Soort reis

6 romantische wellnessretreats voor Valentijn 2024

2 februari 2024

Valentijnsdag is in aantocht! Een wellnessreis in een romantische setting laat je even ontsnappen van de stress en afleidingen van het dagelijks leven. Je laten vewennen. Onderdompelen in het 'niets moeten' fenomeen. Een wellness- of kuurvakantie is de perfecte getaway voor wat quality time samen. Weer verbinden en lachen. De connectie versterken. Een romantische vakantie kan vele vormen aannemen, afhankelijk van interesse en voorkeuren. Zijn jullie een actief duo? Of een stel die lekker wil relaxen en eten? Of jullie nu gaan fietsen in de bergen, willen werken aan een gezamenlijk doel in een medische spa of op avontuur willen gaan in de stad, ontdek onderstaande wellnesshotels die geknipt zijn voor een romantische spavakantie. Foto: Preidlhof (2023)

Image for Voor Outdoor & Spa - Preidlhof (Italy)

Voor Outdoor & Spa - Preidlhof (Italy)

Voor een romantisch wellnessreis is er weinig dat kan tippen aan de charme van Italië. En al helemaal in de Dolomieten. Gelegen in dit adembenemende berggebied, biedt Preidlhof niet alleen prachtige uitzichten, maar ook veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten. U kunt terecht bij Preidlhof voor sport- en fitnessprogramma's, maar ook voor transformatie en coachingsessies. De spa van 5500m2 is oogverblindend mooi en heeft zowel binnen als buiten faciliteiten. Preidlhof’s medische spa is een holistisch walhalla met een afdeling voor TCM (traditionele Chinese geneeskunde) en homeopathie. Voortreffelijke keuken, veel faciliteiten in een mooi ontworpen wereld. 

Lees meer
Image for Voor verdieping en transformatie - Longevity Alvor

Voor verdieping en transformatie - Longevity Alvor

Longevity Health & Medical Hotel is een adults-only medische spa - in het hart van de Algarve - en  met een state-of-the-art spa. In maart 2024 host Longevity de retraites van Mindfulness and Beyond, opgericht door Rajesh Ramani en Smitha Jayakumar (bekend als lifecoaches bij Kamalaya Wellness Sanctuary in Koh Samui/Thailand). De missie van Rajesh en Smitha is om mensen te laten verbinden met hun ware potentieel. Ze organiseren retraites, mind-trainingsprogramma's, meditatie-workshops en één-op-één mentorsessies. De retraite 'Embracing Connection' van 3 - 8 maart 2024 gaat over verbinding, connectie en communicatie in de liefde. Van 10- 16 maart 2024 is de retraite 'Life's Potential and Purpose', met onderwerpen gerelateerd aan werk en leven.

Lees meer
Image for Voor gezond en culinair eten - The Retreat Palm Dubai

Voor gezond en culinair eten - The Retreat Palm Dubai

The Retreat Palm Dubai MGallery staat bekend om zijn uitzonderlijke culinaire aanbod, een scala aan restaurants van verschillende smaken en keukens, van internationale gerechten tot authentieke Midden-Oosterse smaken. Daarnaast wordt The Retreat wereldwijd geprezen om het aanbod van de gezonde keuken. Er is een apart restaurant voor glutenvrij, vegan, smoothies en alcoholvrij. De glutenvrije opties en veganistische gerechten zijn verrukkelijk! Glutenvrij brood, pasta gemaakt van granen zoals rijst of quinoa en gerechten met fruit, groenten, granen, peulvruchten en plantaardige eiwitten.

Lees meer
Image for Voor Ayurveda - Mangosteen (Thailand)

Voor Ayurveda - Mangosteen (Thailand)

Op een groene heuvel in Phuket, ver weg van de drukte, ligt Mangosteen Resort. Een kleinschalig, adults-only boetiekhotel. Een ayurvedakuur behoort tot de mogelijkheden, en die zijn hartstikke goed. De ayurveda-arts is enorm betrokken bij al zijn gasten. Hij maakt uw behandelplan, houdt zicht op het spa-team en de keuken, en controleert dagelijks hoe u zich voelt. Boek deze bestemming voor een lichte of intensieve ayurvedakuur, of gewoon om een paar dagen te ontspannen. 

Lees meer
Image for Voor Ontspanning & Spa - Epic Sana (Portugal)

Voor Ontspanning & Spa - Epic Sana (Portugal)

Mooi design. De geur van het dennenbos. Langgerekte stranden. Een verkoelende zee. Heerlijk eten. Welkom aan de gouden kust van de Algarve. De Sayanna Spa is 1500m2 en geeft direct een gevoel van rust. Alle ingrediënten voor een ontspannende wellnessvakantie voor 2. Elke dag worden er holistische en sportactiviteiten georganiseerd. Er is volop keuze in diverse uitstapjes in de buurt (wijn- of olijfolieproeferij). Een 9-holes golfbaan ligt om de hoek en de stadjes Albufeira en Vilamoura liggen op circa 15 minuten rijden.

Lees meer
Image for Voor Thalasso & Zee - Vichy Célestins (Marokko)

Voor Thalasso & Zee - Vichy Célestins (Marokko)

Een stapje terugdoen, lichaam en geest weer in balans krijgen, uw dagelijkse routine doorbreken, loslaten: kom daarvoor naar het mooie Vichy Célestins SPA Hôtel Casablanca. Het hotel ligt tussen Rabat en Casablanca, op meer dan 500 hectare land, en heeft een ultramodern wellnesscenter van hoge kwaliteit. Vichy benadert wellness vanuit een holistisch en preventief perspectief, met een focus op afvallen, fitness, beauty en anti-aging. Daarbij wordt gebruikgemaakt van thalassotherapie met het wereldberoemde thermale spawater.

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa