Soort reis

Kuur- en wellnessvakanties met kerst en nieuwjaar

11 november 2022

Hoe zou het zijn om kerst en nieuwjaar ontspannen door te brengen? Wissel de stress in voor een kuurvakantie op het strand of een wellnessreis in de sneeuw. In plaats van cadeaus onder de kerstboom, een cadeau voor uzelf: massages, meditatie of sporsessie of een wandeling in de natuur. In plaats van oliebollen en vuurwerk een buffet met lekkere en gezonde maaltijden. Voor de uitbundige bourgondiërs is er ook veel te kiezen. In superdeluxe wellnessoorden en de beste destination spa’s in de tropen. Een ayurvedareis in de sneeuw of zon. Met yoga en de sauna in plaats van drukte en verplichtingen. Een kerstreis of nieuwjaarsreis bij Puurenkuur is op een ontspannen manier de feestdagen vieren én het nieuwe jaar tegemoet treden.

Image for Shanti-Som, Spanje

Shanti-Som, Spanje

Al jaren een populaire bestemming. ‘Succesmakers’ zijn de persoonlijke benadering, de ultieme rust en de met veel oog voor detail ingerichte kamers. Maar ook: het detox- en gewichtsverliesprogramma. De Balinese architectuur. De tuin, met watervallen en olijf- en citroenbomen. En zo kunnen we nog even doorgaan. Wie wil ontspannen in een fijne omgeving waar u de volle aandacht krijgt: Shanti-Som is wat u zoekt. Klein en toch luxe, perfect!
Lees meer
Image for SHA Wellness Clinic, Spanje

SHA Wellness Clinic, Spanje

Medische spa. Holistische behandelingen. Gezonde keuken op ongekend hoog niveau. Super-de-luxe modern design. Dat is SHA Wellness Clinic, een prijswinnend vijfsterrenresort dat op zo’n 50 minuten rijden van Alicante ligt. SHA is een combinatie van traditionele oosterse technieken (zoals acupunctuur, tai chi, ayurveda en qi gong), samen met de westerse kennis (dokters, verplegers, gezondheid). De SHA-methode is gebaseerd op 8 elementen: gezonde voeding, natuurlijke therapieën, preventieve en gezonde aging medicijnen, geavanceerde esthetiek, cognitieve stimulatie en emotionele gezondheid, wellbeing en balans, en fysieke prestaties.
Lees meer
Image for REVĪVŌ Wellness Resort, Bali

REVĪVŌ Wellness Resort, Bali

Rust en even echt helemaal weg, dat is wat het afgelegen REVĪVŌ voor u doet. Ver weg van prikkels en overbelasting gaat u terug naar de basis: een gezonde leefwijze en totale ontspanning. Het zeer behulpzame en professionele team van wellness-experts helpt u daarbij met eersteklas holistische spabehandelingen, uitmuntende fitnessprogramma’s en weldoordachte voedingsplannen. Voor u het weet bent u weer zo goed als nieuw.
Lees meer
Image for Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk

Park Igls Medical Spa Resort, Oostenrijk

Park Igls is een van de beste plekken voor het volgen van een dr. Mayr-detoxkuur. Het concept concentreert zich op de darmen, een van de allerbelangrijkste organen van ons lichaam. Dr. Mayr ontwikkelde in de 19e eeuw de (holistische) theorie dat ziektes hun oorsprong vinden in ons spijsverteringsstelsel. Door een intensieve reiniging kunnen veel lichamelijke klachten worden aangepakt. Park Igls werd in 2018 uitgeroepen tot Best Destination Spa. In Park Igls bent u dus verzekerd van de beste zorgen op een wondermooie locatie, midden in de imponerende Tiroolse bergwereld.
Lees meer
Image for Nieuw! Yoga Meditatie Woestijn Experience, Jordanië

Nieuw! Yoga Meditatie Woestijn Experience, Jordanië

Slapend bij de bedoeïenen in de Wadi Rum woestijn licht de hemel op met sterren zoals u nog nooit gezien heeft. Op het vlakke, zoute water van de Dode Zee drijft u bijna gewichtloos op het laagste punt ter wereld. En de eerste blik op de verborgen, antieke roze stad Petra is er een die u waarschijnlijk uw hele leven niet meer zult vergeten. We hebben yoga- en meditatiesessies in de stilte van de woestijn. In de grootsheid en stilte van Wadi Rum gronden we diep en vergroten we ons bewustzijn. We bezoeken Petra en sluiten de reis af in een mooi hotel aan de Dode Zee. 

