Soort reis

8x kleinschalige, luxe wellnessboetiekhotels voor alleenreizenden

10 november 2023

De week van singles day vieren we met een spotlicht op de beste bestemmingen voor alleenreizenden. Soloreizigers en boektiekretreats, het is een match made in heaven. Kleine stijlvolle boetiekhotels met hun unieke look & feel en persoonlijke service. Met maximaal 30 kamers verblijft u vooral met gelijkgestemden die ook op zoek zijn naar ontspanning en innerlijke rust en werken aan hun zelfontwikkeling en gezondheid. Zo ontstaat er een prettige, rustige en persoonlijke sfeer waarin u makkelijk contact legt met andere gasten met wie u ervaringen kan delen. Blijft u liever even op uzelf, ook dat kan. Vanuit het motto niets moet, alles mag zijn de groepssessies zoals als yoga, ademhalingsoefeningen, mindfulness, coachingsessies, workshops of sportactiviteiten vaak ook een op een te boeken.

We delen graag acht van onze favoriete boetiekretreats met u. Bijzondere plekken met een intieme sfeer, gemeenschappelijke activiteiten en een unieke luxe uitstraling waar u volledig tot rust en weer in balans komt. Tip: Kijk vooral ook even bij het net geopende prachtige Italiaanse nieuwkomer Engel Ayurpura, die met stip onze top acht in vliegt. 

En dit zijn onze favoriete top boetiekhotels

Image for NIEUW! Engel Ayurpura, Italië

NIEUW! Engel Ayurpura, Italië

Een ayurvedische vakantie (net zo authentiek als in India of Sri Lanka) plus de helende kracht van de bergen (Dolomieten)... dat vindt u allemaal in het nieuwste boetiekhotel Engel Ayurpura in Zuid-Tirol. Dit spiksplinternieuwe boetiekhotel met maar 15 kamers brengt ayurveda dicht bij huis; niet te ver reizen en toch kuren. Het hotel ligt in het Eggental, de perfecte plek voor wandelingen met ruim 500 kilometer aan goed bewegwijzerde wandelroutes, en een (bekroond) skiparadijs in de winter. 

Lees meer
Image for NIEUW! Eremito, Italië

NIEUW! Eremito, Italië

Eremito, een eigentijds designklooster in een afgelegen vallei, is een toevluchtsoord voor wie zich volledig wil terugtrekken en in harmonie met de natuur wil zijn. Een plek om naar binnen te gaan, de stilte op te zoeken. Wereldwijd staat dit klooster bekend als een uniek designhotel, waar luxe wordt gevonden in eenvoud en aandacht voor detail. Het 14e- eeuwse gebouw is steen voor steen in oorspronkelijke pracht hersteld. Stijlvol, duurzaam en midden in een natuurreservaat. Een plek zonder internet, tv en mobiele telefoons. Ideaal als u echt even helemaal ‘weg’ wilt zijn, in stilte, en uw hoofd wilt leegmaken. 

Lees meer
Image for MasQi - The Energy House, Spanje

MasQi - The Energy House, Spanje

Een kleinschalig en luxe adults-only yoga- en meditatieresort in een stijlvolle 19e-eeuwse boerderij midden in een natuurpark. Met maar 8 kamers is dit een rustgevende plek om weer verbinding met uzelf en de natuur te maken.

Lees meer
Image for Sen Wellness Sanctuary, Sri Lanka

Sen Wellness Sanctuary, Sri Lanka

Kleinschalig ayurvedaretreat midden in de natuur. Ideaal voor alleenreizenden. Persoonlijk & kleinschalig, met alle aandacht voor elke gast. Wat maakt Sen Wellness zo uniek? Het doel van de ayurveda-kuur is uw lichaam op een natuurlijke manier te resetten. Het team, dat verzorgend en betrokken is, begeleidt u hierbij. 

Lees meer
Image for Fivelements Retreat, Bali

Fivelements Retreat, Bali

Een bekroond luxe eco-wellnessresort aan een rivier in de natuur met traditionele Balinese behandelingen en massages gericht op innerlijke rust en harmonie. Het retreat ligt in de bocht van een rivier in de jungle en heeft schitterende tuinen met visvijvers en prachtige huisjes aan de rivier met rustgevend uitzicht over het water. Nieuwere villa’s liggen naast de grote groentetuin en hebben mooie stijlvol, ingerichte kamers met een grote badkamer met natuurstenen ligbad, buitendouche, een hemels bed en een beschutte tuin met eigen plonsbad. Maar de echte kracht van het resort: de bijzondere en spirituele therapieën die hier worden aangeboden zoals bijvoorbeeld een healing massage, een vuurceremonie of watertherapie in een groot warm bad met heilzaam water. 

Lees meer
Image for Ayurveda Resort Port Salvi, Spanje

Ayurveda Resort Port Salvi, Spanje

Ayurveda in een van de mooiste plekken van Spanje. Port Salvi combineert authentieke kuren met een spectaculaire setting.

Lees meer
Image for The Retreat Costa Rica, Costa Rica

The Retreat Costa Rica, Costa Rica

Een kleinschalige plek met een hoge persoonlijke touch. Waar u helemaal in de watten wordt gelegd. Hoog niveau van yogalessen, fantastische (gezonde) keuken, en dat middenin de natuur van Costa Rica.

Lees meer
Image for Shanti-Som, Spanje

Shanti-Som, Spanje

Shanti Som is een luxe boetiek wellnessretreat (kleinschalig met 14 kamers), gelegen in de heuvels van Andalusië in Zuid-Spanje. Inmiddels favoriet onder het Puurenkuur publiek door de persoonlijke aandacht en de kwalitatieve, holistische wellnessprogramma's met elementen als yoga, meditatie, spa-behandelingen, een op een begeleiding en een heerlijke gezonde keuken.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand