Soort reis

In, Op, Aan en Onder water - Avontuur & Ontspanning met water

28 juli 2023

Waarom maakt water ons zo rustig en kalm? Zodra we bij water in de buurt komen, gaat ons brein al bijna in meditatieve status. Staren naar de zee is genoeg voor het verlagen van onze hartslag. Activiteiten in, op of onder water (zeilen, surfen, SUP, kajakken, duiken of snorkelen) hebben een positieve invloed op onze gemoedstoestand. Niets zo divers als watersportactiviteiten. U kunt met een kayak de omgeving vanaf de waterlijn bekijken, met een SUP balanceren, zweven boven het wateroppervlakte (flyboarden) of al snorkelend de onderwaterwereld verkennen. Of u nu een doorgewinterde 'thrillseeker' bent of juist geniet van het zacht deinzen op het water, er is voor iedereen wat wils. Van de adrenaline kick van surfen in Marokko tot de rustgevende paddleboarden en snorkelen (ideaal voor mindfulness!) in de Arabische golf. Wij vroegen onze klanten naar hun favoriete watersport tijdens hun kuur- of wellnessreis. De genoemde kuuroorden bieden een breed scala aan watersportactiviteiten die niet alleen uw avontuurlijke inborst een kick geeft, maar juist ook voorziet in het rustgevende aspect voor ons hoofd. Ontdek de vele mogelijkheden in onze wellness en kuurhotels. Vissen, SUP, surfen of het nieuwste flyboarden, de volgende populaire watersporten komen aan bod:

  • Boottochten en cruises: sommige hotels organiseren boottochten en cruises om nabijgelegen eilanden te verkennen of om op snorkelexpeditie te gaan. 
  • Duiken: voor gediplomeerde duikers of mensen die een brevet willen behalen, bieden sommige hotels duikcursussen en begeleide duiktrips naar nabijgelegen duikplekken aan.
  • Flyboard: een apparaat dat aan uw voeten is bevestigd en die u door de lucht voortstuwt door middel van waterstralen. Een van de nieuwste rages op watersportgebied. 
  • Jetskiën: een soort van motorboot in het klein. U heeft vaak wel een vaarlicentie nodig om dit te kunnen besturen. 
  • Kajakken: kajakken in rustig water zoals rivieren of meren. Een rustige en plezierige manier om de omliggende natuur te verkennen. Erg mindful! 
  • Kiteboarden/Kitesurfen: vergelijkbaar met windsurfen, maar dan met een kite die het board aanstuurt op het water. 
  • Kneeboarden: is een watersport die surfen, waterskiën en wakeboarden combineert.
  • Parasailen: voor een adembenemend uitzicht van bovenaf. U wordt de lucht in getild terwijl u aan een parachute wordt vastgemaakt.
  • Seabob: een Seabob is een elektrisch aangedreven onderwatervoertuig dat je door het water trekt. Het bereikt snelheden tot 20 km/u en dieptes tot 40 meter.
  • Snorkelen: met snorkel uitrusting de levendige onderwaterwereld verkennen. 
  • Stand-Up Paddle (SUP): een populaire watersport voor alle leeftijden, bij SUP staat u op een groot soort surfboard en peddelt u op het water. Supergoed voor het versterken van uw core en balans.
  • Vissen: recreatief vissen (hengeltje uitgooien in een rivier of meer dichtbij) of diepzeevissen met een boot op zee. 
  • Wakeboarden: staand op een wakeboard (een board met voetbindingen, lijkt op een snowboard) wordt u voortgetrokken door een motorboot waardoor u over het wateroppervlak zoeft.
  • Waterjetpack: een recreatieve watersportuitrusting waarbij u een soort 'jas' aantrekt met harde waterstralen die u de lucht induwen.
  • Waterskiën: staand op 2 waterski's die worden voortgetrokken door een motorboot waardoor u over het wateroppervlak zoeft.
  • Waterfiets: een soort van fietsboot met pedalen, een geweldige work-out voor uw benen.
  • (Wind)surfen: hotels in winderige kustgebieden bieden windsurflessen en verhuur van materiaal aan om te surfen.

Check hier de watersportfavorieten...

Image for JOALI Being, Malediven

JOALI Being, Malediven


O, my god! Dit is zo'n bucketlijst-ervaring. Ervaar de kayak met glasbodem bij JOALI Being, het eerste eiland in de Malediven volledig gefocust op Health & Wellbeing. Peddel zachtjes over kristalhelder water terwijl u door de transparante bodem tuurt en zo het onderwaterparadijs van de Malediven ontdekt! JOALI Being biedt daarnaast veel meer watersporten, eigenlijk is alles naar wens te regelen. 

Lees meer
Image for Parklane, Cyprus

Parklane, Cyprus

Het avontuur wacht op u in Parklane! Het luxueuze Parklane, geopend in 2022, is een ultraluxe vijfsterrenresort aan het strand in Cyprus met zoutwaterzwembaden, een aparte adult-only gedeelte en een strand voor de deur. En op dat strand en in de zee is veel te ontdekken! Zo kunt u les nemen in flyboarden. Voel de kick terwijl u boven de golven zweeft, voortgestuwd door de kracht van de flyboard. Zelfs als u voor het eerst op een flyboard staat, staan deskundige instructeurs klaar om u de kneepjes van deze sport bij te brengen. Maak mooie herinneringen met het complete watersportaanbod van Parklane. Watersporten (tegen betaling): jetski, bananenboot, waterfietsen, kajak, (para)sailing, wakeboarden, windsurfen, SUP, flyboard, flyride etc.

Lees meer
Image for Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Wie in Kamalaya is geweest, kent wellicht de unieke zeilcruise langs de kust van Samui: de Health & Wellbeing cruise langs de kust van Koh Samui op Naga, een luxe 30-meter lange zeilboot. Deze unieke tour versmelt naadloos ontspanning met holistisch welzijn.Geniet van zwemmen en snorkelen, mini-massages door Kamalaya's masseurs, gezonde snacks en detox juices. De Golf van Thailand heeft een van de mooiste zonsondergangen, en die krijgt u er gratis bij. Een mooie mix van natuur, water en Kamalaya's holistische expertise aan boord. Gratis watersporten in het hotel: SUP, waterschoenen, kayak. Tegen betaling: Zeilcruise en andere watersporten.

Lees meer
Image for Palmaïa, Mexico

Palmaïa, Mexico

Palmaia is een betoverend eco-luxeresort in Playa del Carmen, direct aan dit witte, tropische strand. Dit gebied staat bekend om mooie duikplekken. Niet alleen in bekende duikgebieden als Isla de Mujeres, maar ook de bijzondere Cenotes: natuurlijke zinkgaten die overal op het schiereiland Yucatan in Mexico te vinden zijn. Deze onderwatergrotten en spelonken bieden een unieke duikervaring en hebben fascinerende rotsformaties, stalactieten en stalagmieten. Terwijl u deze mystieke onderwereld verkent, ziet u de dans van licht en schaduw, een bijzondere ervaring. 

Lees meer
Image for The Retreat Palm Dubai, Dubai

The Retreat Palm Dubai, Dubai

The Retreat Palm Dubai heeft een professioneel watersport center met een breed scala aan verschillende activiteiten: van het vrij nieuwe Seabob (zie foto) tot wakeboard of jetpack. Het team bestaat uit gepassioneerde watersport instructeurs, elk met hun eigen expertise. Elke sport is geschikt voor elk niveau, of u nu een doorgewinterde liefhebber bent of een beginner die graag iets nieuws wilt leren. Het azuurblauwe water van de Arabische Golf geeft een mooi uitzicht op de iconische Palm Jumeirah. Alle watersporten zijn tegen betaling: duiken, snorkelen, kajakken, suppen, waterfietsen, windsurfen, bootverhuur, jetski, bananenboot, donutrit, seabob, wakeboarden, kneeboarden, hoverboard, jetboard, jetovation, jetpack, flyboard etc.

Lees meer
Image for Le Jadis, Mauritius

Le Jadis, Mauritius

Le Jadis Beach Resort & Wellness in het prachtige Mauritius is een waar tropisch paradijs met turquoise water en een ongerepte kust. Duik in het kristalheldere water en ontdek een scala aan watersporten. Neem les in windsurfen, waterskiën of ga op snorkel- of duikavontuur. Mindful SUP of al kajakkend de verborgen baaitjes ontdekken. Gratis watersporten in het hotel: zeilen, kajakken, SUP, waterfietsen, boot met glazen bodem, snorkelen in groep. Tegen betaling: vissen, privé boottocht met snorkeloutfit, privé waterskiën, bootcruise bij zonsondergang of een catamarancruise.

Lees meer
Image for Pangkor Laut, Maleisië

Pangkor Laut, Maleisië

Pangkor Laut Resort, gelegen op een ongerept eiland in Maleisië, is een fantastische plek voor liefhebbers van vissen. Pangkor Laut Resort biedt zowel recreatieve excursies voor vissen als ook diepzeevissen. Werp uw hengel uit en geniet van de rust en stilte van de omgeving van het recreatief vissen (goed voor mindfulness!). Of ga mee op avontuur met een diepzeevisexpeditie, op zoek naar de grotere exemplaren. Naast het vissen, biedt het resort ook kajakken en SUP aan. Watersporten tegen betaling: kajakken, suppen (paddleboarden), recreatievissen en diepzeevissen.

Lees meer
Image for Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort, Marokko

Paradis Plage Surf, Yoga & Spa Resort, Marokko

Alles ademt Surf & Yoga bij Paradis Plage in Agadir. Het is dé specialiteit van dit laid-back surfstijl resort aan de kust. De keuze is vrij groot: u kunt lessen nemen in windsurf, SUP, kanoën of bodyboarden, om maar wat te noemen. En dat is niet alles. Kom tot rust met een yin-yogales, met een heerlijke massage in de Marokkaanse eco-Spa of de dag afsluiten met een lekker diner. Uw droomreis wacht op u bij Paradis Plage Resort, waar avontuur en ontspanning hand in hand gaan. Watersporten zijn tegen betaling of inclusief een wellnessprogramma: wind)surfen, kayaking, SUP en body boarding.

Lees meer
Image for Spa Village Resort Tembok Bali, Bali

Spa Village Resort Tembok Bali, Bali

Ervaar het beste van surfen en sereniteit in het Spa Village Resort Tembok Bali. Terwijl Bali bekend staat om zijn wereldklasse surfplekken, biedt het resort een rustige oase die een eerbetoon brengt aan oude Balinese holistische tradities. Geniet van authentieke Balinese behandelingen met natuurlijke, lokale producten. In deze serene omgeving, omringd door de schoonheid van de natuur, vinden lichaam en geest rust van de drukte van het moderne leven. Dompel uzelf onder in de magie van het surfen op Bali en de ontspanning van eeuwenoude wellness tradities.

Lees meer

Lees meer over onze watersport sectie bij Sport, beweging & Fitness

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 13 luxe destination spa's
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen