Soort reis

Ontsnap aan de winter: 10x warme winterbestemmingen van 2024

18 oktober 2024

Door de wind, door de regen? Of toch liever naar de zon? Nu de herfst weer begonnen is, lonken de warme winterbestemmingen. Want zeg nou zelf, het is toch lekkerder liggen op een wit zandstrand dan in de witte sneeuw. En liever nat van het zwembad dan van de zoveelste hoosbui.

Breek de winter in twee met een zomerse reis naar een zonnige bestemming. Lekker relaxen en volop pamperen, terwijl de rest bibbert bij de kachel. Hier vindt u onze selectie aan warme winterbestemmingen. 

In dit blog:
Image for 1. Relax en Surf in Agadir (Marokko)

1. Relax en Surf in Agadir (Marokko)

Agadir, Marokko, biedt de ideale wintervakantie met milde temperaturen en veel zon. Terwijl het in Nederland afkoelt, geniet u hier van aangename dagen met temperaturen rond de 20°C. Perfect om te relaxen op het strand of de mooie omgeving te ontdekken. Dankzij het fijne klimaat en de prachtige kustlijn is Agadir de ultieme bestemming voor een zonnige winterbreak.

Onze aanrader: Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort 

Paradis Plage, een zandsteenkleurig resort, steekt af tegen het gouden strand en ligt in een rustige omgeving ten noorden van Agadir, weg van de drukte. Het rustgevende geluid van de oceaan zorgt voor een natuurlijke, ontspannen sfeer.

Lees meer
Image for 2. Duiken in de koraalriffen van Mexico

2. Duiken in de koraalriffen van Mexico

Cancun is een winterparadijs met tropische temperaturen rond de 26°C tot 28°C, perfect om te loungen op de witte zandstranden of te zwemmen in het turquoise water. Met eindeloze zonneschijn en een bruisend nachtleven biedt Cancun zowel ontspanning als opwinding, waardoor het de ideale winterbestemming is voor degenen die warm weer en een levendige, plezierige vakantie zoeken.

Onze aanrader: SHA Wellness Clinic. Costa Mujeres biedt een prachtig uitzicht op Isla Mujeres aan de zuidelijke Caribische kust van Mexico. Deze kustlijn staat bekend om zijn kristalheldere turquoise water, poederachtige witte zandstranden en weelderige tropische vegetatie. Het is een paradijs voor duikliefhebbers, met het grootste koraalrif op het noordelijk halfrond, dat vol zit met diverse mariene leven, letterlijk voor de deur.

Lees meer
Image for 3. Cultuursnuiven in Vietnam

3. Cultuursnuiven in Vietnam

De wintermaanden in Vietnam kenmerken zich door milde en comfortabele temperaturen van 20°C tot 25°C, wat het perfect maakt om de prachtige landschappen van het land te verkennen, van de smaragdgroene wateren van Ha Long Bay tot de levendige straten van Hanoi. Met minder toeristen en ideaal weer voor sightseeing is Vietnam een uitstekende keuze voor een cultureel verrijkende wintervakantie vol natuur en geschiedenis.  

Onze aanrader: TIA Wellness Resort. Met het parelwitte strand van My Khe voor de deur en de bruisende stad Da Nang in de buurt, biedt TIA Wellness Resort een unieke setting met een eigen karakter. De UNESCO-werelderfgoedlocatie Hoi An ligt op slechts twintig minuten afstand, waardoor een harmonieuze mix van natuur, stad en cultuur ontstaat.

Lees meer
Image for 4. Strandliefhebbers in Maleisië

4. Strandliefhebbers in Maleisië

Maleisië biedt warm, tropisch weer in de winter, met temperaturen tussen de 25°C en 30°C en minimale neerslag. Perfect voor strandliefhebbers, bestemmingen zoals Penang en Langkawi beschikken over adembenemende kustlijnen, kalme wateren en weelderige landschappen. Of u nu de levendige cultuur wilt verkennen of gewoon wilt ontspannen aan zee, de westkust belooft een zonnige en rustige wintervakantie.  

Onze aanrader: Pangkor Laut Resort. Pangkor Laut Resort is het enige resort op een 300 hectare groot, prachtig privé-eiland met poederachtige witte stranden, smaragdgroen water en ongerept regenwoud. Een klein stukje hemel op aarde.

Lees meer
Image for 5. Genezende kracht van de natuur in Bali

5. Genezende kracht van de natuur in Bali

Indonesië is een fantastische winterontsnapping, met warme temperaturen van rond de 25°C tot 30°C. De eilanden van het land, zoals Bali, zijn perfect om van het tropische klimaat te genieten, met prachtige stranden, weelderige regenwouden en een levendige lokale cultuur. Of u nu wilt surfen, duiken of gewoon wilt ontspannen aan zee, Indonesië is de ultieme winterbestemming voor zonliefhebbers.  

Onze aanrader: Fivelements Retreat. Gelegen in een weelderige tropische omgeving en vlakbij de heilige Ayung-rivier, biedt het resort een vredige ontsnapping. Het terrein is omringd door zes heilige plekken die helpen om verbinding te maken met de vijf elementen en mentale en fysieke harmonie te bereiken. In de buurt kunt u watervallen, tempels, lokale markten, musea en prachtige rijstterrassen ontdekken.

Lees meer
Image for 6. Ontspannen op tropische eilanden in Thailand

6. Ontspannen op tropische eilanden in Thailand

De wintermaanden in Thailand zijn droog en warm, met temperaturen tussen de 25°C en 30°C. Of u nu de drukte van Bangkok verkent, ontspant op de serene eilanden of door weelderige jungles trekt, het weer is perfect. Het tropische klimaat en de prachtige natuur maken Thailand tot een ideale bestemming voor een wintervakantie vol cultuur, avontuur en natuurlijke schoonheid.

Onze aanrader: Amatara Welleisure Resort. Amatara is gelegen in Cape Panwa, een afgelegen baai in een rustige omgeving van Phuket. Het resort biedt een prachtig uitzicht op de turquoise Andamanse Zee en heeft directe toegang tot het zandstrand.

Lees meer
Image for 7. Geniet van de zon in Qatar

7. Geniet van de zon in Qatar

In de winter geniet Qatar van milde en aangename temperaturen, die gemiddeld tussen de 20°C en 25°C liggen. De luchten zijn meestal helder en zonnig, waardoor het een ideaal moment is voor buitenactiviteiten en stranduitstapjes. De Arabische Golf rondom Qatar biedt warm water, perfect om in te zwemmen en watersporten te beoefenen. De zachte zeebries zorgt voor een verfrissend contrast met de zonnige dagen, wat u uitnodigt om te ontspannen op de prachtige stranden en te genieten van de serene kustsfeer.  

Onze aanrader: Zulal Wellness Resort. Gelegen langs een zandstrand, beschikt het resort over een lagune die erdoorheen loopt en biedt het een prachtig uitzicht op de Arabische Golf. Dit bestemming-sport biedt rust, privacy en ontspanning.

Lees meer
Image for 8. Shoppen, strand en luxe in Dubai

8. Shoppen, strand en luxe in Dubai

Dubai is een ideale winterontsnapping met zonnige, blauwe luchten en warme temperaturen die gemiddeld tussen de 24°C en 26°C liggen. Of u nu ontspant op ongerepte stranden, de iconische skyline verkent of winkelt in wereldklasse winkelcentra, Dubai biedt een luxe en levendige vakantie-ervaring. Het perfecte winterweer maakt het een topbestemming voor zonaanbidders en avontuurlijke reizigers.  

Onze aanrader: The Retreat Palm Dubai. Het kunstmatige Palm Island is een iconisch symbool van Dubai, en The Retreat Palm Dubai MGallery ligt aan de kustlijn van dit eiland, waardoor het een rustige en afgelegen setting biedt. Het resort biedt rust en privacy, terwijl het tegelijkertijd gunstig gelegen is, met belangrijke toeristische attracties in de VAE die binnen ongeveer 30 minuten met de auto te bereiken zijn.

Lees meer
Image for 9. Thermaalwater in Bouznika (Marokko)

9. Thermaalwater in Bouznika (Marokko)

Bouznika heeft in de winter van milde en aangename temperaturen, die rond de 18°C tot 20°C schommelen. Het is de perfecte ontsnapping voor wie op zoek is naar rust en stilte aan de kust. Geniet van schilderachtige stranden, frisse zeelucht en ontspannende wandelingen zonder de drukte. Het comfortabele klimaat van Bouznika maakt het een serene en zonnige retraite voor een vredige wintervakantie.  

Onze aanrader: The View Vichy Bouznika. Gevestigd binnen een ultramodern wellnesscentrum, nodigt Vichy uit om terug te trekken, zodat lichaam en geest in balans kunnen komen, dagelijkse routines kunnen doorbreken, u kunt loslaten en gezondheid en welzijn prioriteit kunnen geven. Thalassotherapie, een hoeksteen van hun aanpak, speelt een centrale rol in deze verkwikkende ervaringen.

Lees meer
Image for 10. Luxe Wellnessbreak in Mauritius

10. Luxe Wellnessbreak in Mauritius

Geniet van warm, zonnig weer in de winter in Mauritius met temperaturen rond de 25°C tot 28°C. Omgeven door kristalhelder water, witte zandstranden en weelderige natuur is het een paradijs voor ontspanning en wateractiviteiten zoals snorkelen en duiken. Deze parel van de Indische Oceaan is de perfecte bestemming voor een luxe winterontsnapping met adembenemende uitzichten en tropische sferen.  

Onze aanrader: Anantara Iko Mauritius. Gelegen in het ongerepte zuidoosten, te midden van weelderige natuur op de witte zandstranden van Chaland Beach aan de Indische Oceaan. De ultieme bestemming voor een luxe spa-retraite, met de bekende kwaliteit van Anantara. Verken het eiland met gratis fietsen, ontspan bij de blauwe baai, neem een duik in het uitgestrekte infinity zwembad of sport in het fitnesscentrum.

Lees meer
Top 12 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing bezoekt wellnessretreats in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje