Soort reis

Europa's top holistische luxe spa Lefay Resort

18 november 2022
'Me-time en stilte, dát is luxe!' Onovertroffen uitzicht op het Gardameer. Check! Vijfsterren eco-resort. Check! Eten... O my god! Lefay (onder supervisie van een arts) is een super-de-luxe holistische spa op basis van Oosterse geneeswijzen. Dé specialiteit van het huis: Classical Chinese Medicine (TCM). Maar Lefay Resort & SPA Lago di Garda is zo veel meer. In de groene heuvels, tussen de citroenbomen en olijfboomgaarden, kunt u echt dagenlang genieten van de luxe spa met indoor zoutmeer en van de holistische activiteiten. Ontdek deze bijzondere plek zelf!
Image for Classical Chinese Medicine

Classical Chinese Medicine

Stress, overgewicht, energietekort of slecht slapen? Lefay pakt typisch Westerse problemen bij de wortel aan met Classical Chinese Medicine. Dat is een eeuwenoude wetenschap die klachten, kwalen en problemen vanaf de wortel aanpakt, in plaats van symptomen te bestrijden. Aanvullend maken de artsen en therapeuten echter tevens gebruik van westerse kennis, methodes en medicijnen. Behalve individuele programma’s, heeft u de keuze uit antistress-, gewichtsverlies-, slaapverbetering-, fitness- en wellnessprogramma’s. Waarvoor u ook kiest, de behandelingen zijn altijd gericht op het weer laten stromen van de energie die is vast komen te zitten. Bijvoorbeeld door tuina massages, acupunctuur, voetreflexologie, meridianen- en drukpunttherapieën. 

Image for Lefay in een nieuw jasje

Lefay in een nieuw jasje

In 2021 heeft Lefay een grote restyling en renovatie ondergaan. Het resultaat: nieuw ingerichte kamers, suites, lobby, lounge, adults-only spa. En een prachtig nieuw fine-dining restaurant 'Gramen' waar healthy gourmet cuisine tot een ware kunst is verheven.

Het gloednieuwe restaurant "Gramen" verwijst in het Latijn naar de groentewereld. Dit restaurant is waar de Lefay Vital Gourmet-filosofie helemaal tot z'n recht komt. Seizoensgebonden producten en échte Italiaanse olijfolie in regionale, mediterrane gerechten zoals die van oudsher in de traditionele Italiaanse keuken worden bereid. Plaatjes om te zien, maar vooral: goddelijk lekker! Geloof ons: zelfs als u op een speciaal dieet bent, is gezond eten in Lefay tot een ware kunst verheven!

Image for Nieuw! Adults-only spa

Nieuw! Adults-only spa

De Lefay Spa is een wellnesswalhalla met drie verdiepingen aan faciliteiten. Een van de verdiepingen is recent volledig gerestyled en omgetoverd tot een spa voor volwassenen. In deze oase met lichte ruimtes kunnen volwassenen tot rust komen en genieten van een uniek uitzicht. Vanuit de panoramische whirlpool en de Finse sauna kijkt u uit op het prachtige Gardameer.

De spa, die is verdeeld over twee verdiepingen, heeft verder een groot verwarmd zwembad en een fitnesscenter. Daarnaast: een yogazaal, 5 unieke sauna’s, een zoutgrot inclusief bad, een wat kleiner zwembad én een werkelijk geweldige infinity pool. In de ruime tuin met ligstoelen is het vervolgens heel fijn bijkomen. Vooral als de ober langkomst met stukjes verse watermeloen! 

Lees meer
Image for Lefay Resort & Spa Dolomiti, het zusje van Lefay!

Lefay Resort & Spa Dolomiti, het zusje van Lefay!

  • Ideaal voor alleenreizenden
  • Gratis holistische activiteiten
  • Fantastische gezonde en Italiaanse keuken
  • Design, duurzaam hotel
  • Groot wellnesscenter (3 verdiepingen!)
  • Infinity Pool buiten
  • In de buurt van winkels en restaurants
  • Buitenactiviteiten (heel veel outdoor, ook skiën)
  • Ski en sportwinkel (inclusief verhuur skimateriaal)

Meer weten over Lefay Resort & Spa Dolomiti? Klik hier! 

Lees meer
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand