Soort reis

Verliefd op Thailand: gezond en energiek weer terug!

21 april 2023

Bijna iedereen die naar Thailand gaat wordt verliefd op het land. Raar is dat niet, want het heeft alles wat u nodig heeft om gezond en energiek door het leven te gaan. Deels door de ongerepte natuur, kilometers witte stranden, een van de beste en meest gezonde keukens wereldwijd en een bevolking waar vriendelijkheid en gastvrijheid in DNA zit. Maar deels ook door de enorm rijke kuur- en wellnesstraditie. Wellness is een way of life voor de Thai. De meeste Thai geloven in het Theravada boeddhisme, die zegt dat mindfullness en meditatie tot vrijheid leidt, en dat écht geluk van binnenuit komt. Deze spiritualiteit en verdieping zit diep in de Thaise bevolking en vindt u ook in de moderne kuur- en wellnessresorts van Thailand. Stress, burn-out en overgewicht worden effectief aangepakt met eeuwenoude wijsheden, aangevuld met verzachtende massages en behandelingen. De combinatie van al deze componenten maken Thailand de absolute Nr 1. bestemming in Health & Wellness.Gaat u een rondreis door het land maken? Trakteer uzelf op een welverdiend (kort of lang) wellnessverblijf in een van de mooiste wellnesshotels en gezondheidsoorden die Thailand rijk is. Voor balans, ontspanning en rust, zowel fysiek als mentaal. Dat kan al voor een paar dagen.

Ter inspiratie noemen we er een aantal

Image for Mentale balans en ontstressen: Kamalaya (Koh Samui)

Mentale balans en ontstressen: Kamalaya (Koh Samui)

Een sereen toevluchtsoord, zo kan Kamalaya Wellness Sanctuary ook genoemd worden. Midden in het groen en direct aan zee - op een plek waar vroeger monniken mediteerden - is deze plek een beleving, life changing en een van de beste oorden ter wereld. Vind rust, verdieping en inzicht in dit resort waar programma’s voor emotionele balans en ontstressen de beste zijn. Feel life’s potential is het motto. Oftewel: ervaar het leven in zijn volle potentie, inspirerend!

Lees meer
Image for Ontspanning en rust: Aava Resort & Spa (Khanom)

Ontspanning en rust: Aava Resort & Spa (Khanom)

In de ongerepte schoonheid en rust van Khanom, het vasteland van Thailand, ligt het kleinschalige Aava Resort. Hier geen massatoerisme, maar stilte. Khanom is dé plek waar de zeldzame wilde roze dolfijnen zwemmen. Vlakbij Aava Resort ligt Khao Sok National Park, een van de oudste regenwouden ter wereld met enorme kalksteen bergpieken, diepe valleien en adembenemende meren. Resort met een zeer goede goede prijs-kwaliteitverhouding.

Lees meer
Image for Sport, bootcamp en rawfood: Phuket Cleanse (Phuket)

Sport, bootcamp en rawfood: Phuket Cleanse (Phuket)

Kleinschalig retreat waar rawfood, héél veel sport- en yogalessen, meditatie en workshops aangeboden worden. Locatie: het vriendelijke Phuket Cleanse retreat in Thailand, waar niets moet en alles mag. Fit, gezond en schoon komt u terug. 

Lees meer
Image for Medische spa Bangkok: RAKxa Medical Retreat

Medische spa Bangkok: RAKxa Medical Retreat

RAKxa is de eerste duurzame, medische spa in Thailand. In een rustgevende tropische setting van zo’n 85 hectare werkt u preventief aan uw gezondheid en leefstijlverbetering. Een team van artsen en specialisten helpen u daarmee middels de meest geavanceerde technieken en behandelingen. RAKxa Wellness and Medical Retreat is een specialist in ziektepreventie, healthy-aging, slaapverbetering en fysieke prestaties.

Lees meer
Image for Ayurveda in adults-only Mangosteen (Phuket)

Ayurveda in adults-only Mangosteen (Phuket)

In tropische tuinen met spectaculair uitzicht op zee ligt dit kleinschalige, adults-only boetiekhotel in Phuket. Authentieke ayurvedakuren in Thailand met een ayurveda-arts uit India die een persoonlijk behandelplan en menu voor u uitdoktert. Boek deze bestemming voor een lichte of intensieve ayurvedakuur, of gewoon om een paar dagen te ontspannen. Ayurveda is een holistische eeuwenoude geneeswijze voor balans in lichaam, geest en ziel. 

Lees meer
Image for Yoga en Pilates expert in Absolute Sanctuary (Koh Samui)

Yoga en Pilates expert in Absolute Sanctuary (Koh Samui)

Wellness-boetiekhotel met Mediterraans geïnspireerde architectuur is een waar paradijs voor liefhebbers van yoga, detox, fitness en Pilates. U kunt deelnemen aan heel veel gratis lessen (van pranayama, meditatie, hot flow yoga, yin yoga of hatha yoga, pilates of fitnesslessen) die worden aangeboden volgens het weekprogramma. Het resort biedt tal van wellnessprogramma's, kort, lang, intensief of licht met thema’s als sport, balans, pilates of stressmanagement. Om er maar een paar te noemen. 

Lees meer
Image for Koninklijk kuren in Chiva-Som (Hua Hin)

Koninklijk kuren in Chiva-Som (Hua Hin)

Chiva-Som was in 1995 een van de allereerste wellnesspioniers. Kenners noemen het een van de mooiste holistische resorts. Inderdaad: een ‘Haven of Life’. Super-de-luxe. Vijf sterren. In Thaise stijl. Serene, ingetogen sfeer. Direct aan het witte zandstrand van Hua Hin. Een echte destination spa met gespecialiseerde programma’s als detox, fitness, gewichtsverlies en stressmanagement. Wilt u uw gezondheid en welzijn exclusieve aandacht geven? U heeft de keuze uit meer dan 150 behandelingen!

Lees meer
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje