Soort reis

14x holistische hotels met een adults-only stempel

23 februari 2024

Een adults-only vakantie is een type vakantie in hotels die geen kinderen toestaan en waar alleen volwassenen welkom zijn. De laatste jaren is het aantal adults-only hotels enorm gegroeid. Het doel van deze vakanties is om een rustige sfeer te creëren. Een sfeer die op volwassenen gericht is. Waar gasten kunnen ontspannen en genieten van hun vakantie zonder lawaai en onrust die kinderen soms kunnen veroorzaken. Adults-only vakanties worden vaak aangeboden in kuuroorden, Destination Spa's, luxe resorts en spahotels waar gasten kunnen genieten van hoogwaardige faciliteiten en diensten, waaronder lekker eten, spabehandelingen en interessante workshops en activiteiten. Vakanties naar adults-only hotels hebben verschillende voordelen, waaronder rust en stilte, focussen op uzelf en ze zijn ideaal voor singles. Dat gebeurt regelmatig bij mensen die een Luxe Spa, Health of Wellnessvakantie boeken. Reizigers die op zoek zijn naar een rustige plek én tegelijkertijd gelijkgestemden willen ontmoeten.

Middellandse zee bestemmingen

Image for Hotel Hacienda del Conde a Meliá Collection, Tenerife

Hotel Hacienda del Conde a Meliá Collection, Tenerife

In dit adults only hotel is rust gegarandeerd. Het klimaat, de omgeving en faciliteiten van Hotel Hacienda del Conde zorgen voor de rest.

Lees meer
Image for Masseria San Domenico, Italië

Masseria San Domenico, Italië

Een kleinschalig, maar ruim opgezet, adults-only hotel met thalasso wellnesscenter in een 15e-eeuws Italiaans landhuis. Vlakbij de kust en de bergen met rondom hectares olijfboomgaarden.

Lees meer
Image for My Arbor, Italië

My Arbor, Italië

Een modern en luxe, adults-only hotel in boomhutstijl met 2500 m2 spa in een ski- en wandelgebied in de Italiaanse Dolomieten

Lees meer
Image for Euphoria Retreat, Griekenland

Euphoria Retreat, Griekenland

Euphoria Retreat is zo’n plek waar je mond van open valt. Eenmaal gezien op foto’s, moet je er een keer naar toe. Een echte bucketlister dus. East meet west en old meets new in dit echt adembenemende mooie resort met een reusachtig, oogverblindend wellnesscenter. Het wellnessprogramma is een mix van Griekse geneeskunde en filosofie, traditionele Chinese geneeskunde, wat een holistische aanpak geeft, en samenvloeit met westerse moderne inzichten. Bogen, gewelven, mozaïek en veel goud voeren je mee terug naar het Byzantijnse Rijk. Euforisch gevoel gegarandeerd!

Lees meer

India

Image for Atmantan Wellness Centre, India

Atmantan Wellness Centre, India

Een holistische, destination-spa met ‘east meets west’ benadering en vijfsterren comfort, in een mooie vallei aan een meer.


Lees meer
Image for Ayursoma Ayurveda Royal Retreat, India

Ayursoma Ayurveda Royal Retreat, India

Authentieke ayurveda in een luxe vijfsterrenresort aan het strand geïnspireerd op oude Indiase paleizen.

Lees meer

Sri Lanka

Image for Heritance Ayurveda Maha Gedara, Sri Lanka

Heritance Ayurveda Maha Gedara, Sri Lanka

Heritance Ayurveda Maha Gedara is een serene plek waar u zich in alle rust kunt overgeven aan de liefdevolle handen van de ayurvedische therapeuten.

Lees meer
Image for Haritha Villas & Spa, Sri Lanka

Haritha Villas & Spa, Sri Lanka

Haritha Villas & Spa is een kleinschalig, super-de-luxe natuurparadijs voor op maat gemaakte ayurvedakuren en wellness. Alle 9 villa’s komen met absolute privacy, ultiem comfort en een eigen zwembad.

Lees meer

Exotisch

Image for Bhutan Spirit Sanctuary, Bhutan

Bhutan Spirit Sanctuary, Bhutan

Gastvrijheid, rust, schoonheid, mystiek en spiritualiteit in het magische en mysterieuze koninkrijk Bhutan, land of happiness. De Bhutan Spirit Sanctuary is het enige vijfsterren wellnessresort met een well-being all-inclusive.

Lees meer
Image for The Retreat Costa Rica, Costa Rica

The Retreat Costa Rica, Costa Rica

Een kleinschalige plek met een hoge persoonlijke touch. Waar u helemaal in de watten wordt gelegd. Hoog niveau van yogalessen, fantastische (gezonde) keuken, en dat middenin de natuur van Costa Rica.

Lees meer
Image for SHA Mexico, Mexico

SHA Mexico, Mexico

Gloednieuwe prijswinnende medische spa met integrale aanpak– zusje van SHA Wellness Clinic in Spanje – in de tropische natuur aan de Caraïbische kust van Mexico.

Lees meer

Thailand & Indonesië

Image for Chiva-Som International Health Resort, Thailand

Chiva-Som International Health Resort, Thailand

Kenners roemen Chiva-Som als een van de mooiste holistische resorts in Azië. Inderdaad. Deze ‘Haven of Life’ is een adembenemend retreat van het hoogste niveau. Het resort is in 2018 en 2019 volledig gerenoveerd.

Lees meer
Image for COMO Shambhala Estate, Bali

COMO Shambhala Estate, Bali

Persoonlijke aandacht in het kwadraat, (wat dacht je van je eigen persoonlijke assistent?) Het team van COMO Shambhala Estate is ontzettend toegewijd. Het resultaat? Onze gasten raken niet uitgepraat over de geweldige behandelingen en exclusieve service.

Lees meer
Image for REVĪVŌ Wellness Resort, Bali

REVĪVŌ Wellness Resort, Bali

Uitstekende service en zeer professionele holistische programma’s op basis van Balinese tradities. Een prachtig, kleinschalig retreat in een groene omgeving met een vriendelijke warme sfeer.

Lees meer

Meer inspiratie voor ons aanbod in Adults-only hotels?

Lees meer
Image for Marleen

Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Top 13 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa