Soort reis

Luxe retreats en wellnesshotels in Slovenië

Warmwaterbronnen, glooiende heuvels en specialistische kuuroorden

Slovenië is een geliefde en populaire bestemming voor kuurreizen, gezondheidsvakanties en welzijnstoerisme. Het groene landschap is rustgevend, de thermale baden zijn helend en de kwaliteit van het medische team en de hotels en resorts verbluffend. Tel daarbij op de goede prijs-kwaliteitverhouding wat Slovenië de perfecte bestemming maakt voor ontspanning en verbetering van uw fysieke en mentale gezondheid. Slovenië heeft een lange traditie in kuren en welzijn. Het land telt meer dan 15 bronnen met mineraalwater. Deze natuurlijke geneeskrachtige bronnen - ook wel thermal spa’s genoemd - bieden verschillende kuren, programma’s en behandelingen aan, elk met hun eigen specialisme. De medische spa’s zijn van hoge kwaliteit met innovatieve technologie en actuele kennis van (medische) programma's. De natuur in Slovenië is overweldigend mooi en biedt heel veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals fietsen, wandelen of golfen.
Lees meer

Insiders tips

7 reasons to visit Slovenia
Blog: Waarom Slovenië?
Wellnesshotels in de natuur
Blog: Wellness in de natuur
Atlantida
Hotel: Atlantida - Slovenië

Filter de reizen op


Ontdek hier alle reizen in Slovenië

Atlantida Boutique Hotel
5
Atlantida Boutique Hotel, Slovenië
Luxe, nieuw boetiekhotel met mooi design en fantastisch eten. Hier kunt u terecht voor medische gezondheidsprogramma’s met het beroemde magnesiumwater ter wereld. Een superboost voor vele gezondheidsproblemen.
3 reviews
Thermana Park Laško
3.5
Thermana Park Laško, Slovenië
Groot wellnesspark inclusief thermale baden en authentiek ayurvedacenter met arts en therapeuten uit India. In voor- en najaar biedt Thermana Park Laško ayurvedakuren aan met een goede prijs/kwaliteit.
19 reviews
Rimski Dvor
4
Rimski Dvor, Slovenië
De heilzame waterbronnen van thermaal dorp Toplice, een medisch spacenter met hoogwaardige kuurprogramma’s en een adults-only spa. Bij het Romeins geïnspireerde Spa Hotel Rimski Dvor vindt u dit alles in een uitstekende prijskwaliteitsverhouding.
5 reviews
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Slovenië heeft een lange traditie gezondheids- en kuurvakanties en retreats

Slovenië is een klein land in Midden-Europa, grenzend aan Italië in het westen, Oostenrijk in het noorden, Hongarije in het noordoosten en Kroatië in het zuiden en zuidoosten. Slovenië is een geliefde en populaire bestemming voor kuurreizen, gezondheidsvakanties en welzijnstoerisme. Het groene landschap is rustgevend, de thermale baden zijn helend en de kwaliteit van het medische team en de hotels en resorts verbluffend. Tel daarbij op de goede prijs-kwaliteitverhouding wat Slovenië de perfecte bestemming maakt voor ontspanning en verbetering van uw fysieke en mentale gezondheid. Slovenië heeft een lange traditie in kuren en welzijn. Het land telt meer dan 15 bronnen met mineraalwater. Enkele bekende bronnen in Slovenië zijn Terme Olimia, Terme Dobrna en Rogaška Slatina (bekend om het unieke magnesium water Donat mg). Deze natuurlijke geneeskrachtige bronnen - ook wel thermal spa’s genoemd - bieden verschillende kuren, programma’s en behandelingen aan, elk met hun eigen specialisme. Denk aan massages, hydrotherapie, pakkingen en schoonheidsbehandelingen. De medische spa’s bieden diverse medisch georiënteerde therapieën en onderzoeken, zowel voor preventief als voor het behandelen van de kwaal zelf. De medische spa’s zijn van hoge kwaliteit met innovatieve technologie en actuele kennis van (medische) programma's. De natuur in Slovenië is overweldigend mooi en biedt heel veel mogelijkheden voor outdoor activiteiten, zoals fietsen, wandelen of golfen.

Kortom, de geneeskrachtige bronnen, een prachtige natuur met een grote keuze uit fiets- en wandelmogelijkheden, de hoge kwaliteit van de (medische) kuuroorden en een goede prijs-kwaliteit maken Slovenië tot de perfecte bestemming voor gezondheid, kuren en wellness.

Waarom is Slovenië zo’n goede bestemming voor gezondheid, kuren en wellness

Slovenië wordt een steeds populairdere bestemming voor gezondheids- en welzijnstoerisme. De natuurlijke omgeving, het mineraalwater en de kuuroorden van het land bieden bezoekers een breed scala aan mogelijkheden om te ontspannen en hun fysieke en mentale gezondheid te verbeteren.

 • Warmwaterbronnen: Naast thermale baden staat Slovenië bekend om zijn natuurlijke geneeskrachtige bronnen, zoals de zoutpannen en modderbaden: het natuurpark Sečovlje Salina is een populaire bestemming voor bezoekers die de gezondheidsvoordelen van zout- en zeemodderbehandelingen willen ervaren.
 • Outdoor activiteiten: Slovenië heeft een van de mooiste natuurgebieden van Europa. Het hele land is een oase van groene, glooiende heuvels en vergezichten. Niet voor niets is Slovenië het land van duurzaam en groen toerisme. Er is volop keuze aan buitenactiviteiten, zoals wandelen, fietsen en skiën. De prachtige natuurlijke landschappen van het land bieden een ideale setting voor activiteiten zoals yoga en meditatie, die vaak worden aangeboden in wellness retreats en medische programma's.
 • De gezonde keuken van Slovenië: gebaseerd op verse en lokale ingrediënten, is zeker ook een must voor mensen die graag hun eetpatroon willen verbeteren. Veel van de wellness- en medische programma's zijn inclusief lekkere, gezonde maaltijden en bieden vaak ook inspirerende kookworkshops aan.

Uniek: het Donat Mg water - thermaal water met een hoog magnesiumgehalte

Rogaska is een stad in Slovenië die bekend staat om zijn thermaal mineraalwater met een hoog magnesiumgehalte. Het water staat bekend als Donat Mg-water, vernoemd naar de naam van de bron van afskomst. Donat Mg-water is van nature koolzuurhoudend en heeft een hoog gehalte aan mineralen, waaronder magnesium, calcium en bicarbonaat. Het drinken van Donat Mg-water heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van ontstekingen en het helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het magnesium in Donat Mg-water is bijzonder belangrijk, omdat magnesium een essentieel mineraal is dat betrokken is bij veel lichaamsfuncties, waaronder de zenuw- en spierfunctie, het reguleren van de bloeddruk en het in stand houden van een gezond immuunsysteem. Puurenkuur biedt kuuroorden in Rogaska in Slovenië. Onze wellness reisexperts vertellen u er graag meer over. 

Wat maakt Slovenië tot een van de meest duurzame bestemmingen van Europa?

Slovenië staat bekend als een natuurbestemming, waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat. Dat komt deels door de inzet voor duurzaam toerisme enerzijds en het behoud van de natuurlijke omgeving anderzijds.

 • Het land heeft een rijke biodiversiteit: meer dan 60% van het land is bedekt met bossen en tal van beschermde gebieden, waaronder nationale parken en natuurreservaten.
 • Eco-certificeringen: Slovenië implementeerde verschillende initiatieven ter bevordering van duurzaam toerisme, zoals eco-certificeringen voor accommodaties en het promoten van wandel- en fietstochten.
 • Goed onderhouden parken: De nationale parken van het land, zoals het Triglav Nationaal Park, zijn goed onderhouden en bieden bezoekers de kans om de natuurlijke schoonheid van Slovenië te ervaren met minimale impact op het milieu. Het park herbergt ook de hoogste berg van Slovenië, de berg Triglav, een populaire bestemming voor wandelaars en klimmers.
 • Schone wateren: Slovenië is de thuisbasis van de rivier de Soča, die wordt beschouwd als een van de schoonste rivieren van Europa en trekt vele bezoekers en liefhebbers voor watersporten zoals raften en kajakken. Het kustgebied van het land staat tevens bekend om de schone stranden en het heldere water.
 • Commitment voor duurzaamheid: Slovenië ‘s inzet voor duurzaam toerisme en het behoud van de natuurlijke omgeving heeft het tot een populaire bestemming gemaakt voor toeristen die op zoek zijn naar een duurzame en natuurvriendelijke reiservaring.

Wat kunt u verwachten van een kuurreis of wellnessvakantie in Slovenië

Slovenië heeft meer dan 100 kuuroorden en thermale baden om lichamelijk en geestelijk in tot rust te komen. Opties voor wellnessvakantie zijn er genoeg in Slovenië. Geen enkel ander land ter wereld heeft een hogere dichtheid van drie, vier- en vijfsterren wellnesshotels en kuuroorden. Elke regio in Slovenië heeft iets te bieden op wellnessvlak. Kies een wellnessreis naar smaak om optimaal te ontspannen:

 • Kuuroorden met minerale baden of thermale bronnen.
 • Luxe wellnesshotels met uitgebreide wellness of spa.
 • Detoxreizen Slovenië.
 • Ayurvedareizen en ayurvedavakanties in Slovenië.
 • Destination spa’s in Slovenië.
 • Medische spa’s in Slovenië.
 • Gespecialiseerde programma’s die specifieke gezondheidsklachten verzachten of verbeteren voor bijvoorbeeld reuma, spijsvertering of slaap.

Ayurvedavakanties in Slovenië

Ayurveda betekent 'Kennis van het Leven'. De geneeswijze ayurveda is duizenden jaren oud. Bij deze moeder van alle geneeswijzen draait het allemaal om de balans tussen lichaam, geest en ziel. Een kuur bestaat traditioneel uit een ayurvedisch dieet met veel verse groenten en fruit en soms wat kip of vis, ochtendyoga en avondmeditatie, massages en kruiden- en stoombaden. Een ayurveda-arts stemt de kuur persoonlijk op u af aan de hand van uw doshatype. Vindt u India en Sri Lanka te ver? Ook Slovenie biedt ayurvedakuren aan met persoonsgebonden behandelingen, een dosha-specifiek dieet en dagelijkse yoga. Meer weten? Onze wellness reisexperts vertellen er graag meer over.

Medische spa’s in Slovenië

Een medische spa, ook wel medi-spa genoemd, is een hotel of resort die medische behandelingen aanbiedt, gecombineerd met de traditionele wellnessbehandelingen om zo een totaalpakket aan te bieden van gezondheid, welbevinden en beauty. Het verschil tussen een ‘regulier’ kuuroord en een medische spa, is dat een medische spa onder toezicht staat van een arts. Medische spa's bieden doorgaans een groot scala aan behandelingen, gezondheidstesten en andere indrukwekkende, op technologie gebaseerde behandelingen om goed inzicht te krijgen in uw gezondheid en welke activiteiten en voeding het meest gunstig voor u zijn. Naast deze medische apparatuur, biedt een medi-spa ook een breed scala aan traditionele spabehandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen of pedicures. Sommige medi-spa's bieden cosmetische behandelingen aan, zoals injectables, laserbehandelingen en andere cosmetische behandeling. Slovenië heeft een groot aanbod van medische spa’s, elk met een uniek specialisme. Meer weten? Onze wellness specialisten vertellen er graag meer over.

Thermale baden - spa resorts in Slovenië

Onze lichamen bestaan voor zo'n 65% uit water. Het aardoppervlak is met 70% nog iets natter dan wij. Dat een deel van dat water bijzondere geneeskrachtige eigenschappen heeft, had men al vroeg door. Al in de Griekse oudheid bezochten mensen minerale bronnen voor hun welzijn en tegen kwalen. Het helende minerale water helpt tegen allerlei klachten zoals vermoeidheid, gewrichtsproblemen, spierkrampen, huidklachten, ontstekingen, spijsverteringskwalen of zenuwstelsel klachten. Minerale baden doen wonderen voor de gezondheid. Veel kuuroorden maken dan ook gebruik van de geneeskrachtige werking van thermaal water. Het minerale water is geschikt voor de behandeling van diverse aandoeningen. Slovenië heeft een lange traditie in kuren en welzijn. Het land telt meer dan 15 bronnen met mineraalwater. Enkele bekende bronnen in Slovenië zijn Terme Olimia, Terme Dobrna en Rogaška Slatina (bekend om het unieke magnesium water Donat mg). Deze natuurlijke geneeskrachtige bronnen - ook wel thermal spa’s genoemd - bieden verschillende kuren, programma’s en behandelingen aan, elk met hun eigen specialisme. Denk aan massages, hydrotherapie, pakkingen en schoonheidsbehandelingen. Meer weten? Onze wellness reisexperts vertellen er graag meer over.