Soort reis

Gezond ouder worden bij SHA Wellness Clinic

6 januari 2023

Diep vanbinnen hunkeren we allemaal misschien wel naar de fontein van de eeuwige jeugd. Voor iedereen die een meer realistische oplossing zoekt om jong te blijven is er de SHA Wellness Clinic. In 2018 ontwikkelde SHA het multidisciplinaire Healthy Ageing programma onder supervisie van Dr. Mera. Dit programma richt zich op het minimaliseren van het verouderingsproces zodat u kunt genieten van een vitaal, gelukkig en vervullend leven, in de beste versie van uzelf.

Image for Anti-aging op maat

Anti-aging op maat

Het healty-aging programma is gebaseerd op gezonde voeding, lichte beweging (onder begeleiding), optimalisatie van rust en slaap, uitgebalanceerde hormonen, allerlei testen voor inzicht in uw gezondheid, analyse van het immuunsysteem en het bestuderen van de genetische aanleg. 

Image for Wetenschappelijke benadering

Wetenschappelijke benadering

High-tech wetenschappers en artsen ontwikkelden preventieve medicijnen en de gecoördineerde samenkomst van kennis bestaande uit bioidentieke hormoontherapie, genomische, epigenetische begeleiding, telomerisch en immunosenescentie onderzoek en de applicatie van stemcellen en verrijkt plasma. Deze elementen samen versterken elkaar en hebben zo een significant grotere impact dan afzonderlijk. Als al deze informatie je hoofd doet tollen dan is het belangrijkste voor jou om te weten dat deze veelomvattende benadering de vitaliteit, hoe u scoort op gezondheidstesten om inzicht te krijgen in het algemene welzijn. 

Interview: Dr. Vicente Mera, European Award in Medicine.

Interview met Dr. Mera

Om iets meer te weten te komen over deze complexe materie stelden we Dr. Mera een aantal vragen. Hij is het hoofd van de Genomic Medicine and Healthy Ageing Unit van SHA Wellness Clinic, en won in 2021 de European Award in Medicine voor beste Europese dokter op het gebied van anti-aging medicijnen. Zijn succesvolle carrière staat in het teken van zijn patiënten en zijn zorgvuldige diagnoses. Hij heeft talent voor het integreren en combineren van de laatste protocollen gebaseerd op Westers empirische wetenschap met effectieve therapieën die al duizenden jaren gebruikt worden door Oosterse culturen. 

Wat zorgt ervoor dat we minder snel verouderen en hoe verbeteren we onze levensverwachting? 

“De afgelopen jaren is er enorme vooruitgang geweest op divers medisch gebied zoals genetisch onderzoek met nieuwe biomarkers, de lengte van telomeren, bioidentitieke hormoonbehandelingen, detoxen, vitaminesupplementen en de invloed van emoties op het microbioom en het verouderingsproces. Dat alles heeft geleidt tot een verhoging van de levensverwachting.” 

Wat betekent gezond ouder worden voor jou?

"Gezond ouder worden gaat niet alleen over de afwezigheid van ziekte, maar over kunnen genieten van een optimaal fysiek, mentaal en emotioneel welzijn. Op elke leeftijd. Dit kunnen we bereiken door het verouderingsproces systematisch te plannen, (soms zelfs met heel weinig inspanning), waardoor op de lange termijn onze kwaliteit van leven verbetert en onze levensverwachting hoger wordt.  

Het gaat dus niet alleen over hoe jong we eruit zien maar ook over hoe jong we ons voelen?  

“Het paradigma van veroudering is veranderd. Het probleem is dat we, als het om veroudering gaat, in de achteruit spiegel kijken in plaats van door de voorruit. Hierdoor zien we niet wat voor ons ligt. Als we het heden zien als ons referentiepunt voor vitaliteit lijkt het altijd zo alsof het beste achter ons ligt. Door dit oordeel, voelen we ons al oud en gebrekkig als we 50 zijn, terwijl in feite een half leven voor ons ligt. Ik geef David Attenborough altijd als voorbeeld. Deze Britse wetenschapper, onderwijzer en klimatoloog is met een leeftijd van 95 jaar, actiever dan ooit."

Image for Over SHA Wellness Clinic

Over SHA Wellness Clinic

De SHA Wellness Clinic is een grensverleggende internationale wellnesskliniek wiens missie het is om mensen te helpen langer en gezonder te leven. Dat doen ze met een holistische en integrale benadering van gezondheid, leefstijl en voeding in combinatie met onze genetische opmaak, gezondheid en welzijn. 
Image for Preventieve geneeskunde, genen en verjonging

Preventieve geneeskunde, genen en verjonging

De SHA Methode, ontwikkeld en overzien door wereldwijd erkende experts, integreert de meest geavanceerde behandelingen in wetenschappelijke geneeskunde en dan vooral op het gebied van preventieve geneeskunde, genetica, en verjonging, met de meest effectieve natuurlijke therapieën met extra focus op gezonde en uitgebalanceerde voeding. 
Image for Persoonlijk programma

Persoonlijk programma

SHA Wellness Clinic biedt verschillende gezondheidsprogramma’s aan. Elk programma is voor elke gast op maat gemaakt, naar ieders wens en behoefte. Wel in goed overleg en onder supervisie van de (medische) arts, therapeuten en experts.

Image for Fysieke, mentale, spirituele en milieu welzijn

Fysieke, mentale, spirituele en milieu welzijn

In SHA kan elke gast een transformatie ondergaan, op elk niveau! Gezondheid wordt niet alleen  gezien als gezond zijn, maar als een optimale staat van welzijn op zowel fysiek, mentaal en spiritueel vlak. Kortom, een gezond lijf en een heldere geest.

Image for Twee nieuwe hotels: Abu Dhabi en Mexico

Twee nieuwe hotels: Abu Dhabi en Mexico

Na meer dan een decennium waarbij het concept tot in de details geperfectioneerd werd, gaat SHA uitbreiden en opent twee nieuwe centra, een in Mexico en een in Abu Dhabi. Beide locaties liggen in mooie gebieden waarbij gelet is op klimaat, milieu, verbinding en toegang tot medische middelen. SHA Mexico, ligt ten noorden van de Riviera Maya in Costa Mujeres en opent eind 2023. SHA Emirates ligt halverwege Dubai en Abu Dhabi en zal eind 2024 openen. 

Meer weten over SHA Wellness Clinic? Meer info op de knop hier...

Lees meer
Floortje Dessing in Thailand
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje