Soort reis

Hoteldetails

Six Senses Vana is een internationale ashram, een luxe wellness retreat en een hemels heiligdom van wereldklasse. Een spirituele plek om, met een volledig op maat gemaakt programma, weer connectie met uw diepste zelf maken.

Hier gaat u naartoe
Six Senses Vana ligt op de helling van een lychee- en mangoplantage, in de noordelijke Indiase provincie Uttarakhand, aan de voet van de Himalaya. Hindoes komen in deze streek samen om hun geloof te belijden aan de heilige rivier Ganges. Ook de Beatles vonden hier hun spiritualiteit. Six Senses Vana ligt discreet in een laan van een betere buurt van Dehradun met aan de andere drie zijden bos, heuvels en bomen. De dichtstbijzijnde luchthaven is Dehradun Airport op ongeveer een uurtje rijdafstand.

Mogen we u enthousiast maken?
Gelegen op de hellingen van een lychee- en mangoplantage, in de noordelijke Indiase provincie Uttarakhand, ligt Six Senses Vana. Met oogverblindende luxe en comfort. Het gebruik van steen, glas en hout geeft het een serene uitstraling. Deze destination spa is kleinschalig en persoonlijk. Een warm nest en toevluchtsoord voor persoonlijke groei, heling en ontspanning. Er zijn hier geen vooraf bepaalde kuurprogramma’s: uw schema wordt op maat gemaakt na het intakegesprek met de arts. Daarin worden uw doelen besproken (zoals ontstressen, detox, gewichtsverlies of emotional healing).

Speerpunten


Wellnessprogramma's

Belangrijk

  • Vliegen op Delhi (DEL) en binnenlandse vlucht (1 uur) naar Dehradun Airport (DED) of vliegen op Delhi en per trein naar Dehradun (6 uur). 
  • Transfertijd vanaf de luchthaven: Dehradun - 60 minuten
  • Check-in tijd 14.00 uur / Check-uit tijd 12.00 uur
  • Vroege check-in en late check-uit mogelijk tegen een toeslag en afhankelijk van de beschikbaarheid op dat moment
  • Er geldt een verplichte toeslag voor feestdagen (nog niet verwerkt in de prijs). 
  • Er is een verwarmd binnenzwembad en een buitenzwembad 
  • Internet is gratis 
  • Badjassen, badhanddoeken en badslippers bevinden zich op de kamer


Paspoort / visum informatie

Vaccinaties en gezondheid

Kamers

De moderne en comfortabele slaapkamers zijn rustgevend ingericht met natuurlijke materialen en hebben ramen van vloer tot plafond met uitzicht op de heuvels en bomen.

Er zijn 66 kamers, 16 suites en 4 villa's. 


Kamer met tuinzicht
Garden room
Kamer met boszicht
Forest Room
Bodhi Suite
Bodhi Suite

Media

Reiservaringen


4 augustus 2023

Six Senses Vana biedt werkelijk een levensveranderend perspectief op welzijn. Hun alomvattende benadering van gezondheid, waarin Ayurveda, Tibetaanse geneeskunde, fysiotherapie met Dr. Arushi, reflexologie met Dr. Subhash, acupunctuur met Dr. Dimple gecombineerd worden, heeft voor mij een revolutionaire impact gehad. Hun deskundige en bedreven beoefenaars hebben mijn aandoeningen nauwkeurig kunnen diagnosticeren door simpelweg mijn pols te lezen, wat mij verbaasde. Ze hebben niet alleen mijn medische problemen aangepakt, maar Dr. Prashant heeft mij ook geleerd hoe ik een gezond leven kan leiden. De nadruk op zelfzorg en het stellen van jezelf boven anderen heeft diep resonantie gevonden bij mij.

De biologische voedingsopties, samen met diverse wellnessprogramma's zoals Ekanga Patra Pinda Svedana met Kaizizhiala, Hor Gyi Metea, Hot & Cold Stone Therapy, Shirodhara, Detox Body Buff, hebben mij geholpen een staat van balans en welzijn te bereiken waarvan ik nooit had gedacht dat die mogelijk was. De integratie van acupunctuur, reflexologie en mentale wellness heeft mijn ervaring bij Six Senses Vana verder verrijkt. De holistische aanpak van genezing en verjonging verdient echt lof. De serene en rustige omgeving vormt de perfecte achtergrond voor mijn wellnessreis. Het volledige team zorgt ervoor dat je genezen terugkeert en dit heiligdom onderhoudt, en streeft ernaar dat je er optimaal van profiteert.

Mijn persoonlijke kookles met chef-kok Ashish, Babysha die subtiel erop stond om geen 2 eiwitten te mengen, Ankit die ons tijdens onze maaltijden vermaakte - de lijst is eindeloos. Na 20 jaar doktersbezoeken hoop ik nu aan mijn wellnessreis te beginnen en ik ben van plan om elke 6 maanden terug te keren. Een verborgen parel zijn de kunstwerken rondom het hoofdgebouw en de wellnessruimtes. Van de open vlaktes tot het kabbelende water met levende vissen, zo metaforisch en toch zo passend voor de wellnesservaring. Mijn oprechte dank aan het hele team; jullie leveren allemaal fantastisch werk.

Anneke

23 juni 2023

Vana is dé plek om naartoe te gaan als je jezelf wilt verwennen, de zorgen van het leven wilt vergeten en zowel je innerlijke als uiterlijke zelf wilt revitaliseren. Het was mijn eerste keer en zeker niet mijn laatste keer. Ik heb er een week doorgebracht en vertrokken als een vernieuwd persoon, volledig ontspannen en opgeladen.

Vana biedt Ayurvedische behandelingen in combinatie met Tibetaanse massages, gezichtsbehandelingen en talloze yogaklassen - alles wat je nodig hebt om jezelf te verwennen. Alle behandelingen zijn van uitstekende kwaliteit. Het eten is ook absoluut heerlijk. Ze bieden een variëteit aan vegetarische en niet-vegetarische gerechten in het hoofdrestaurant en vegetarische en niet-vegetarische Thali in hun tweede restaurant. Je wordt verwend met keuzes in alles.

Hoewel sommigen het misschien wat prijzig vinden, is elke uitgegeven cent aan Vana een investering in je welzijn die aanzienlijke voordelen oplevert. In tegenstelling tot andere wellnessresorts waar je niet buiten het terrein mag komen, kun je bij Vana de omgeving verkennen als je dat wilt. Het team regelt dit graag voor je. De vrijheid om je activiteiten te bepalen is een opmerkelijk aspect.

Ik raad ten zeerste aan om jezelf te trakteren op de yogayama-behandeling, de diepweefselmassage en de ontspannende ayurvedische massage, die wordt aangeboden op je eerste dag. Bij Vana hoef je alleen de kleding mee te nemen waarin je bent gereisd; ze voorzien je van comfortabele witte kleding om tijdens je hele verblijf te dragen, waardoor het overbodig is om veel outfits in te pakken - onthoud alleen je badpak.

Ik begon deze reis alleen en vertrok met prachtige vriendschappen. Ik wil het hele Vana-team van harte bedanken voor hun uitzonderlijke gastvrijheid en zorg tijdens mijn verblijf.

Lydia

Deel dit hotel