Soort reis

Trend: Mannen op Retreat

23 september 2022

Wellness Retreats worden vaak gezien als het domein van vrouwen en worden meestal geboekt door vriendinnengroepen, koppels en singles. Toch is een pauze nemen van een overwerkt, stressvol leven ook belangrijk voor de gezondheid van mannen. Mannen die investeren in hun welzijn en uiterlijk zijn nu zo normaal; velen leven met extreme ongekende stress als gevolg van toenemende werkeisen. We zien een groeiende interesse onder mannen voor wellness en gezondheid.

Image for Mannen op Retreat voor Stress & Angst

Mannen op Retreat voor Stress & Angst

In de afgelopen tien jaar zijn de niveaus van stress, depressie, angst en zelfmoord allemaal gestegen onder de mannelijke bevolking over de hele wereld. Dit verhoogt het belang voor mannen om op retraite te gaan. Mannen zijn vatbaarder voor depressie en angst veroorzaakt door stress dan vrouwen en zijn eerder geneigd zich af te zonderen in plaats van hulp te zoeken. Vrouwen zoeken over het algemeen vaker hulp en ondersteuning als het gaat om hun algehele gezondheid en welzijn. Mannen daarentegen hebben veel meer kans om problemen alleen op te lossen, om ‘zich te vermannen’ wanneer ze worden geconfronteerd met moeilijke situaties. Studies hebben aangetoond dat oefeningen, socialisatie en mindfulness goede handvatten geven om te leren hier beter mee om te gaan. Een wellnessretraite kan voor mannen een plezierige en krachtige manier zijn om opnieuw verbinding te maken en te verjongen in een ondersteunende omgeving.


Image for Waarom een Shanti-Som Wellness Retreat Geweldig is voor Mannen

Waarom een Shanti-Som Wellness Retreat Geweldig is voor Mannen

We staan bekend als een zeer ruimdenkende plek. Als gasten binnenkomen, streven we er naar het creëren van een omgeving waar absoluut iedereen zich welkom en comfortabel voelt. Er is hier geen ruimte voor pretentie of verborgen agenda. Shanti-Som richt zich niet specifiek op een bepaald geslacht of leeftijdsgroep. We hebben in de loop van de tijd een toename van de verscheidenheid aan gasten opgemerkt, wat betekent dat er naast vrouwen ook meer mannen en gasten van de LGBTQ-gemeenschap zijn. We zijn trots en vereerd dat mensen ons via mond-tot-mondreclame bezoeken vanwege onze gerenommeerde gastvrijheid.


Lees meer
Image for Wellnessprogramma's voor Heren

Wellnessprogramma's voor Heren

Hoewel we geen specifieke programma's voor mannen hebben, zijn al onze Retreat-pakketten geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit onze ervaring geven de meeste mannen de voorkeur aan ons Fitness Retreat pakket, waar ze hun fitnessroutine kunnen uitbreiden met een personal trainer. Er is een grote toename van koppels die zich samen terugtrekken waar ze een combinatie van fitness en yoga doen met een Detox Retreat. Dit is een mooie manier om elkaar aan te moedigen en te motiveren om samen aan een gezondere levensstijl te beginnen. Mannen kunnen een beetje huiverig zijn als ze een Wellness Retreat overwegen, maar de tijden veranderen en fysiek en mentaal welzijn is nu een belangrijk aspect van ons dagelijks leven geworden voor zowel mannen als vrouwen. Bij Shanti-Som spelen we altijd in op de persoonlijke doelen en voorkeuren van elk individu. We kunnen een pakket op maat maken als er bepaalde activiteiten zijn waar u liever niet aan wilt deelnemen en andere waar u juist meer bij betrokken wilt zijn.

Image for Wat u Kan Verwachten op een Wellness Retreat

Wat u Kan Verwachten op een Wellness Retreat

Shanti-Som Retreat programma's zijn ontworpen om u tools te bieden om te genieten en te leren op uw tempo en op uw tijd. U kunt kiezen voor een yogales in het buitenpaviljoen, een krachttraining met onze fitnesstrainers of een verrijkende wandeling door de heuvels van Andalusië, gevolgd door tijd om te lezen bij het buitenzwembad. De mogelijkheden zijn er. Het enige dat u hoeft te doen, is te kiezen hoe u uw dagen zonder stress wilt invullen.
Image for Vroege Ochtend Yoga

Vroege Ochtend Yoga

's Ochtends als eerste sporten heeft zijn voordelen, omdat je ’s ochtends een hoger testosteronniveau hebt (ongeveer een derde meer in vergelijking met de avond). Dit betekent dat je meer energie en meer spieren krijgt. Yoga is niet alleen maar zachtaardig en gemakkelijk. Bij de meeste oefeningen kunt u de intensiteit en duur aanpassen aan uw fitnessniveau en wensen. Vinyasa Yoga zal uw hele lichaam versterken en u dagenlang een positief gevoel geven. Waarom is yoga goed voor mannen? Yoga is een geweldige training voor mannen die vaak gespannen spieren en weinig flexibiliteit hebben - de beste manier om dit te bestrijden is door te rekken. Daarnaast is er een welbekende relatie tussen vechtsporten en yoga. We weten van professionele footballers, basketbalspelers, olympische atleten en soldaten dat zij yoga in hun levensstijl implementeren.

Image for Gepersonaliseerde Gezondheidsscreening

Gepersonaliseerde Gezondheidsscreening

Bij Shanti-Som bieden we een gepersonaliseerde gezondheidsscreening die wordt uitgevoerd door ervaren lokale artsen. Het is belangrijk om een periodieke gezondheidsscreening te ondergaan om inzicht te krijgen in onderliggende problemen die vroeg kunnen worden opgespoord op de lange termijn kunnen worden te voorkomen. Op basis van deze resultaten wordt vervolgens een persoonlijk wellnessprogramma voor u opgesteld, dat advies geeft over bepaalde voedingsmiddelen, oefeningen en andere aanpassingen van uw levensstijl.

Image for Holistische Massage

Holistische Massage

Voor degenen die overmatig trainen zijn massages een goede manier om gespannen en pijnlijke spieren te doen ontspannen. Een recente studie toont aan dat regelmatige massages de spierregeneratie kunnen helpen door de bloedstroom na de training te vergroten. Onze getalenteerde Spa Consultants zijn ervaren in massages voor mannen en kunnen de intensiteit aanpassen aan persoonlijke voorkeur en werken aan eventuele blessures of spierpijn.
Image for Wandeling in de Natuur

Wandeling in de Natuur

Onze retraite is de beste plek om te wandelen, onze ligging midden in de natuur van de landelijke bergen op het Spaanse platteland, wat helpt om een rustgevende authenticiteit aan de algehele ervaring te geven. Bij Shanti-Som hebben we dagelijkse groepswandelingen. Andalusië voldoet aan alle eisen om te wandelen. Het fantastische klimaat en de prachtige natuurgebieden met beschermde gebieden en grootste diversiteit aan landschappen en ecosystemen in Europa creëren samen de beste omstandigheden om te genieten van de natuur en te wandelen.

Image for Gezond Eten

Gezond Eten

Voedsel is een belangrijk aspect van ons dagelijks leven en hoewel gezondheid onze focus is, doen we geen concessies aan smaak. De meeste mannen hebben niet echt zin om alleen een kom sla te eten en sap te drinken, dus ons restaurant streeft ernaar om de robuuste, authentieke smaken van het oosten en westen te vangen. Gasten worden vervoerd naar het zonovergoten Bali, Vietnam en Thailand met heerlijke mezze-schotels, verse salades, specialiteiten uit onze Aziatische wok en smaakvolle curry's. Voor degenen die deelnemen aan onze detox- of gewichtsverliesprogramma's hebben we speciale menu's samengesteld door onze voedingsdeskundige die niet alleen perfect uitgebalanceerd zijn voor onze dagelijkse voedingsbehoeften, maar ook heerlijk zijn om te eten.

Image for Conclusie

Conclusie

Er goed uitzien aan de buitenkant betekent niet veel als je je van binnen niet goed voelt. Daarom is een Wellness Retreat een geweldige manier om de reis naar een gelukkiger, gezonder en bevredigender leven te beginnen. Een van de grootste uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd is het normaliseren van gesprekken over geestelijke gezondheidsproblemen zoals burn-out, stress en angst, of simpelweg met elkaar praten over hoe we ons voelen. Als u zich de hele tijd moe en lusteloos voelt en gewoon vastzit in het leven, of gewoon wat tijd voor uzelf nodig hebt, kan Shanti-Som precies bieden wat u nodig heeft: een veilige plek om te ontsnappen van stress, verantwoordelijkheden en de drukte van het dagelijks leven. Het is tijd om het heft in eigen hand te nemen, contact te maken met uw innerlijke zelf en rust te vinden. Zo kan u het beste halen uit uw relaties, werk en leven.
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 12 luxe destination spa's