De Weldaad van een Ayurvedareis

11 september 2022
Er zijn zoveel redenen om een Ayurvedakuur te doen. Ontgiften, ontstressen, in balans komen, weer aandacht en liefde aan uzelf geven, uw gezondheid verbeteren, meer enerige krijgen. Welke reden u ook heeft, u krijgt de andere voordelen er ook bij. Want een Ayurvedakuur richt zich op lichaam, hoofd en geest, altijd in zachtheid en met veel persoonlijke aandacht.

Reizen naar India en Sri Lanka is weer mogeljk. Wilt u liever dichterbij huis, ook in Europa hebben we (nieuwe) hotels waar u ayurvedische behandelingen kunt ondergaan. Ervaar wat een Ayurvedakuur voor u kan doen!

Image for Alpino Atlantico, Madeira

Alpino Atlantico, Madeira

Een ayurvedakuur ondergaan in een van de mooiste badplaatsen op Madeira. Bucketlistmateriaal? Het kleinschalige Alpino Atlântico biedt authentieke kuren in het professionele en zeer deskundige Ashoka ayurvedacentrum waar een vrolijk stel uit India (beiden ayurveda-arts) de scepter zwaait. De ayurveda-arts en zijn vrouw weten daarnaast veel over voeding. Het eten is in buffetvorm: ayurvedische gerechten én overwegend vegetarisch. Als gast van Alpino Atlántico kunt u gebruikmaken van de faciliteiten van de twee zusterhotels, die in dezelfde straat liggen: Galosol en Galomar. Vervelen zult u zich dus geen moment.
Lees meer
Image for Engel Ayurveda hotel, Italië

Engel Ayurveda hotel, Italië

Het Eggental, met uitgestrekte bossen, brede bergweiden en de reusachtige Rosengarten en Latemar bergketens, is het perfecte vakantiedal voor natuurliefhebbers, actieve ontdekkingsreizigers en sportfanaten. De rotswanden en bospaden in de zomer en bekroonde skigebieden in de winter maken het de ideale bestemming voor ieder moment van het jaar. De spa van het hotel is gebaseerd op de combinatie van de eeuwenoude, fundamentele principes van Ayurveda en de genezende kracht van de natuurlijke omgeving van Zuid-Tirol. Met 2500 m2 aan spa faciliteiten kunt u ontspannen in het binnen- of buitenzwembad, verschillende sauna’s en relaxruimtes.
Lees meer
Image for Thermana Park Laško, Slovenië

Thermana Park Laško, Slovenië

Thermana Park Laško ligt in het hart van Slovenië, in de groene heuvels en aan de oevers van de rivier Savinja. De speerpunten hier zijn: heilzame waterbronnen én het authentieke ayurvedacenter. Tel daarbij op: de uitgebreide binnen- en buitenbaden, een groot wellnesscenter met diverse sauna’s en stoombaden en mooie natuur om de hoek. In het voor- en najaar is dit een perfecte plek om te kuren. In de zomer is het de ideale vakantiebestemming.
Lees meer
Image for Mandira Styria, Oostenrijk

Mandira Styria, Oostenrijk

Het Mandira Resort geeft u het beste van twee werelden: Ayurveda en thermale baden. En dat in een spectaculair mooie omgeving op rijafstand van Nederland! Echt een plek om alles los te laten en weer helemaal tot uzelf te komen. Specialistische behandelingen, een zeer professioneel team aan deskundige therapeuten en de helende kracht van het thermale water zorgen ervoor dat uw lichaam en geest in no time terug in balans zijn en u zich weer de beste versie van uzelf voelt.
Lees meer
Image for Ananda in the Himalayas, India

Ananda in the Himalayas, India

Dit is ongetwijfeld een van de állerbeste destination spa’s. Om te beginnen is Ananda in the Himalayas gevestigd in de koninklijke residentie van een voormalig maharadja in Noord-India. Het fantastische personeel zorgt voor een ongeëvenaarde wellnessbeleving: de behandelingen worden met veel persoonlijke aandacht uitgevoerd. De keuken is er heerlijk en licht. Voor de nacht kunt u kiezen uit verschillende hoofdkussens. Alle details samen maken een verblijf hier uniek.
Lees meer
Image for Soma Manaltheeram Ayurveda, India

Soma Manaltheeram Ayurveda, India

Manaltheeram Ayurveda Beach Village is wat de naam belooft te zijn. Authentieke ayurveda. Zandstrand. Palmbomen. En knusse cottages. Het resort, in het zuiden van India, richt zich exclusief op ayurveda en yoga. Alle gasten komen voor een specialistische ayurvedakuur. Tegelijkertijd zorgen locatie, zon en strand ervoor dat uw wellnessreis een vakantie in een tropisch paradijs is. Denk: luieren in een hangmat na een ayurvedabehandeling, terwijl u uitkijkt over zee. Klinkt ontspannend, toch?
Lees meer
Image for Heritance Ayurveda Maha Gedara, Sri Lanka

Heritance Ayurveda Maha Gedara, Sri Lanka

Er lijkt geen einde te komen aan de oprijlaan. Maar dan doemen er witte bogen en zuilen op uit de tropische begroeiing, en komt het in koloniale stijl opgetrokken Heritance Ayurveda Maha Gedara in zicht. Deze plek, gerenoveerd in 2011, is nu een absolute aanrader voor ayurvedisc kuren op niveau. Met uitzicht op de Indische Oceaan. Tegelijkertijd lijkt het alsof u in een beschermd natuurgebied verblijft. Bijzonder is het Art & Craft center. Hier boetseren, weven, schilderen en beeldhouwen buurtbewoners.
Lees meer
Image for Lotus Villa, Sri Lanka

Lotus Villa, Sri Lanka

Dit is een kleinschalig ayurvedaresort waar contact leggen met andere kuurgasten heel makkelijk is. Dat maakt Lotus Villa perfect voor alleenreizenden. Aan de details merk je hoe bijzonder dit hotel is: bloemblaadjes op het bed als u arriveert. De glimlach van het personeel dat altijd vriendelijk is. De uitleg tijdens het eten. De yogaruimte met uitzicht op zee. Dit ayurvedisch paradijs ligt aan de Indische Oceaan. Binnen ons aanbod is dit de meest intensieve ayurvedakuur die u kunt boeken.
Lees meer
Top 10 Luxe Destination Spa's
Top 6 Retreats Solo-travellers
Floortje Dessing in Thailand
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen