Soort reis

Betere gezondheid en minder stress, Thailand is de place to be

1 maart 2024

Gezondheidscheck-up en mentale balans...

Wordt u blootgesteld aan een hoge mate van werkdruk en stress, dan kan dit leiden tot chronische stress en pijnklachten. Steeds meer managers, CEO's, ondernemers, politici en sporters vinden hun weg naar een kuuroord of destination spa in Thailand voor een algehele check-up van hun gezondheid en het verminderen van stress. Deze health resorts kunnen uw stress in kaart brengen, maar ook uw gezondheid door het checken van diverse waarden in uw lichaam (hormonen, schildklier, vitamine of bloedwaarden). De Traditionele Thaise Geneeskunde is Thais erfgoed en diepgeworteld in de Thaise cultuur. De Thai staan bekend om hun warmte en vriendelijkheid. Traditionele technieken en de verfijning van behandelingen zijn generaties lang doorgegeven. De Thai zien zichzelf als healers (genezers) en dat voelt u aan alles. Samen met de hoogwaardige medische testen is Thailand de Nr 1 bestemming om uw gezondheid van binnen en buiten goed in kaart te brengen en tegelijkertijd te werken aan een specifiek doel. U kunt er naartoe voor bijna alle soorten gezondheidsprogramma's, zoals chronische stress, pijnklachten, gewichtsverlies, sport en fitness, vrouwengezondheid, detox, Pilates en ga zo maar door. Een goede fysieke en mentale gezondheid is van essentieel belang.

Dit zijn de top gezondheidsresorts voor health check-ups in Thailand

Image for Kamalaya Wellness Sanctuary – Koh Samui

Kamalaya Wellness Sanctuary – Koh Samui

Kamalaya is een van de beste destination spa’s wereldwijd met een indrukwekkende hoeveelheid internationale awards. Naast alle medische testen die in het naastgelegen ziekenhuis worden uitgevoerd, kunt u hier terecht voor programma’s die de diepte ingaan voor emotionele balans zoals Embracing Change of Radiant Bliss/Revitalise, met wijze lifecoaches die u inzicht geven en ondersteunen in een stressvrij leven. Daarnaast ligt dit vijfsterren health resort aan zee, in een adembenemende mooie locatie, omgeven door tropische planten. De spa is uitmuntend met meer dan 40 behandelkamers, stilteplekken, verschillende sauna’s en baden. Het fitnesscenter meet maar liefst 800 m2 is uitgerust met de modernste cardioapparatuur, gewichten, een pilates-reformer studio en een functionele fitness studio.

Lees meer
Image for Chiva-Som International Health Resort - Hua Hin

Chiva-Som International Health Resort - Hua Hin

Deze 'grande dame' in de wereld van holistische gezondheid, biedt de perfecte mix van elegantie, verfijning en ontspanning. Chiva-Som International Health Resort staat ook wel bekend als 'hideaway van het leven', oftewel een prachtig toevluchtsoord aan de Golf van Thailand. Het resort ontving sinds de oprichting in de jaren negentig heel veel awards, waaronder de Condé Nast Traveler's 2022 Readers' Choice Award voor 'Beste Destination Spa ter Wereld'. Met vijftien programma's met verschillende thema's omtrent sport, stressvermindering, healthy aging, business de-stress, yoga, detox of ontspanning, kunt u hier alle kanten op. Elke dag een reeks aan holistische en sportactiviteiten, fantastisch eten (gezonde keuken was nog nooit zo lekker!) en allerlei technieken voor een grondige checkup van uw gezondheid.

Lees meer
Image for RAKxa Integrative Wellness Resort – Bangkok

RAKxa Integrative Wellness Resort – Bangkok

RAKxa is de eerste medische spa in Thailand. RAKxa ligt aan de Chao Phraya rivier, verscholen in het groen in een buitenwijk van Bangkok. Een onwaarschijnlijke oase midden in Bangkok vergelijkbaar met Central Park in New York. Vanuit de VitalLife Scientific Clinic en het RAKxa JAI Holistic Wellness Centre begeleidt een toegewijd team van artsen en specialisten u op uw weg naar een gezonde leefstijl. Zo krijgt u tot in detail inzicht in hoe het ervoor staat met uw gezondheid en in wat u écht nodig heeft op fysiek, emotioneel en spiritueel vlak. RAKxa Integrative Wellness Resort is een specialist in gewichtsverlies, gezond ouder worden, preventieve geneeskunde, slaapverbetering en fitnessprogramma’s.

Lees meer
Image for Absolute Sanctuary – Koh Samui

Absolute Sanctuary – Koh Samui

Bent u op zoek naar een goede sport en fitnessbestemming, dan bent u bij Absolute Sanctuary aan het goed adres. Met name de (Pilates) Bootcamp en de sportprogramma's zijn razend populair. Met heel veel behandelingen en een goede keuken. Het wekelijkse activiteiten-weekprogramma geeft ontzettend veel opties om uit te kiezen: dagelijkse yogalessen, meditatie, Pilates reformer lessen en allerlei groepsfitnesslessen. Prettig aan Absolute is de goede prijs-kwaliteitverhouding. Een week verblijf inclusief kuurprogramma en volpension kan al voor €1200.

Lees meer

Benieuwd naar ons aanbod in Thailand? Lees snel verder!

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 12 luxe destination spa's
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa