Soort reis

De beste (medische) spa's en wellnesshotels in Ajman (VAE)

High-tech met charme...

Ontdek de beste health resorts, boetiekhotels en yogaretreats in Ajman. Puurenkuur is het reisplatform voor ontspanning, gezondheid en wellness en biedt hoogwaardige kuuroorden en health resorts in de wereld. Ajman, één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten, wordt steeds meer erkend als een kuur- en wellnessbestemming bij uitstek. De natuur in Ajman is prachtig en nog vrij onontdekt. Ongerepte stranden, rustige woestijnlandschappen en mangrovebossen bieden de ideale omgeving voor ontspanning en rust, maar ook voor buitenactiviteiten, zoals wandelen. Het emiraat beschikt over ultramoderne wellnesscentra, (medische) spa's en fitnessfaciliteiten die een scala aan diensten aanbieden, van yoga en meditatie tot voedingsadvies en medische behandelingen. Ajman biedt geavanceerde apparatuur om uw gezondheid door te lichten door hoogopgeleide medische professionals. En niet te vergeten het eten! De lokale keuken in Ajman biedt verse, gezonde ingrediënten, met de nadruk op vis, fruit en groenten. Veel hotels en restaurants in Ajman bieden gezonde maaltijden.
Lees meer

Insiders tips

Rugklachten
Blog: kuren voor rugklachten
Top medische spa's
Blog: Top medische spa's

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Ajman (VAE)

Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Ajman wordt steeds meer een gezondheid- en kuurbestemming. We gingen op onderzoek.

Ajman, één van de zeven emiraten van de Verenigde Arabische Emiraten, wordt steeds meer erkend als een kuur- en wellnessbestemming bij uitstek. En dit is waarom: 

  • Natuur: De kustlocatie van Ajman, ongerepte stranden en rustige woestijnlandschappen bieden de ideale omgeving voor vernieuwing, ontspanning en buitenactiviteiten, die allemaal gunstig zijn voor de algehele gezondheid en welzijn.
  • Faciliteiten van wereldniveau: Het emiraat beschikt over ultramoderne wellnesscentra, spa's en fitnessfaciliteiten die een scala aan diensten aanbieden, van yoga en meditatie tot voedingsadvies en medische behandelingen.
  • Medisch toerisme: Ajman is een populaire bestemming geworden voor medisch toerisme vanwege de geavanceerde gezondheidsinfrastructuur, hoogopgeleide medische professionals en betaalbare medische behandelingen.
  • Gezonde keuken: De lokale keuken in Ajman benadrukt verse, gezonde ingrediënten, met de nadruk op vis, fruit en groenten. Veel hotels en restaurants in Ajman bieden gezonde eetopties die inspelen op specifieke dieetvereisten van gasten.
  • Culturele ervaringen: Het emiraat biedt een scala aan culturele ervaringen die bezoekers kunnen helpen zichzelf beter te leren kennen en hun mentale welzijn te verbeteren. Dit omvat traditionele Emirati muziek en dans, kalligrafieworkshops en bezoeken aan historische bezienswaardigheden en musea.

Zoals u kunt lezen, dragen Ajman's natuurlijke omgeving, faciliteiten op topniveau, hoogwaardige medisch resorts, de gezonde keuken maar ook de inspiratie op cultureel gebied allemaal bij aan de stijgende populariteit op wellnessgebied van het emiraat.

Gebruik van high-tech methodes in de medische spa's in Ajman

Technologische behandelingen en apparatuur worden vaak gebruikt in medische spa's in Ajman om geavanceerde testen, analyses en speciale behandelingen te bieden. Deze technologieën kunnen helpen bij nauwkeurige en effectieve behandelingen, vaak met minder hersteltijd en ongemak in vergelijking met traditionele methoden.

Enkele voorbeelden van hoogtechnologische behandelingen die beschikbaar zijn in medische spa's in Ajman zijn lasertherapie voor huidverjonging en ontharing, radiofrequentie- en ultrasone therapie voor lichaamscontouring en cellulitisvermindering en cryotherapie voor pijnverlichting en ontstekingsvermindering. Om maar wat te noemen. Andere populaire behandelingen zijn medische peeling, micro-needling en injecteerbare behandelingen zoals Botox en dermale fillers.

In Ajman wordt ook veel geïnvesteerd in high-tech wat betreft het maken van uw gezondheidsanalyse, zowel voor het lichaam als voor de mind. De Myoline Isometric Strength Analysis is een meetinstrument voor het hele lichaam dat 28 verschillende spieren meet, welke kant van uw lichaam sterker is en mogelijk de andere kant overcompenseert, wat structurele onbalans en blessures veroorzaakt. De Pedoscan laat zien hoe u staat en hoe uw gewicht is verdeeld over uw lichaam en hoe dit uw houding beïnvloedt. De 3D en 4D analyse voor de wervelkolom- en houding brengt in kaart waar u eventuele afwijkingen heeft in uw houding of uw wervelkolom, die in de loop der tijd zijn ontstaan.Medische spa's in Ajman maken vaak gebruik van hoogopgeleide medische professionals, waaronder dermatologen, plastisch chirurgen en schoonheidsspecialisten, die een op maat gemaakt behandelplan maakt naar het doel en de wensen van de gasten. 

Kortom, Ajman is een aantrekkelijke bestemming voor mensen die op zoek zijn naar geavanceerde technologische behandelingen en medische expertise tijdens een kuurvakantie.