bron: Positieveling.nl