Soort reis

Best bewaarde geheim: wellnessbestemming Cyprus!

2 juni 2023

Zachte winters en droge zomers. Geschiedenis die terug gaat tot het jaar 1100 voor Christus. De Mediterrane keuken met invloeden uit Zuid-Europa, het Midden-Oosten en Centraal Azië. Mooie natuur en fijne stranden. Het eiland biedt bergen, bossen en een lange kustlijn. Dit biedt heel veel mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen en genieten van de natuur. Tel daarbij op de vriendelijke en relaxte mensen, gulle gastvrijheid en een soort van gemoedelijkheid. Cyprus wordt erkend als een van de 'Blauwe Zone' regio's, een gebied waar mensen langer en gezonder leven. Deze regio's kennen weini stress door gezonde voeding,  een  actieve dagelijkse routine, een sterke community en een relaxte en ontspannen sfeer, die stuk voor stuk bijdragen aan een blij leven. Er zijn zoveel goede redenen om voor Cyprus te kiezen voor een wellnessvakantie. Cyprus is een heerlijk vakantieland met wellnessvakanties in alle soorten en maten en met voor ieder wat wils, of u nu alleen reist, als stel of als familie. 

Image for Anassa

Anassa

Anassa betekent koningin in het oude Grieks. Een waardige naam voor dit statige resort dat met haar balustrades, gewelven en zuilen soms aan een paleis doet denken. Hier kun je in luxe baden tijdens een koninklijk verblijf aan zee met zandstrand.

Hoogtepunt: Het Thalassocentrum met zeewater jaccuzi

Bij Anassa kun je niet alleen baden in zeewater in zee maar vooral ook in het thallasocentrum. Een plek waar zee en wellness samenkomen in zeewater baden maar ook in de exclusieve producten die er gebruikt worden. Hoogtepunt is wat ons betreft de jacuzzi met zeewater.

Been- en bilspieren of buggy’s

Deze mediterrane koningin strekt zich groots uit over heuvelachtig gebied. Wie niet aan de been- en bilspieren wil werken in de warmte pakt een van de vele buggy’s. Zo ben je in een mum van tijd waar je wezen wilt.

Lees meer
Image for Almyra

Almyra

Designhotel Almyra ligt aan een wandelboulevard aan zee op loopafstand van het het centrum van Paphos met zijn gezellige winkeltjes en restaurantjes. De grote moderne adults-only spa met bar en zwembad en uitzicht op zee is de perfecte plek om tot rust te komen. Heel erg lekker eten kan hier ook. Qua restaurants springen Ouzerie (mezzes) aan het water en Notios (verse sushi) naast het zwembad eruit. Yum!
Hoogtepunt: wellness en watersport

Behalve dat je hier van het topje van je kruin tot in de puntjes van je tenen kunt ontspannen in de grote design spa, is dit ook een hele fijne plek voor actievelingen, zeker als je van watersport houdt. Jetskiën, suppen, kanoën, boottochtjes, duiken, parasailen, alles is mogelijk! Nog niet moe? Doe een van de dagelijkse holistische activiteiten zoals yoga, stretch en relax, core-training of toning. Niets moet, doe vooral lekker waar jij zin in hebt.
Voor wie: Soloreizigers, koppels en gezinnen

De serene adults-only spa maakt Almyra tot een toplocatie voor soloreizigers en stellen. Maar ook voor gezinnen prima want de overige gedeelten van Almyra zijn heel kindvriendelijk. Tip! Vermijd de schoolvakantieweken voor als u alleen gaat of als stel. 

Lees meer
Image for Annabelle

Annabelle

Annabelle is gebouwd in stijlvolle traditionele Cypriotische stijl met veel beige tinten en gebruik van steen. Vanaf het hotel wandel je over de boulevard op je gemak naar het gezellige centrum van Paphos waar je lekker kan struinen langs winkeltjes. Of geniet van een maaltijd of drankje op een zonnig terrasje. Hotel Annabelle ligt aan de wandelpromenade die wel aan zee ligt maar niet aan een strand. Geen zorgen, voor wie graag met de voeten in het zand zit, is het strand vlakbij.
Hoogtepunt: de tuinen en zwembaden

Het is heel goed toeven in de schitterende tropische tuinen en bij de diverse mooie zwembaden van Annabelle. Een rustig plekje is zo gevonden tussen de palmbomen, bloemenbomen en olijfbomen. Lekker onthaasten met een koel drankje, een goed boek en een fles zonnebrand.

Veel vakantie, minder wellness

Annabelle is een fijne bestemming voor een ontspannen vakantie met wellness momenten. Het wellnesscenter met een sauna, stoombad en een klein binnenzwembad is relatief klein. Wie echt een hele dag in een spa wil doorbrengen kan beter terecht bij de twee bovenstaande hotels.

Lees meer
Image for Amara

Amara

Het ultra-luxe AMARA hotel gelegen aan de zuidkust van Cyprus vlakbij Limassol bevat alle ingrediënten voor een luxe wellnessvakantie: topservice, chique kamers, een Michelin-ster restaurant, privéstrand en ontspanning in de spa van maar liefst 3000 m2!

Hoogtepunt: uitgebreide wellness en culinaire hoogstandjes

Voor een welverdiende luxe spabreak is AMARA the place to be. De uitgebreide spa (van maar liefst 3000 m2!), restaurants gerund door Michelin-ster koks, een exclusieve rooftopbar met adembenemende uitzichten en de infinity pool zijn enkele elementen die ervoor zorgen dat AMARA voor een onvergetelijke ervaring zorgt. 

Spa ervaringen van de bovenste plank

Amara beschikt over een adults-only zeewater infinity zwembad in de spa, met adembenemend zeezicht. Daarnaast zijn de thermale behandelingen met een gerenommeerd stoombad met kleurentherapie een absolute must!

Lees meer
Image for Parklane

Parklane

Het luxe Parklane is een uberluxe vijfsterren resort aan het strand in Cyprus met zoutwaterbaden, een aparte adults-only vleugel én een strand voor de deur.

Hoogtepunt: wellness aan het strand. omringd door groen

Een lang zandstrand, overal prachtige exotische tuinen en een luxe spa maakt van Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, een geweldige plek voor een ontspannen wellness-strandvakantie. Vanuit het hotel loopt u zo het strand op voor een plons in de Middellandse Zee. Het hotel heeft drie fijne buitenbaden waaronder een adults-only en een zwembad gevuld met zeewater. Relax in de ruime spa met thalassotherapie en typisch Cypriotische behandelingen. Het is heerlijk wandelen in de omringende tuinen die maar liefst 100,000 m2 beslaan. Families met kinderen komen hier goed aan hun trekken en door de aparte adults-only vleugel kunnen volwassenen en alleenreizenden heerlijk genieten van de rust.

Wellness voor iedereen

Een van de thalassotherapiebaden van Parklane bevat hetzelfde zoutgehalte als de Dode Zee. Om gewichtloos in te dobberen.Daarnaast zijn de adults-only kamers in de aparte vleugel – rust voor wie rust zoekt. Het hotel bevindt zich op korte afstand naar Limassol, voor wie zich niet alleen wil onderdompelen in rust maar ook in de lokale cultuur.

Lees meer
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa