Soort reis

Yoga en Meditatie Retreat bij Shanti-Som

20 mei 2022
Een Yoga Meditatie Retreat is de perfecte manier om beweging, gezonde voeding en de juiste omgeving te combineren om lichaam en geest te herstellen.

Bij Shanti-Som richten we ons voornamelijk op de beweging en yoga door het gebruik van ademhalingstechnieken, oefeningen en meditatie. Wij geloven dat yoga helpt de gezondheid en het geluk te verbeteren door de geest te resetten, zodat we ons niet langer bezig houden met dagelijkse stress. Bij Shanti-Som hebben we een binnenstudio en een buitenpaviljoen gecreëerd die dienen als ons toevluchtsoord voor yogalessen.

Onze docenten bieden verschillende oefeningen, waaronder Vinyasa en Hatha yoga. Groepslessen zijn beperkt in omvang om ervoor te zorgen dat elke deelnemer persoonlijke aandacht en versterking krijgt, zowel op als naast de yogamat.

Of je nu een beginner, halfgevorderd of expert bent, onze retraite is speciaal gemaakt voor diegenen die een korte pauze willen van de stress van de wereld en opnieuw contact willen maken met hun innerlijke zelf. We hanteren een zorgvuldige, zachte benadering om ervoor te zorgen dat onze gasten zich altijd veilig en comfortabel voelen.

Image for Over Audrey

Over Audrey

Audrey is onze in-house Yogini. Audrey, oorspronkelijk afkomstig uit Frankrijk, ontdekte yoga toen ze in Londen woonde en ervaarde al snel de voordelen van yoga op haar fysieke en mentale welzijn. Gefascineerd door de impact die yoga had op haar eigen leven en de manier waarop het haar hielp om beter om te gaan met stress en levensuitdagingen, besloot Audrey zich volledig of yoga te focussen. Ze verliet haar baan en reisde naar India om te certificeren als yogaleraar aan de Trimurti School van Yoga (gespecialiseerd in Hatha, Ashtanga en Vinyasa). Ze bracht tijd door in ashrams om te leren van spirituele leraren die hielpen haar kennis van yogafilosofie en meditatie te ontwikkelen.

Sindsdien heeft Audrey zich toegewijd aan het onderwijzen van yoga en meditatie, eerst in Cambodja en nu in Spanje. Haar wens is om meer mensen kennis te laten maken met yoga en meditatie. Ze helpt haar studenten in staat te stellen deze kennis te gebruiken als 'een hulpmiddel voor transformatie'.

In haar lessen ontwikkel je je flexibiliteit, balans, houding en vitaliteit met behulp van verschillende yogastijlen, waarmee je je lichaam en geest leert verkennen en uit te dagen. Dit alles vindt plaatst met uiterst respect voor ieders capaciteiten.


Image for Yogastijlen

Yogastijlen

HATHA-YOGA

Zachte en langzamere oefeningen, ideaal voor beginners, om te stretchen, flexibiliteit te ontwikkelen, balans te vinden en de mentale focus te verbeteren. Hatha yoga is heeft als uitgangspunt het bewustzijn van het eigen lichaam te ontwikkelen en basishoudingen te verkennen.


VINYASA-YOGA

Meer dynamische en snellere stijl van yoga. Het is een stroom die de ene houding met de andere verbindt met behulp van de adem, als een choreografie. Geweldig voor het ontwikkelen van kracht, flexibiliteit, gratie en vitaliteit. Omdat het energieker is dan de meeste traditionele vormen van yoga, verbrandt het meer calorieën.

Het is ook een kans om meer uitdagende houdingen te leren om je oefening te bevorderen.


YIN/HERSTEL YOGA

Deze les staat in het teken van ontspanning en diepe stretch voor het ultieme zen-gevoel!

Het is een meer passieve yogastijl: houdingen worden voornamelijk op de grond gedaan en langer vastgehouden om een diepere, aardende en meer herstellende oefening mogelijk te maken. De meeste houdingen worden ondersteund met rekwisieten zoals blokken, bolsters en dekens, zodat je dieper kunt zakken en de spanning die zich in de spieren heeft opgehoopt los wordt gelaten en je fasciageheugen vrijkomt. Een oefening voor diepe ontlading in gespannen spieren, een diepere verbinding met de adem, vertraging van het hart vertragen en kalmering van het zenuwstelsel.


Image for Een Introductie tot de Yoga Meditation Retreat met Audrey

Een Introductie tot de Yoga Meditation Retreat met Audrey

Audrey leert je 3 basismeditatiehulpmiddelen om je geest tot rust te brengen, je meer ontspannen te voelen en je innerlijke rust te vinden:

  • Adembewustzijn
  • Derde Oog Activering
  • Lichaamsontspanning / Scan

TRATAKA MEDITATIE

In deze meditatie leer je over een traditionele yoga meditatie genaamd "trataka" of "kaars kijken".

Een trataka is een vorm van meditatie waarbij je je ogen openhoudt en je aandacht richt op de vlam van een kaars.

Omdat deze meditatie wordt gedaan met de ogen open, is het een geweldige introductie tot meditatie en een ideale optie voor mensen die moeite hebben hun dwalende geest in bedwang te houden.

Een kaarskijkende meditatie helpt het derde oog te openen, verbetert de concentratie en het geheugen. Het is ook een essentiële voorbereiding op alle meditaties van het visualisatietype.

Als je worstelt met meditatie, is deze meditatie zeker het proberen waard!


CHAKRA MEDITATIE

Chakra-meditatie is een gespecialiseerde vorm van meditatie die zich richt op geblokkeerde chakra's en is ontworpen om je chakra's te reinigen, te zuiveren en in balans te brengen.

Je krijgt een basisbegrip van de chakra's (de energiewielen van ons lichaam) en wordt begeleid om elke chakra op zijn beurt te visualiseren.


LIEFDEVOLLE VRIENDELIJKHEID-METTA MEDITATIE

Liefdevolle vriendelijkheid-meditatie (ook wel 'metta'-meditatie genoemd) is een populaire vorm van boeddhistische meditatie en een geweldige manier om onze neiging tot vriendelijkheid en medeleven te cultiveren. Het gaat om visualisatie en het mentaal sturen van goede en warme intenties naar onszelf en anderen door in stilte een reeks mantra's te herhalen.

Het is bewezen dat deze meditatie positieve emoties verhoogt, zoals vreugde, dankbaarheid, tevredenheid, liefde en medeleven.

MINDFULNESS IN DE NATUUR

Mindfulness is het cultiveren van bewustzijn van moment tot moment van onze omgeving. Het is een oefening die ons helpt om beter om te gaan met de moeilijke gedachten en gevoelens die ons in het dagelijks leven stress en angst bezorgen en in plaats daarvan je welzijn een boost geven.

Voor deze workshop gaan we naar buiten en versterken we onze verbinding met de natuur en onze zintuigen om ons meer volledig aanwezig te voelen met oefeningen zoals mindful ademen, mindful observeren, mindful luisteren, mindful waarderen.

Een krachtige oefening die je gemakkelijk aan je leven kunt toevoegen!


VISUALISATIE

Visualisatie is een meditatie waarbij je geest in een specifieke richting wordt geleid om een gewenst resultaat te behalen, zoals een mindset, een gevoel of een lichaamssensatie.

In deze vorm van meditatie laat je je leiden voor visuele beelden, mentale verbeeldingen en zintuiglijke sensaties.

Met deze meditatie werken we aan:

Emotionele genezing en spiritueel ontwaken.

Een nieuwe kijk krijgen op stressvolle situaties.

Vaardigheden ontwikkelen om uw stress te beheersen.

Verhogen van zelfbewustzijn evenals geduld en tolerantie.

Focussen op het heden.

Negatieve emoties verminderen.

Vergroten van fantasie en creativiteit.


PRANAYAMA

Pranayama zijn specifieke ademhalingstechnieken die ons leren hoe we onze levensenergie kunnen beheersen, reguleren en versterken: de adem.

Deze oefeningen helpen ons onze fysieke en emotionele blokkades op te ruimen en hebben verschillende effecten op onze geest en lichaam: sommige zijn stimulerend en ontgiftend, andere zijn ontspannend en balancerend.


Lees meer
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje