Soort reis

bucketlijstwaardige kuur- en wellnessbestemmingen

17 maart 2023

Er is luxe. En er Uber-luxe. In deze laatste categorie vallen de kuuroorden en wellness resorts die de next level zijn. Ze staan stuk voor stuk garant voor een exclusieve vakantie. Een heel eiland vol wellness. Of wellness waar élk detail klopt - van tuinman tot therapeut - met service van het allerhoogste niveau. Denk villa’s met privézwembad en butler. Denk gastronomische hoogstandjes bereid door sterrenkoks. Detoxen op topniveau. Ayurveda in alle comfort en privacy. Tijdens zo’n juweeltje van een wellnessreis, zo’n super-de-luxe kuur vakantie is aan alles is gedacht, zelfs aan de allerkleinste details. Uiteraard hangt aan al die exclusiviteit wel een prijskaartje. Maar voor wie zichzelf eens écht wil verwennen: een vakantie in zo’n extreem luxe wellness resort is een onvergetelijke belevenis!

Bucketlijst? Dit zijn de wellnessoorden die zeker op je lijst moeten staan!

Image for JOALI BEING, Malediven

JOALI BEING, Malediven

JOALI BEING is een bestemming waar u uzelf dagelijks moet knijpen om zeker te weten dat u niet droomt. Dit is luxe op het hoogste niveau! Toegang tot dit spectaculaire resort dat een geheel eiland op de Malediven beslaat, is alleen mogelijk per watervliegtuig. Dit magische tropische eiland is de perfecte plek om onder begeleiding van wellness-experts te reflecteren, groeien en ontdekken. Hier is over werkelijk elk detail nagedacht. Waar u ook bent, deze plek ademt ontspanning, innerlijke rust en balans.

Lees meer
Image for Yoga Meditatie Jordanië rondreis

Yoga Meditatie Jordanië rondreis

Onvergetelijke en avontuurlijke reis in Jordanië met yoga en meditatie in de woestijn inclusief een bezoek aan twee werelderfgoed locaties: Wadi Rum woestijn en Petra en bezoek aan de Dode Zee. Onthaast tot in het diepste van uw ziel met yoga en meditatie in Wadi Rum met zijn majestueuze zandsteenbergen en zandduinen. Loop op blote voeten in de woestijn. Laat beperkende gedachten los in een vuurceremonie. Slaap onder de sterrenhemel. Reflecteer met paarden. Oogst wijsheid uit uw verleden. Laat uw hart haar dromen en wensen uitspreken. Yoga en meditatie in de woestijn is echt een bijzondere ervaring.

Lees meer
Image for Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal en méér. Vind rust, verdieping en inzicht in dit resort van absolute topklasse. U merkt direct dat hier over de kleinste details is nagedacht. De kamers. Het personeel. De programma’s. De gespecialiseerde behandelingen. De overheerlijke, gezonde maaltijden. En zeker: de ongeëvenaarde sfeer. Werkelijk álles ademt waar Kamalaya voor staat. Wat dat is? Feel life’s potential. Oftewel: om het leven in zijn volle potentie te ervaren. Inspirerend!

Lees meer
Image for Bhutan Spirit Sanctuary, Bhutan

Bhutan Spirit Sanctuary, Bhutan

Gastvrijheid, rust, schoonheid, mystiek en spiritualiteit in het magische en mysterieuze koninkrijk Bhutan, land of happiness. De Bhutan Spirit Sanctuary is het enige vijfsterren wellnessresort met een well-being all-inclusive. “To have a restful mind is to relax in your nature.” – De Restful Mind filosofie, gebaseerd op de leer van Zijne Eminentie Gyalwa Dokhampa, vloeit door het dagelijks leven in de Sanctuary. Het team hoopt dat de gasten een blijvende positieve verandering meenemen en een nieuw hoofdstuk openslaan in hun dagelijkse leven thuis.

Lees meer
Image for Chiva-Som International Health Resort, Thailand

Chiva-Som International Health Resort, Thailand

Kenners roemen Chiva-Som als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Inderdaad. Deze ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau. In Thaise stijl. Serene, ingetogen sfeer. Direct aan het witte zandstrand van Hua Hin. Een echte destination spa met gespecialiseerde programma’s als detox, fitness, gewichtsverlies en stressmanagement. Wilt u uw gezondheid en welzijn exclusieve aandacht geven? U heeft de keuze uit meer dan 150 behandelingen!

Lees meer
Image for Ananda in the Himalayas, India

Ananda in the Himalayas, India

Dit is ongetwijfeld een van de állerbeste destination spa’s. Om te beginnen is Ananda in the Himalayas gevestigd in de koninklijke residentie van een voormalig maharadja in Noord-India. Het fantastische personeel zorgt voor een ongeëvenaarde wellnessbeleving: de behandelingen worden met veel persoonlijke aandacht uitgevoerd. De keuken is er heerlijk en licht. Voor de nacht kunt u kiezen uit verschillende hoofdkussens. Alle details samen maken een verblijf hier uniek.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.


Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 12 luxe destination spa's