Soort reis

De 8 meest populaire fitness- en sportvakanties

28 april 2023

Er zijn heel veel opties voor een fitnessreis of een actieve sportvakantie, afhankelijk van uw interesses en voorkeuren. Misschien wilt u graag weer gaan beginnen met sporten. Of wilt u uw fitness naar een next level brengen, ondersteund door medische analyses en testen? Wilt u ontdekken wélke sport u leuk vindt. Of misschien wilt u juist een specifiek doel bereiken, zoals conditieverbetering, gewichtsverlies of spieropbouw. Een health resort, fitnessretreat of een kuuroord bieden vaak een groot aanbod van sporten en (holistische) activiteiten. Soms zijn ze experts op een specifieke sport. Om maar wat te noemen. Fitness. Surfen. Pilates. Zwemmen. Yoga. Tai chi. Bootcamp. Sub. Duiken. Tennis. Golf en nog veel meer. U maakt onder begeleiding van deskundigen en fitness-experts een gezonde kick-start. U raakt gemotiveerd. Ervaart de effecten. Leert iets nieuws. Begint het leuk te vinden. De meeste wellness- en fitnesshotels zijn uitgerust met een fitnesscenter met moderne apparatuur voor krachttraining of cardio. Er kunnen ook buitensportactiviteiten aangeboden worden of juist actieve excursies buiten de deur. Duiken, sub, snorkelen of zeilen. Of wat dacht u van een combinatiereis, yoga- en surfvakantie? Aanbod genoeg. En wat zo fijn is aan een actieve wellnessreis... Na al die inspanning en beweging is een welverdiende massage de kers op de taart.

Image for Sentido Galomar - Madeira

Sentido Galomar - Madeira

Dit adults-only hotel aan zee biedt een scala aan activiteiten die zelfs de meest actieve vakantieganger uitdaagt. Er zijn meer dan zeventig sport- en holistische lessen per week: Les Mills, power jump, zumba, step, grit, spinning, yoga, pilates, aqua gym en meer. Verder is Madeira dé plek voor outdooractivteiten: fietsen, kajakken, tennissen, wandelen, snorkelen en zelfs duiken (huisrif met 4 duikpunten en bootduiken)!

Lees meer
Image for Pine Cliffs - Portugal

Pine Cliffs - Portugal

Bootcamp en sport specalist in hart en nieren, aan zee! Gelegen op een klif in de Algarve en uitkijkend op de Atlantische Oceaan, is dit hotel al decennialang een waar icoon in de regio. Aan de kust, met veel sportprogramma's, goede begeleiding, bootcampcircuit buiten, grote gym, zeven zwembaden, kundige personal trainers, diverse outdoor activiteiten én de 9 holesgolfbaan op het terrein. Favoriet onder mannen.

Lees meer
Image for Paradis Plage - Marokko

Paradis Plage - Marokko

Relaxed en rustig surf & yoga resort aan zee in moderne Marokkaanse stijl. Deze plek wordt in één adem genoemd met het next level chillen: de relaxte vibe van het surfersbestaan, de yogamindset, het organische eten én de Marokkaanse spa (300 m2 groot). Er zijn dagelijkse gratis groepsactiviteiten zoals fitness-workouts, bodycombat en kajakken. Surf- en yogalessen zijn zowel voor beginners als gevorderden. 

Lees meer
Image for ZOYA Health & Wellbeing Resort - Ajman (VAE)

ZOYA Health & Wellbeing Resort - Ajman (VAE)

Mannen zijn dol op ZOYA, een medische spa in de Verenigde Arabische Emiraten, recentelijk geopend en met de nieuwste technologieën. De Myoline Isometric Strength Analysis is een meetinstrument voor het hele lichaam dat 28 verschillende spieren meet. De 3D en 4D analyse brengt de wervelkolom- en houding in kaart. De Anti Gravity Running machine werkt geweldig bij blessures of hartproblemen. De resultaten van alle testen en analyses worden gebruikt voor op maat gemaakt fitnessprogramma's.

Lees meer
Image for Phuket Cleanse - Thailand

Phuket Cleanse - Thailand

Kleinschalig retreat in Phuket waar rawfood, sport- en yogalessen, plus workshops over gezondheid de pijlers vormen. Phuket Cleanse is kleinschalig en persoonlijk. Dit is dé plek voor het volgen van een intensief detox- of fitnessprogramma, onder goede begeleiding van sport- en detoxexperts. Voor zowel beginners als gevorderden die fit willen worden. Van zachte yin yoga tot intensieve muay thai (boksen). U verblijft in het rustige dorpje Rawai, dichtbij drie prachtige stranden: Ya Nui, Ao Sane en Nai Harn.

Lees meer
Image for Absolute Sanctuary - Thailand

Absolute Sanctuary - Thailand

Dit prachtige wellness-boetiekhotel met Mediterraans geïnspireerde architectuur op het tropische eiland Koh Samui in Thailand is een waar paradijs voor liefhebbers van yoga, detox, fitness en Pilates. Naast de 2 yogastudio's en een goed uitgeruste fitnessstudio heeft Absolute Sanctuary 2 speciale ruimtes voor de nieuwste trend in Fitness: Pilates. Ze hebben een groepsreformerstudio met 9 Pilates-reformermachines en een privé-pilatesstudio uitgerust met alle apparaten die je lang, slank en strak zullen maken, inclusief 8 core-suspension-stations die zijn ontworpen om uw kern te versterken.

Lees meer
Image for Sianji Wellbeing Resort - Turkije

Sianji Wellbeing Resort - Turkije

Detox, fitness en wellnessprogramma’s. Luxe en ontspanning. Zon en zee. In Sianji Wellbeing Resort vindt u het allemaal én tegen een scherpe prijs. Het wellnesscenter (ca. 2000 m2 groot) heeft zich gespecialiseerd in kuurprogramma’s die u helpen om gezonder, fitter en energieker te leven. U heeft dan ook de keuze uit verschillende therapieën, diëten en behandelingen. Of uit specifieke detox-, ontspannings-, gewichtsverlies- en fitnessarrangementen. Om uw doel te bereiken staat er een team van coaches, sportinstructeurs en therapeuten voor u klaar. 

Lees meer
Image for Lefay Resort & SPA Dolomiti - Italië

Lefay Resort & SPA Dolomiti - Italië

In de Dolomieten, om precies te zijn in Pinzolo, ligt het net geopende Lefay Resort & SPA Dolomiti. In de winter midden in een skigebied, in de zomer een hotspot voor outdooractiviteiten. Het prachtig ingerichte Lefay heeft in het hart van het resort een spa van 5000 m2. Tijdens uw verblijf ervaart u een bijzondere mix van actief buiten zijn in combinatie met de beste spabehandelingen. 

Lees meer

Meer inspiratie over sport en fitnessvakanties?

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 13 luxe destination spa's