Soort reis

7 goede redenen voor een bezoek aan wellnessparadijs Slovenië

2 augustus 2023

Slovenië is (nu nog) het best bewaarde geheim van Europa. Een groene parel aan de zonnige kant van de Oostenrijkse Alpen. Een oase tussen drukbezocht vakantieland Italië en het door het massatoerisme ontdekte Kroatië. Relatief onontdekt Slovenië heeft alles: prachtige ongerepte natuur, een ontzettend gastvrije bevolking en een enorme wellnesstraditie die voortkomt uit de 15 geneeskrachtige thermale bronnen in het land. Niet verwonderlijk dus dat dit kleine landje meer dan 100 kuuroorden telt.  

Image for Rijk aan geneeskrachtige natuurlijke bronnen

Rijk aan geneeskrachtige natuurlijke bronnen

Thermale baden, geneeskrachtige bronnen, zoutpannen en modderbaden. Slovenië barst van de natuurlijke wellnessschatten. Terme Olimia, Terme Dobrna en Rogaška Slatina zijn de bekendste bronnen met daaraan gelinkt de thermale spa’s. Het thermale mineraalwater is uniek vanwege het hoge magnesiumgehalte, een essentieel mineraal voor optimale zenuw- en spierfunctie, het reguleren van de bloeddruk en voor een goed werkend immuunsysteem.

Image for Donat Mg water

Donat Mg water

Rogaska is een stad in Slovenië die bekend staat om zijn thermaal mineraalwater met een hoog magnesiumgehalte. Het water staat bekend als Donat Mg-water, vernoemd naar de naam van de bron van afkomst. Donat Mg-water is van nature koolzuurhoudend en heeft een hoog gehalte aan mineralen, waaronder magnesium, calcium en bicarbonaat. Het drinken van Donat Mg-water heeft verschillende gezondheidsvoordelen, waaronder het verbeteren van de spijsvertering, het verminderen van ontstekingen en het helpen reguleren van de bloedsuikerspiegel. Het magnesium in Donat Mg-water is bijzonder belangrijk, omdat magnesium een essentieel mineraal is dat betrokken is bij veel lichaamsfuncties, waaronder de zenuw- en spierfunctie, het reguleren van de bloeddruk en het in stand houden van een gezond immuunsysteem.

Image for Meer dan de helft van het land is bos

Meer dan de helft van het land is bos

Duurzaam Slovenië heeft overweldigend mooie natuur. Perfect voor outdoor- en watersport. Meer dan 60% van het land is bos, met schitterende nationale parken en natuurreservaten die goed onderhouden en beschermd worden. Wandelend, hikend of fietsend kijkt u uw ogen uit. Op de rivier de Soča, een van de schoonste rivieren van Europa, kunt u spectaculair mooie rafttochten maken. Schone stranden en helder water sieren de kust. En goed nieuws: De regering stimuleert ecotoerisme op allerlei manieren zodat de natuurlijke schoonheid van het land wel bewonderd wordt maar ook bewaard blijft.

Image for Medische spa’s uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Medische spa’s uitstekende prijs-kwaliteit verhouding

Wie op zoek is naar hoogwaardige medische spa’s tegen een schappelijke prijs kan eigenlijk niet om Slovenië heen. U kan er terecht voor diverse preventieve of genezende medisch georiënteerde therapieën en onderzoeken. De medische teams hebben actuele kennis en werken met innovatieve technologiën. U bent hier dus in uitstekende handen, ook met een minder diepe portemonnee. Een echte win-win situatie!

Image for Loving Slovenen

Loving Slovenen

Misschien komt het omdat het woord love in de naam Slovenië zit, maar Slovenen zijn ongelofelijk vriendelijk en gastvrij. Het goede leven bestaat voor hen uit goed eten, erop uittrekken in de natuur, sociale activiteiten en genieten van kunst, cultuur en folklore. Ook met toeristen maken ze graag een praatje en laten ze hun mooie land met liefde zien. Dat gaat gemakkelijk want er wordt goed Engels gesproken. Wie Slovenië bezoekt maakt echt kennis met de lokale bevolking en cultuur.

Image for Rijke geschiedenis en cultuur

Rijke geschiedenis en cultuur

Slovenië bestaat al sinds de steentijd en is in het verleden door grootmachten als de Illyrianen, Kelten en Romeinen bezet. Dat ziet u terug in de historische kastelen landhuizen, forten, kerken en vestingwerken uit de oudheid, middeleeuwen, renaissance en barok. Ook de vele musea geven u een boeiend kijkje in de rijke geschiedenis van het land.

Image for Onbewerkt voedsel direct uit de natuur

Onbewerkt voedsel direct uit de natuur

De liefde voor de natuur ziet u terug in de Sloveense keuken. Sloveense restaurants werken met pure ingredienten, onbewerkt voedsel en producten uit eigen moestuin en van lolale boeren. De Adriatische zee levert verse vis. Voor een klein land heeft het een enorme culinaire diversiteit met maar liefst 24 gastronomische regio’s en veel invloeden van buurlanden Italië, Oostenrijk, Hongarije, Servië en Montenergo. Eet smakelijk!

Image for Wees de drukte voor

Wees de drukte voor

Met zoveel moois zal het niet lang duren voordat Slovenië net zo beroemd is als buurlanden Italië en Kroatië. Wie de grote drukte voor wil zijn wacht niet te lang met een reis, want steeds meer mensen ontdekken hoe bijzonder Slovenië is.

Nieuwsgierig naar onze wellnessreizen in Slovenië?

Lees meer
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Ayurveda in Europa