Soort reis

Ontdek Mauritius' luxe wellnesshotels én insiderstips

29 maart 2024

Na zijn bezoek aan Mauritius, schreef de Amerikaanse schrijver Mark Twain dat eerst het eiland werd geschapen en daarna pas de hemel, en dat deze op Mauritius is gebaseerd.  Mauritius valt onbetwist in het rijtje 'eilandparadijzen' (zoals de Seychellen en de Malediven). Parelwitte stranden, kristalhelder water en heel veel luxe vijfsterrenresorts. Dat onze wellnessresorts in Mauritius perfect zijn voor een wellnessvakantie, dat moge duidelijk zijn. Maar wat velen niet weten, is dat Mauritius heel veelzijdig is. Naast droomstranden, vindt u in het binnenland bergen en tropische wildernis, een scala aan inheemse vogels en dieren, gekke natuurverschijnselen en een cuisine waar je je vingers bij aflikt. We gingen vast voor u op pad en kwamen terug met een lijst aan insidertips. Zodat u Mauritius niet alleen vanuit een massagebed beleeft, maar ook eens buiten die gebaande paden treedt. We wensen u een prachtige droomreis toe! 

Luxe Wellnesshotels in Mauritius

Image for Anantara Iko Mauritius

Anantara Iko Mauritius

Anantara Iko Mauritius Resort & Villas is de plek voor een ultieme wellnessvakantie met een prachtige spa en de kwaliteit en luxe waar Anantara voor staat. Er is een uitgebreid weekactiviteiten schema van holistische- en sportactiviteiten, zoals yoga, pilates, fitness en kookworkshops. Verken het eiland met de gratis fietsen, relax aan de blauwe baai, plons in het enorme overloopbuitenbad of leef u even lekker uit de fitnessruimte. Goed eten kan hier ook: De vijf restaurants en twee bars reflecteren de Indische, Franse, Nederlandse, Creoolse en Chinese geschiedenis van het eiland in smaken en gerechten. 

Korting: 30% korting voor verblijven van april - oktober 2024 - boeken in april 2024

Lees meer
Image for Shanti Maurice

Shanti Maurice

Met verschillende prijzen en eervolle vermeldingen heeft dit resort zijn goede naam inmiddels wel bewezen. Shanti Maurice Resort & Spa is een luxe en comfortabel vijfsterrenhotel waar u kunt genieten van zon, zee en lekker eten, terwijl de spa garant staat voor ontspanning, zowel fysiek als mentaal. Shanti Maurice Resort & Spa biedt een uitgebreide keuze in activiteiten, zowel holistisch, sport als excursies. Een reis naar deze bestemming een geheel complete ervaring.

Korting: 10% voor verblijven tussen april en september 2024 - boeken in april 2024

Lees meer
Image for Le Jadis Beach Resort & Wellness

Le Jadis Beach Resort & Wellness

Een altijd zonnig klimaat. Gelegen aan een rustig, poederwit strand. Met het grootste zeewaterzwembad van het eiland. In Le Jadis Beach Resort & Wellness Mauritius is het zeer goed toeven. Het luxe vijfsterrenhotel herbergt een Banyan Tree Spa, een van de beste spa’s ter wereld. Alle therapeuten en masseurs hebben hun opleiding gekregen op de gerenommeerde Banyan Tree Academy in Thailand. En dat betekent niet minder dan het allerbeste. Specialiteit zijn de ayurvedische behandelingen, yoga en meditatie. Een boost voor body, mind and soul.

Korting: 25% voor verblijven tussen juni en augustus 2024

Lees meer

Korting in juni, juli en augustus

Boekt u in april en mei, dan geniet u van hoge kortingen voor een verblijf in 2024, afhankelijk van de voorwaarden per hotel.

Onze insiders tips tijdens uw wellnessreis in Mauritius

Image for 1. Het oerbos van Vallée de Ferney

1. Het oerbos van Vallée de Ferney

Een privéwandeling maken in een vierhonderd jaar oud bos? Dat kan in het afgelegen natuurgebied Vallée de Ferney. Het reservaat bevindt zich twee kilometer ten zuiden van Vieux Grand Port, de eerste menselijke nederzetting op Mauritius, en is enkel toegankelijk op afspraak. Met een gids doorkruist u zo’n drie kilometer aan inheemse boomsoorten en leert u alles over wilde vogels, waaronder de veertien Mauritiaanse torenvalken, die in de jaren zeventig beschouwd werd als de meest bedreigde roofvogel ter wereld. Naast vogelgezang geniet u hier in alle rust van een tête-à-tête met een Aldabra-reuzenschildpad, die wel driehonderd jaar oud kan worden. 

