Soort reis

Luxe spa- en wellnessvakantie Bali

Traditie en spiritualiteit

Bali staat bekend om de adembenemende natuur met weelderige rijstvelden, heldere stranden en golvende heuvels. Het natuurschoon van het eiland creëert een rustige en ontspannende omgeving. Daarnaast is Bali rijk aan culturele en spirituele tradities, en veel van deze tradities worden opgenomen in de wellnessbehandelingen. Traditionele Balinese massages en lichaamsbehandelingen gebruiken technieken die al generaties lang worden doorgegeven, en ze omvatten vaak elementen van yoga en meditatie. Bali biedt een breed scala aan wellnessbehandelingen, van traditionele massages en lichaamsbehandelingen tot moderne en luxe wellnessbelevingen. Veel destination spa’s, boetiekretreats en luxe hotels met mooie wellnessfaciliteiten zijn gevestigd in prachtige, luxe entourages die zijn ontworpen voor maximale comfort en ontspanning. Van outdoor wellnessvilla's omgeven door weelderige tuinen tot indoor wellnesssuites met rustgevende uitzichten, Bali heeft het allemaal!
Lees meer

Insiders tips

Carine Crutzen
Blog: Actrice Carine Crutzen
Fivelements
Hotel: Fivelements
Floortje in Bali
Blog: Floortje Dessing op Bali

Filter de reizen op


Ontdek hier alle Luxe wellnesshotels Bali reizen

Revivo Wellness Resort
5
REVĪVŌ Wellness Resort, Bali (Indonesië)
Uitstekende service en zeer professionele holistische programma’s op basis van Balinese tradities. Een prachtig, kleinschalig retreat in een groene omgeving met een vriendelijke warme sfeer.
10 reviews
COMO Shambhala Estate
5
COMO Shambhala Estate, Bali (Indonesië)
Persoonlijke aandacht in het kwadraat, (wat dacht je van je eigen persoonlijke assistent?) Het team van COMO Shambhala Estate is ontzettend toegewijd. Het resultaat? Onze gasten raken niet uitgepraat over de geweldige behandelingen en exclusieve service.
9 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!
Bali staat bekend om de adembenemende natuur met weelderige rijstvelden, heldere stranden en golvende heuvels. Het natuurschoon van het eiland creëert een rustige en ontspannende omgeving die perfect is voor een ontspannende wellnessreis of kuurvakanties. Bali is rijk aan culturele en spirituele tradities, en veel van deze tradities worden opgenomen in de wellnessbehandelingen. Traditionele Balinese massages en lichaamsbehandelingen gebruiken technieken die al generaties lang worden doorgegeven, en ze omvatten vaak elementen van yoga en meditatie. Het fijne van Bali is dat wellnessbehandelingen vaak veel betaalbaarder dan in andere delen van de wereld, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een wellnessvakantie of kuurreis. Bali biedt een breed scala aan wellnessbehandelingen, van traditionele massages en lichaamsbehandelingen tot moderne en luxe wellnessbelevingen. Deze variatie betekent dat bezoekers de perfecte wellnessbehandeling kunnen vinden die aansluit bij hun behoeften en voorkeuren. Veel destination spa’s, boetiekretreats en luxe hotels met mooie wellnessfaciliteiten zijn gevestigd in prachtige, luxe entourages die zijn ontworpen voor maximale comfort en ontspanning. Van outdoor wellnessvilla's omgeven door weelderige tuinen tot indoor wellnesssuites met rustgevende uitzichten, Bali heeft het allemaal!

Waarom is Bali een populaire wellnessbestemming:

  • Natuurschoon: Bali staat bekend om de adembenemende natuur met weelderige rijstvelden, heldere stranden en golvende heuvels. Het natuurschoon van het eiland creëert een rustige en ontspannende omgeving die perfect is voor wellnessbehandelingen. 
  • Cultuur en tradities: Bali is rijk aan culturele en spirituele tradities, en veel van deze tradities worden opgenomen in de wellnessbehandelingen. Traditionele Balinese massages en lichaamsbehandelingen gebruiken technieken die al generaties lang worden doorgegeven, en ze omvatten vaak elementen van yoga en meditatie. 
  • Betaalbare prijzen: Wellnessbehandelingen in Bali zijn vaak veel betaalbaarder dan in andere delen van de wereld, waardoor het een aantrekkelijke bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar een wellnessvakantie of kuurreis.  
  • Grote verscheidenheid aan behandelingen: Bali biedt een breed scala aan wellnessbehandelingen, van traditionele massages en lichaamsbehandelingen tot moderne en luxe wellnessbelevingen. Deze variatie betekent dat bezoekers de perfecte wellnessbehandeling kunnen vinden die aansluit bij hun behoeften en voorkeuren. 
  • Hoogwaardige faciliteiten: Veel destination spa’s, boetiekretreats en luxe hotels met mooie wellnessfaciliteiten zijn gevestigd in prachtige, luxe entourages die zijn ontworpen voor maximale comfort en ontspanning. Van outdoor wellnessvilla's omgeven door weelderige tuinen tot indoor wellnesssuites met rustgevende uitzichten, Bali heeft het allemaal!  

Wat is een typische Balinese massage

Een Balinese massage is een combinatie van verschillende massage technieken, zoals acupressuur, aromatherapie en yoga-achtige bewegingen. De massage is gericht op het verbeteren van de energiebalans in het lichaam, en het verminderen van spanning en pijn.

Tijdens een Balinese massage wordt gebruik gemaakt van warme olie en worden er drukpunten en golvende bewegingen gebruikt om de energie in het lichaam te laten stromen. Het doel is om de spieren te ontspannen en het lichaam in een diepe staat van ontspanning te brengen.

Balinese massage wordt beschouwd als een holistische vorm van massage, waarbij niet alleen het lichaam, maar ook de geest en de ziel worden verzorgd. Het wordt vaak aanbevolen voor mensen die last hebben van spanning, stress of pijn, en die op zoek zijn naar een diepe ontspanning en verbetering van hun algehele welzijn.

Al deze factoren samen maken Bali tot een populaire spa-en kuurbestemming voor mensen uit de hele wereld die op zoek zijn naar ontspanning, verbetering van hun welzijn en een onvergetelijke ervaring.

Wat kunt u verwachten van een Luxe spa, health en wellnessvakantie

Een Luxe Spa & Wellnessvakantie is een vakantie die luxe accommodaties en hoogwaardige voorzieningen combineert, en dan met de focus op spa, gezondheid & welbevinden. Dit type vakantie is ontworpen voor reizigers die hun fysieke en mentale welzijn willen verbeteren in een luxueuze omgeving en met kundig personeel. Veel van dit soort plekken zijn Destination Spa’s: een type hotel waar gasten specifiek komen om aan een bepaald gezondheids of wellnessdoel te werken. Deze doelen zijn heel divers: stress loslaten en uitrusten, gewichtsverlies, detoxen, weer fit worden, yogaposes verbeteren, rugklachten behandelen, slaapproblemen aanpakken, stoppen met roken, enzovoort. Het biedt diverse elementen zoals spabehandelingen, yoga- en fitnesslessen, gezonde gastronomische maaltijden en mogelijkheden voor buitenactiviteiten zoals wandelen of strandsporten. Het doel van een luxueus spa en wellnessvakantie is om reizigers een ervaring te bieden die ontspanning bevordert, zodat u weer fris en opgeladen voelt. Dit soort vakanties zijn meestal duurder dan gewone vakanties, maar bieden een persoonlijkere en luxere benadering van wellness en ontspanning.