Soort reis

Filter op beoordelingen
Reiservaringen

Wij delen met u graag ons enthousiasme over onze bestemmingen en reizen. Maar laten we eerlijk zijn: helemaal ‘ongekleurd’ zijn onze meningen niet. Daarom hechten we veel waarde aan de beoordelingen en tips die onze klanten achterlaten op onze website. Niets zo waardevol als een review van een klant die net terug is van zijn/haar reis. Daarom warm aanbevolen: lees de beoordelingen. U kunt reviews vinden over elke reis, elk hotel, elke coach. Of doe inspiratie op in het algemene reviewoverzicht van alle wellnessreizen.

Alle beoordelingen

27 oktober 2023

Italië, Grand Hotel Trieste & Victoria

Het hotel bevindt zich in het hart van de stad, wat bijzonder handig is voor een ontspannen wandeling door het centrum zonder dat je je auto hoeft te verplaatsen. Zowel het personeel als de manager zijn uiterst vriendelijk en bieden onberispelijke service aan de klanten. De manager reageert prompt op de wensen van de gasten, wat ons echt geruststelde. Bij aankomst werden we hartelijk verwelkomd en kregen we uitgebreide uitleg over het hotel. De eetzaal is met aandacht voor detail ingericht, en het ontbijt is overvloedig en gevarieerd. Dit charmante, goed verzorgde en schone hotel heeft onze algehele ervaring zeer positief beïnvloed, vooral dankzij de vriendelijkheid van het personeel en de manager, die ons verblijf tot een waar genoegen maakten.

Silvia

26 oktober 2023

Jordanië, Adem Jordanië: Rondreis, Mariken Fliervoet

Allereerst wil ik Puur en Kuur bedanken voor de onverwachte verrassingsmomentjes variërend van grootverpakkingen van flessen water tot de heerlijke verfrissende 'citroen-munt' drankjes op het terras of bij aankomst aan de Dode Zee. Heel attent. Ik heb ronduit genoten van de reis. Ik had zelf niet goed bedacht dat het een groepsreis was. En dat je dan ook veelal als reisgezelschap optrekt. Dankzij de grootte van de groep, de samenstelling én de gelijkgestemd had, heb ik het als zeer welkom en plezierig ervaren. Juist ook om deze mooie ervaring met elkaar te kunnen delen. Voor mij waren de nachten in de Wadi-Rum in combinatie met de paarden coaching en de klankschalensessie in de woestijn het meest indrukwekkend en memorabel. De locatie vond ik wel aan het verouderen. Het was een soort 'Jordanees chique'. De jeep tour nagenoeg aansluitend op de paarden coaching was voor mijzelf wat te veel. Ik had liever wat meer ruimte genomen om hetgeen ik had meegemaakt te laten landen. Mogelijk dat de jeeptour op de 1ste dag zou kunnen? De dagen in Petra bestonden meer uit cultuur. Ik heb zelf de keuze gemaakt om een dagje bij het hotel te vertoeven. Heerlijk op mezelf en een prima combinatie om toch ook de verborgen stad gezien te hebben. De accommodatie was ronduit heerlijk. Helemaal 'puur en kuur' waardig. Juist ook fijn om na het drukke Petra, terug te komen in een oase van rust. De Dode Zee was een bijzondere ervaring. Op deze locatie, dobberend in de Dode Zee kwam bij mij het besef binnen dat er zich op kleine afstand 'aan de overkant' veel leed aan het afspelen is en was. Schrijnend in al zijn vorm. Chauffeur Omar vond ik vriendelijk en voorkomend. Altijd bereidt te helpen. De cultuurverschillen met de gids Mohammed waren voor mij minder overbrugbaar.  Diepe buiging voor hoe Mariken een vorm vond om met de gids in verschillende situaties te dealen. Kortom: een geweldige ervaring waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Ik draag deze reiservaring dichtbij in mijn hart. Dank daarvoor.

Silfke

26 oktober 2023

Jordanië, Adem Jordanië: Rondreis, Mariken Fliervoet

Het was een onvergetelijke reis. Ik zag er een beetje tegenop om met een groep op reis te gaan, maar door de indeling/reisschema en de mogelijkheid om ook onderdelen voorbij te laten gaan en dankzij de fijne dames in de groep, inclusief de begeleidster, is het een hele positieve ervaring geworden. Voor mij een eerste kennismaking met yoga. Dankzij de combinatie met veel meditatie en de goede begeleiding, ben ik ook hier positief over. Tot slot vond ik het laatste hotel alhoewel prachtig.....erg massaal. Door de relatieve rust (als gevolg van annuleringen) heb ik hier absoluut geen last van gehad. Maar kan me voorstellen dat als het volgeboekt is, dit niet een plek is die ik associeer met yoga en meditatie. Heel veel dank voor een prachtige, indrukwekkende en relaxte reis (waar ik voor het eerst sinds jaren weinig aan werk gedacht heb, wat broodnodig was)! Voor mij was de woestijn het meest indrukwekkend en rustgevend. Daarnaast kan ik een luxe spa met behandeling ook erg waarderen. Maar de combinatie van (mediatie/yoga in) woestijn, historie (petra) en spa is perfect.

Germine

26 oktober 2023

Jordanië, Adem Jordanië: Rondreis, Mariken Fliervoet

Dit was voor mij een reis om nooit te vergeten. Mijn 1e echte groepsreis, dus ging met een beetje angst heen, maar het is 1 van mijn beste ervaringen ever. En dat in 1 week tijd. De balans tussen het zien, voelen en ervaren van het land met de yoga, meditatie, coaching en kennis van Mariken was een hele mooie balans. Ik doe zelf weinig aan yoga, maar vond de balans op deze reis heel mooi. Geen overdaad en de vrijheid en ruimte om zelf deel te nemen. Zelf vond ik het echt een plus dat de groep heel klein was. Dat zorgt toch voor een intieme verbinding en ik heb het gevoel gehad dat ik met een groep vriendinnen weg was. De energie van de reis, de rust, de zelfreflectie, de zelfliefde en de verbinding is bij mij ook blijven hangen sinds ik terug ben. Ik ben rustiger en luister beter naar mezelf en ben bewust bezig mijn grenzen aan te geven. Ik geniet van de momenten in stilte met mezelf en voel me helemaal niet alleen. Ik vond de volgorde van de reis heel mooi. Eerst landen met z'n allen in de woestijn in rust, daarna actief in Petra en dan weer helemaal tot rust komen in de dode zee. De paardencoaching vond ik echt heel uniek om mee te maken. Ik wist dat het bestond, maar had het nooit zelf gedaan in NL, maar het inzicht wat ik daar heb gekregen is uniek en ik kan nu nog het warme gevoel van mijn innerlijk kind in mijn armen sluiten voelen. We zijn nu samen 1 en samen zijn we sterk. Ik krijg weer bijna tranen in mijn ogen nu, nu ik dit opschrijf. De avond diner in de woestijn vond ik ook magisch, onder de sterrenhemel tussen de magische gesteentes daar en dan een klankschalen sessie. Alles was gewoon helemaal geregeld, echt voor mij een luxe reis om alles uit handen te geven (overgave). En dat past ook precies bij hoe ik me toen voelde. Ik vind het zelfs lastig om het gevoel en de ervaring thuis te delen, omdat het zo uniek is. Ik snap dat de reis nu even op on hold staat. Maar hoop echt voor jullie dat jullie hiermee doorgaan in de toekomst. Een aanvulling, aanrader en reis vol inzichten voor iedereen.

Marijke

24 oktober 2023

Sri Lanka, Heritance Ayurveda Maha Gedara

Vanaf het moment dat je met speciaal vervoer over het terrein van Maha Gedara rijdt naar de centrale hal, voel je je Zen. De welkom ceremonie maakt dit gevoel compleet.

Anoniem

23 oktober 2023

Spanje, Shanti-Som

Klein , sfeervol , luxe retreat hotel. (14 kamers) Massages zijn top, het eten verrukkelijk, werkelijk prachtige omgeving , goede pilateslessen en lieve mensen

Prisca