Image for 2. Onbewoond eiland: Île aux Aigrettes

2. Onbewoond eiland: Île aux Aigrettes

Natuurliefhebbers halen op het onbewoonde Île aux Aigrettes hun hart op. Het twee hectare grote reservaat wordt volledig beheerd door de Mauritian Wildlife Foundation en dient ter bescherming van reuzenschildpadden, wilde orchideeën, gekko’s, vleermuizen en zeldzame vogelsoorten, zoals de met uitsterven bedreigde roze duif. U bereikt het eiland enkel via een rondleiding met ervaren gids vanaf Pointe Jérome. Op deze locatie vond ooit een grote milieuramp plaats toen stookolie lekte uit een Japanse bulkcarrier in de Indische Oceaan. Daar zie je nu niets meer van, mede door de tomeloze inzet van de lokale bevolking die dag en nacht werkte om verspreiding van olie te voorkomen en de dieren te redden. Deze excursie is goed te combineren met een bezoek aan natuurpark Vallée de Ferney

Image for 3. Tamarin Bay - zwem met wilde dolfijnen

3. Tamarin Bay - zwem met wilde dolfijnen

Om te zwemmen met (wilde) dolfijnen moet u vroeg uit de veren. Dat weet gids Eric Villars als geen ander. Dagelijks neemt hij zijn gasten bij zonsopgang mee op ontdekkingstocht in het warme water van de Indische Oceaan. ‘Enkel de locals weten wanneer dolfijnen jagen op voedsel en het meest actief zijn.’ Eric komt hier al van kleins af aan. Zijn boot brengt ons tot Tamarin Bay, een magnifieke baai aan de westkust van Mauritius, waar we in spanning het wateroppervlak scannen naar staart en vin. Niet één of twee, maar tientallen dolfijnen verschijnen op enkele meters afstand. Ze zijn niet bang, maar ook zeker niet tam. Deze dieren worden niet gelokt of gedreven. Ze zijn vrij in hun doen en laten. Daar waken de inwoners over. Het is één van de weinige plekken ter wereld waar je met wilde dolfijnen kunt zwemmen. 

Image for 4. Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden

4. Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden

Op een steenworp van de hoofdstad Port Louis ligt de oudste botanische tuin van het zuidelijk halfrond: de Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanical Garden. Het perceel diende in 1735 als moestuin voor het nabijgelegen kasteel Mon Plaisir en groeide in de loop der jaren uit tot een botanisch koninkrijk van 37 hectare. U kunt hier rond­wandelen tussen een bonte verzameling van 650 planten, geneeskrachtige kruiden, 85 palmsoorten en inheemse fruitbomen. Het pronkstuk, de gigantische Victoria Amazonica waterlelie met een bladdiameter van twee meter, komt helemaal tot zijn recht in de zomermaanden december tot en met maart. Wilt u het park in al zijn pracht en praal bewonderen, dan trekt u daar idealiter zo’n drie uur voor uit. In tegenstelling tot veel Europese tuinen, is er in het park geen horeca dus neem uw eigen picknickspullen mee.

Image for 5. Le Morne Brabant

5. Le Morne Brabant

De kust bij de iconische berg Le Morne Brabant is een wereld apart. Vanuit de lucht lijkt er een ‘onderwater­ waterval’ in de lagune zichtbaar. Een optische illusie: het gaat niet om water, maar zand en modder die hier abrupt in een vier­duizend meter diepe afgrond vallen. Per watervliegtuig bewonderen we dit unieke natuurlijke wonder. Het uitzicht op de kust van Le Morne is waanzinnig, maar helaas zien we de ‘onderwater­ waterval’ maar heel eventjes, omdat het zicht al snel verdoezeld wordt door regenwolken. 'Je hebt goed weer nodig', aldus onze piloot. Maar dan popt een regenboog in al zijn glorie op. Een mooie troostprijs.

Image for 6. Île aux Cerfs

6. Île aux Cerfs

Het pittoreske eiland Île aux Cerfs, voor de oostkust van Mauritius, heeft hagel­witte stranden en maar een paar restaurants, water­ sportactiviteiten en beachbars. En dat is nou juist de bedoeling. Een oase van rust en vrijwel het eiland voor uzelf. Ik tel tien mensen, inclusief personeel, als we ’s middags aan de barbecue schuiven. Een strand voor ons alleen. De laatste boot haalt ons op om vier ’s middags en brengt ons weer naar het resort op het hoofdeiland.

Image for 7. Proef de culturele en culinaire smeltkroes

7. Proef de culturele en culinaire smeltkroes

Mauritius heeft een kleurrijke samen­smelting van Indiërs, Chinezen, Creolen en Europeanen. Dat verklaart de veelzijdigheid van de Mauritiaanse keuken, die als zoet en pittig tegelijk kan worden bestempeld. Gestoofde banaan en curry van aubergines zijn niet weg te denken uit de traditionele keuken. Net als de zoete tamarindevrucht, het ingredient waar de locals heerlijke limonades en jams meemaken. Voor de lokale keuken en vers fruit zoals kokosnoten en lychees kunt u terecht bij de vele streetfoodverkopers op het eiland. Een insidertip is het kleine zaakje Dallas Snack, midden in de hoofdstad Port Louis, dat geliefd is om zijn dhal puri. De platte pannenkoek met gekruide gele spliterwten met curry zijn echt verrukkelijk.

Bekijk al onze Mauritius resorts hier

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Ayurveda in Europa
Top 6 retreats voor in je eentje
Floortje Dessing in Thailand