Filter op beoordelingen
Reiservaringen

Wij delen met u graag ons enthousiasme over onze bestemmingen en reizen. Maar laten we eerlijk zijn: helemaal ‘ongekleurd’ zijn onze meningen niet. Daarom hechten we veel waarde aan de beoordelingen en tips die onze klanten achterlaten op onze website. Niets zo waardevol als een review van een klant die net terug is van zijn/haar reis. Daarom warm aanbevolen: lees de beoordelingen. U kunt reviews vinden over elke reis, elk hotel, elke coach. Of doe inspiratie op in het algemene reviewoverzicht van alle wellnessreizen.

Reviews van Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village
11 oktober 2018

India, Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

Het onthaal, met een roosje op de luchthaven was meteen een mooie feel-good momentje en op weg door het chaotische verkeer werd ik direct ondergedompeld in de sfeer van een kleurrijk en authentiek Indië.

Het verblijf in Manaltheeram was helemaal waar ik op zoek naar was: een eigen hutje met mooi hemelbed waar je elk moment van de dag kon terugtrekken, zalige hangmatten met prachtig uitzicht op zee, samen met de stevige geluiden van de golfslagen het mooiste plekje om na een ‘treatment’ tot rust te komen, de buffetgerechtjes waarvan je zeker wist dat ze echt gezond en goed voor je zijn, de ‘ lauwe herbal water’ die je op elk moment kon krijgen.

En dan die ‘treatments’, ze hadden iets routinematig en daardoor heel spontaan en wat mij betreft heel relaxing en energetische. (Volgens mij had ik daar ook de allerbest therapeute, Ancy een jonge vrouw met een heel warme en geruststellende glimlach.)

Door een vaste dagindeling te maken van meditatie, yoga, treatment, relax… ben ik er echt tot rust en inzichten kunnen komen.

Tijdens mijn verblijf had ik wel diepgaande literatuur meer rond Auyrveda wat zeker een grote bijdrage was voor het gevoel daar.

Want ter plekke werd over de inzichten en principes van Auyrveda niet zoveel verteld. Ze werden wel toegepast.

Ik leerde er ook heel fijne mensen kennen, dames van over de wereld, met wie we in alle vrijheid van gedachten hebben gewisseld.

In zijn geheel een heel mooie ervaring om eens in mijn alleen en in alle vrijheid te kunnen herbronnen.

Wat uitstapjes betreft: we zijn naar de Backwaters geweest, en was goed, eens buiten.

Ik heb mooie runs gedaan op het strand, dat was heel veilig gevoel en vooral een prachtige plek langs die metershoge golven. Op het strand de kleurrijke boten en af en toe een man turend over de zee, een groep jongeren aan het voetballen, een koe grazend, …

Trivandrum ben ik ook gaan bezoeken met een taxi geregeld door het hotel. Omdat ik zelf geen reisgids mee had, kon ik weinig input geven over wat ik wilde zien. Het werd de buitenkant van een moskee, een museum met de geschenken uit koloniale tijden, een zoo met vrij triestig, de mooiste dieren opgesloten in veel te kleine ruimtes en dan… de bevriende shops. Op zich een mooie kennismaking maar het zou een meerwaarde zijn mocht die excursie nog iets meer worden uitgewerkt zodat ook eens een moskee of kerk van binnen kan worden bekeken. Zodra je in die streken in de buurt van shopjes komt is men vrij opdringerig, uiteindelijk kocht ik de leukste souvenirs in alle rust in de luchthaven…

Nog een leuk detail: ik liet in het straatje van het hotel een paar jurkjes maken op het patroon van mijn lievelingsjurk die ik mee had. Dat was in een dag klaar en eigenlijk wel geslaag.

Anoniem

27 februari 2017

India, Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

Manaltheeram..it's great.! Prachtige plek, met lieve, zorgzame, deskundige mensen.! De "troubles" in de badkamer waren wat lastig, maar werden opgelost. Enige renovatie ervan zou wel mogen. Februari is n drukke mnd. De plek zou wat mij betreft geen groepsakkomodatie moeten zijn! Eerste wk was danook rustiger en prettiger. Fantastische ervaring ! Voel me "herboren"...

Hetty H.

28 oktober 2016

India, Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

Ik heb een enorm prettig verblijf gehad in Manaltheeram. Het is een fijn en mooi gelegen resort met directe toegang tot het strand. Het resort wordt goed onderhouden en is erg rustgevend. Ik vond het een mooie ervaring om zo'n ayurvedische kuur mee te maken. Iedereen was zeer deskundig, vriendelijk, behulpzaam en enorm servicegericht. Ik vond het geweldig om elke ochtend de lokale engels talige krant voor mijn deur te vinden samen met een liter fles mineraalwater. Heel goed geregeld en verzorgd. Had je iets nodig, ging er iets niet goed dan hoefde je maar te bellen naar de receptie of housekeeping het werd voor je geregeld/opgelost. Al het personeel deed zijn uiterste best om jouw een fijn verblijf te bezorgen. De hangmat voor mijn cottage was ook heerlijk om in te relaxen en wat te lezen. De yogalessen waren goed opgezet (beginners, intermediate en advanced). Ik raad een verblijf in Manaltheeram zeker aan en zie mijzelf hier nog wel terugkomen. Het was echt een top verblijf!

Sandra R.

9 oktober 2016

India, Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

Wat heb ik een fantastische tijd gehad in Manaltheeram! De ligging van het resort aan het strand. Authentieke cottages prachtig opgesteld in een oase van groen. De behandelingen zijn heerlijk, het eten is verrukkelijk en het personeel is fantastisch. Aan alles is gedacht! Wat een heerlijke tijd heb ik gehad - voor herhaling vatbaar!

Karin V.

30 september 2016

India, Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

Er staat dat er een privé strand bij de accommodatie is, maar dit klopt niet, er lopen veel lokale mensen rond, niet erg. Maar ze blijven aandringen om spullen te kopen.

Puurenkuur reactie: Beste Mia, dank voor uw feedback! We hebben u een mailtje gestuurd met de vraag waar u dit heeft zien staan, zodat we het kunnen aanpassen? Onze Ayurveda specialist is ervan bewust dat er geen prive stranden zijn (stranden in India zijn voor iedereen toegankelijk). Alvast bedankt!

Mia V.

17 november 2013

India, Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village

It was a splendid experience and worth all efforts!! The only not too nice moment was to not have been informed from the very beginning, when i started asking for a booking, that i could not stay at Manaltheeram for the whole period. Nevertheless i passed an extraordinary great time, the same in Somatheeram, as well in Manaltheeram. All staff acted in a very attentive and sensitive manner, and then the treatment, together with the meditation and yoga class was just awesome! The rest of the booking process went very smoothly and i felt a lot being taken serious and received all further necessary information very promptly. Thank you!!!

Stephan M. Z.