Lees meer
Image for Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Kamalaya Wellness Sanctuary, Thailand

Een beleving. Life changing. Onvergetelijk. Kamalaya Wellness Sanctuary is het allemaal en méér. Vind rust, verdieping en inzicht in dit resort van absolute topklasse. U merkt direct dat hier over de kleinste details is nagedacht. De kamers. Het personeel. De programma’s. De gespecialiseerde behandelingen. De overheerlijke, gezonde maaltijden. En zeker: de ongeëvenaarde sfeer. Werkelijk álles ademt waar Kamalaya voor staat. Wat dat is? Feel life’s potential. Oftewel: om het leven in zijn volle potentie te ervaren. Inspirerend!
Lees meer
Image for Longevity Cegonha Country Club, Portugal

Longevity Cegonha Country Club, Portugal

Longevity Cegonha Country Club is een kleinschalig hotel (32 kamers) in typisch Portugese stijl, midden in het dorpje Vilamoura. Een ideale bestemming voor wie van een persoonlijke touch houdt. Longevity staat bekend om het gezonde eten (sapvasten- en detoxmenu’s als optie) en professionele begeleiding. Elke dag kunt u deelnemen aan diverse sport- en holistische activiteiten. In de directe omgeving vindt u verder vijf golfbanen. Fietsen en wandelen doet u in het natuurreservaat om de hoek. In cijfers: 5 golfbanen binnen een straal van 3 km, 2,5 km zandstrand op maar 4 km afstand en 25.7 km aan fiets- en wandelpaden. More is more zeg maar.
Lees meer
Image for Fivelements Retreat, Bali

Fivelements Retreat, Bali

Het bekroonde luxe eco-wellnessresort Fivelements Retreat Bali ligt in de natuur aan rivier de Ayung. U verblijft in een ruime villa met balkon, ingericht met stijlvolle houten meubels, en uw badkamer is voorzien van een speciaal wellnessbad. Het gezondheidscentrum Puri Ahimsa, met buitenbad en spa, biedt traditionele Balinese behandelingen en massages. De holistische visie op gezondheid wordt ondersteund door de heerlijke vegetarische keuken (Indonesische en westerse gerechten), door yoga en healingmeditatie.


Lees meer
Image for Sentido Galomar, Madeira

Sentido Galomar, Madeira

Galo Resort op Madeira bestaat uit drie hotels, waarvan we Alpino Atlantico (ayurveda) en Galomar (sport & fitness) aanbieden. Deze adults-only hotels liggen prachtig op een klif aan een privébaai bij het onderwaternatuurreservaat Garajau in de Atlantische Oceaan. Galomar is in 2018 geopend en het duurzaam paradepaardje van de drie: honderd procent zelfvoorzienend in energie. Bent u graag actief? Dan is dit uw plek! Er zijn meer dan zeventig sport- en holistische lessen per week. U mag ook gebruikmaken van alle faciliteiten van de zusterhotels.
Lees meer
Image for Le Jadis Beach Resort & Wellness, Mauritius

Le Jadis Beach Resort & Wellness, Mauritius

Een altijd zonnig klimaat. Gelegen aan een poederwit privéstrand. Met het grootste zeewaterzwembad van het eiland. In Le Jadis Beach Resort & Wellness Mauritius is het zeer goed toeven. Het luxe vijfsterrenhotel herbergt een Banyan Tree Spa, een van de beste spa’s ter wereld. Alle therapeuten en masseurs hebben hun opleiding gekregen op de gerenommeerde Banyan Tree Academy in Thailand. En dat betekent niet minder dan het allerbeste. Specialiteit zijn de ayurvedische behandelingen, yoga en meditatie. Een boost voor body, mind and soul.
Lees meer
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa