Soort reis

Nazomeren aan de Middellandse Zee

26 augustus 2022
Eindeloze lome dagen vol zon, zee en ontspanning. Een veel te lekker drankje op een terrasje. Een verkwikkende duik in het zwembad of de zee. Kan de zomer u ook niet lang genoeg duren? Verleng uw zomer met een reis naar Zuid-Europa! Bonus: een gezondheidsboost om de wintermaanden sterk en fit door te komen. Want alleen al de pure ingrediënten van de gezonde Mediterrane keuken zijn niets minder dan een verjongingskuur. Dus speciaal voor de nazomeraars een aantal mooie kortingen en veel Puurenkuur extra’s voor wellnessreizen naar Cyprus, Portugal, Griekenland, Italië, Spanje, Turkije en Marokko.
Image for AMARA, Cyprus

AMARA, Cyprus

Voor een welverdiende luxe spabreak is AMARA the place to be. Het spiksplinternieuwe resort (geopend in 2019) is vernoemd naar het Griekse woord Amarantos, wat vertaald naar ‘eeuwigdurend’. Het hotel streeft ernaar om exclusieve en unieke ervaringen te geven die eeuwig bijblijven. De uitgebreide spa (van maar liefst 3000 m2!), restaurants gerund door Michelin-ster koks, een exclusieve rooftopbar met adembenemende uitzichten en de infinity pool zijn enkele elementen die ervoor zorgen dat AMARA voor een onvergetelijke ervaring zorgt.
Lees meer
Image for Anassa, Cyprus

Anassa, Cyprus

Anassa betekent ‘koningin’. En dat geeft meteen aan wat u hier kunt verwachten: een koninklijk verblijf. Sfeervol, gracieus, luxe... dat zijn de trefwoorden voor uw vakantie hier. Het vijfsterrenhotel, populair onder de rich & famous, is opgezet als een authentiek Cypriotisch dorp. Gelegen tegen een heuvel, direct aan het strand van een baai. De spa is – zoals je hier kunt verwachten – ook zeer stijlvol. Het binnenzwembad is gevuld met zeewater, en er zijn diverse sauna’s en rustplekken.
Lees meer
Image for Almyra, Cyprus

Almyra, Cyprus

Almyra is the place to relax! Prachtig design. Service. Comfort. Rust. Kinderen zijn welkom in dit hotel, maar de spa is adults-only. En dat betekent voor u: in alle rust ontspannen op een van de comfortabele loungebedden aan het (verwarmde) buitenbad in de spa. Behalve fijn weer, lekker eten, een mooie omgeving en goede faciliteiten, kunt u hier eten op hoog niveau verwachten. Japans… Cypriotisch… vis of vlees… De chefkoks koken hier de sterren van de hemel.
Lees meer
Image for Annabelle, Cyprus

Annabelle, Cyprus

In Annabelle dobbert of zwemt u heerlijk verscholen in de tuin in een van de meerdere zwembaden. De Ouranos Wellbeing Spa is spiksplinternieuw en ligt op de bovenste verdieping: oftewel ontspannen met prachtig uitzicht! Er zijn veel verschillende restaurantjes om uit te kiezen. Onze tip: Mediterraneo, de Cypriotische taverna aan het strand. Annabelle is een heerlijke plek, om jaarrond te genieten van het mooie Cyprus en de Cypriotische gastvrijheid.
Lees meer
Image for Euphoria Retreat, Griekenland

Euphoria Retreat, Griekenland

Euphoria Retreat is een bestemming waar iedereen zó voor valt. De eigenaren trokken er tien jaar voor uit om van dit resort - dat opgaat in een vallei met olijfbomen - een paradijs te maken. Hier wordt iedereen zen! Het heeft een adembenemend ontwerp over vier niveaus. Euforie betekent ‘een verhoogd gevoel van welzijn’, en dat is zeker het doel van de holistische programma’s midden in de natuur die Euphoria Retreat aanbiedt.
Lees meer
Image for Pine Cliffs Ocean Suites, Portugal

Pine Cliffs Ocean Suites, Portugal

Op zoek naar ongekende luxe en comfort in een elegant hotel? Overweeg dan Pine Cliffs Ocean Suites, op een klif in de Algarve. U kijkt uit op de Atlantische Oceaan en het beroemde strand Praia da Falésia. Met ruime suites, dagelijks (holistische) activiteiten en een luxe Serenity Spa met veel faciliteiten. Een ideale plek voor sportievelingen bovendien: zeven zwembaden (binnen en buiten), diverse outdooractiviteiten, én een 9 holes- golfbaan naast de deur.
Lees meer
Image for Epic Sana, Portugal

Epic Sana, Portugal

Een chic hotel gelegen aan de gouden kust van de Algarve. Zoek de rust op in het vreedzame dennenbos, met direct toegang tot het beroemde strand Praia da Falésia. Er ligt een 9-holes golfbaan The Pinecliffs op circa 5 minuten rijden afstand van het hotel. De stadjes Albufeira en Vilamoura liggen op circa 15 minuten rijden.
Lees meer
Image for Monchique Resort & Spa, Portugal

Monchique Resort & Spa, Portugal

Dit hotel was altijd een van onze Portugal-toppers, tot het zijn deuren sloot voor een grondige renovatie. Na een frisse metamorfose is Monchique Resort & Spa in 2016 weer geopend. Het buitenzwembad is het hele jaar door verwarmd. De spa is geheel gerenoveerd en een oase van rust en ontspanning. Tel daarbij op het adembenemende berglandschap met frisse lucht en natuur. In de buurt ligt de bron van de ‘Caldas de Monchique’ waar u het water uit de bron kunt drinken, dat een hoge dosis alkaline (PH 9.5) bevat.
Lees meer
Image for Longevity Cegonha Country Club, Portugal

Longevity Cegonha Country Club, Portugal

Longevity Cegonha Country Club is een kleinschalig hotel (32 kamers) in typisch Portugese stijl, midden in het dorpje Vilamoura. Een ideale bestemming voor wie van een persoonlijke touch houdt. Longevity staat bekend om het gezonde eten (sapvasten- en detoxmenu’s als optie) en professionele begeleiding. Elke dag kunt u deelnemen aan diverse sport- en holistische activiteiten. In de directe omgeving vindt u verder vijf golfbanen. Fietsen en wandelen doet u in het natuurreservaat om de hoek. In cijfers: 5 golfbanen binnen een straal van 3 km, 2,5 km zandstrand op maar 4 km afstand en 25.7 km aan fiets- en wandelpaden. More is more zeg maar.
Lees meer
Image for Hotel Hacienda del Conde a Meliá Collection, Tenerife

Hotel Hacienda del Conde a Meliá Collection, Tenerife

In dit vijfsterren adults-only hotel is rust gegarandeerd. Hotel Hacienda del Conde ligt in het noordwestelijke deel van Tenerife, in een prettig klimaat en omgeven door de natuur. Denk: uitzicht over de Atlantische Oceaan, de kliffen van het Teno-gebergte en het natuurpark. Er ligt een 18 holesgolfbaan voor de deur, binnen is een groot fitnesscenter. Maar wij gaan hierheen voor de fijne YHI Spa. Dé garantie dat je op en top ontspannen weer naar huis gaat.
Lees meer
Image for Asia Gardens, Spanje

Asia Gardens, Spanje

Fan van wellness in Azië, maar niet van de lange vliegreis erheen? Dan is dit dé oplossing: een luxe designhotel in Aziatische stijl in... Spanje! Inclusief hoogwaardige Thaise spa, waar u de bekende Thaise massages kunt boeken. Het hotel organiseert elke dag holistische activiteiten: doe mee met yoga, tai chi of een stretchingles. Daarna duikt u in een van de zeven buitenzwembaden. Bent u op uw rust gesteld, zoek dan het adults-only zwembad op (verwarmd, dus ook ideaal voor een winterbreak).
Lees meer
Image for Six Senses Ibiza, Ibiza

Six Senses Ibiza, Ibiza

Six Senses Ibiza ligt in het “boho” deel van het eiland, een plek met een bijzondere energie. Het resort belichaamt de spiritualiteit en het gezonde leven van Ibiza geïnspireerd op de schoonheid, het licht en het natuurlijke ritme van het eiland. Een verblijf op Six Senses Ibiza geeft een gevoel van saamhorigheid en prikkelt al uw zintuigen. In het hele resort staat wellness en gezondheid centraal en de reis naar een gezonder en gelukkiger leven.
Lees meer
Image for Almar Jesolo Resort & Spa, Italië

Almar Jesolo Resort & Spa, Italië

Een privézandstrand aan de ene kant. Een lagune aan de andere. Groen ertussenin. En Venetië slechts 45 kilometer verderop... Vanwege zijn unieke ligging is Almar Jesolo Resort & Spa dé bestemming voor drie keer S: Strand, Stad en Spa. Meer dan wat dan ook, gaat het op deze plek om úw welzijn. Dat betekent: vijfsterrenservice, luxe en comfort. Maar ook: zon, zee, lekker eten, een perfect glas wijn. En: behandelingen die helpen uw innerlijke energetische balans te herstellen.
Lees meer
Image for Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Italië

Lefay Resort & SPA Lago di Garda, Italië

Onovertroffen uitzicht op het Gardameer. Check! Vijfsterren eco-resort. Check! Eten... O my god! Dit is een spa (onder supervisie van een arts), gemengd met de oosterse geneeswijze en dé specialiteit hier van het huis: Classical Chinese Medicine (TCM). Dan nóg is Lefay Resort & SPA Lago di Garda veel meer. Gelegen in groene heuvels, citroenbomen en olijfboomgaarden. U kunt dagen genieten in de luxe spa inclusief zoutmeer en de holistische activiteiten. In 2021 is een grote restyling / renovatie geweest, met nieuw ingerichte kamers, suites, lobby, lounge, adults-only spa en een prachtig nieuw fine dining restaurant 'Gramen' waar de Healthy Gourmet Cuisine tot een ware kunst is verheven.
Lees meer
Image for Lefay Resort & SPA Dolomiti, Italië

Lefay Resort & SPA Dolomiti, Italië

In de Dolomieten, om precies te zijn in Pinzolo, ligt het net geopende Lefay Resort & SPA Dolomiti (inderdaad, het broertje van). Midden in een skigebied, in de zomer een hotspot voor outdooractiviteiten! Het prachtig ingerichte Lefay heeft in het hart van het resort een spa van 5000 m2. Tijdens uw verblijf ervaart u een bijzondere mix van actief buiten zijn in combinatie met de beste spabehandelingen. Ontspannen gaat hier vanzelf met onder meer binnen- en buitenzwembaden, negen sauna’s, zes relaxruimten en een warm zoutwatermeer.
Lees meer
Image for Sianji Wellbeing Resort, Turkije

Sianji Wellbeing Resort, Turkije

Het resort ligt aan de Turkse kust, niet ver van het levendige Bodrum. Er is een ruime keuze aan activiteiten, plús een professioneel wellnesscenter dat zich heeft gespecialiseerd in detoxprogramma’s. Met de focus op voeding: u kunt kiezen uit sapvasten, rawfood of de lichte en gezonde gerechten van het anti-aging of ketogeen dieet.
Lees meer
Image for Six Senses Kaplankaya, Turkije

Six Senses Kaplankaya, Turkije

Met drie privéstranden, onberispelijke service en prachtige natuur weten we vrij zeker dat elke seconde van uw verblijf heerlijk zal zijn. Afgezonderd van de wereld is Six Senses Kaplankaya een heerlijk toevluchtsoord om te ontspannen en op te laden. De regio is doordrenkt van natuurschoon, ideaal voor de vele buitensporten en oude steden als Didim en Bodrum zijn de geboorteplaats van de moderne beschaving. De holistische benadering van Six Senses Kaplankaya is tot in de puntjes uitgewerkt en perfecte om te werken aan uw persoonlijke doelen, of u nu wilt stoppen met roken, afvallen, fitter worden of gewoon heerlijk wilt ontspannen.
Lees meer
Image for Paradis Plage Surf, Yoga & Spa resort, Marokko

Paradis Plage Surf, Yoga & Spa resort, Marokko

Relaxed en rustig surf-, yoga- en spa-resort aan zee in modern Marokkaanse stijl. Paradis Plage ligt direct aan het strand: het ruisen van de zee krijgt u er tijdens uw verblijf als kalmerende achtergrondmuziek gewoon bij. Deze plek wordt in één adem genoemd met ‘next level chillen’. Dankzij de relaxte vibe van het surfersbestaan, de yogamindset, het organische eten én de Marokkaanse spa (300 m2 groot). En niet te vergeten: de zen garden met jacuzzi.
Lees meer
Image for Vichy Célestins Spa Hotel, Marokko

Vichy Célestins Spa Hotel, Marokko

Een stapje terugdoen, lichaam en geest weer in balans krijgen, uw dagelijkse routine doorbreken, loslaten: kom daarvoor naar het mooie Vichy Célestins SPA Hôtel Casablanca (geopend maart 2018). Het hotel ligt tussen Rabat en Casablanca, op meer dan 500 hectare land, en heeft een ultramodern wellnesscenter van hoge kwaliteit. Vichy benadert wellness vanuit een holistisch en preventief perspectief, met een focus op afvallen, fitness, beauty en anti-aging. Daarbij wordt gebruikgemaakt van thalassotherapie met het wereldberoemde thermale spawater.
Lees meer
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa