Puurenkuur, Wellness Reizen Wereldwijd
 
Soort reis

Detoxvakantie in Nederland

Een korte en krachtige boost van lichaam en geest

Wist u dat ook een weekendje detoxen al heel veel goeds doet? Leefstijl verandering? Af van die paar kilo's? Opgeblazen gevoel? In een mooi viersterren boshotel geniet u van lichte, gezonde groenten- en fruitsappen, aangevuld met soep, power shots en salades. De wandelingen in de prachtige natuur van het Limburgse platteland kalmeren uw geest, uw lichaam ontspant in het wellnesscenter of tijdens de yoga- en meditatielessen. De goede en kundige begeleiding staat bekend om de oprechte persoonlijke aandacht.
Lees meer

Insiders tips

Detox kuurreizen

De beste detoxkuren

Puurenkuur blog

Waarom een detoxreis?Filter de reizen op

Ontdek hier alle Detoxweekend in Nederland reizen

Boshotel Vlodrop
220 reviews
Vlodrop, Nederland
Yoga, detox, pilates en fitness in een hotel met fantastische service en uitgebreide wellness in een prachtig natuurgebied. lees meer
Puurenkuur extra’s
Afhankelijk van de geboekte reis:
  • Gratis toegang tot het sauna landschap t.w.v. € 17,50 per persoon per dag
  • Check-uit op zondag om 12 uur ipv 11 uur
  • Vanaf uw 2e bezoek: gratis upgrade naar een Suite (indien beschikbaar)
Niet gevonden waar u naar zocht? Bel +32 (0)380 80 986 voor meer informatie!

Waar kan ik sapvasten?  

Wij bieden sapvasten detoxweekenden aan in Nederland. Een ideaal moment om eens kennis te maken met een detox of sapvastenkuur. U zult verrast zijn over de lekkere én voedzame sappen en soepen met groente, fruit en kruiden. Tussendoor geniet u van wandelingen, yoga- en meditatielessen en voedingsworkshops. Uw lichaam ontspant in de mooie spa van het hotel. De goede en kundige begeleiding staat bekend om de oprechte persoonlijke aandacht. 

Detoxvakantie met sappen (of sapvasten) 

Een sapvastkuur of leverdetox bestaat uit een combinatie van verse groenten, fruitsappen en kruiden die helpen het lichaam te herstellen van slechte eetgewoonten en om afvalstoffen af te voeren. Voor uw lichaam is het heel fijn om even geen vast voedsel te hoeven verteren. Zo krijgt uw overbelaste spijsverteringstelsel de tijd om te herstellen. Om het lichaam rust te geven, eet u tijdens een sapvasten kuur geen vast voedsel. In plaats daarvan leeft u op water, kruidenthee, soepen en sappen. Deze laatste zijn samengesteld uit groenten- en fruitsoorten die erom bekend staan dat ze afvalstoffen afvoeren en uw darmen reinigen. Spinazie, wortels, citroen en selderij bijvoorbeeld, hoewel u tijdens een sap kuur op allerlei originele, creatieve combinaties getrakteerd zult worden.

Gezonder en lichter door detoxen

Door een korte periode niet of heel weinig te eten, geeft u uw lijf de kans tot rust te komen en al deze opgeslagen gifstoffen af te voeren. Een schoner, gezonder, energieker en beter functionerend lichaam is overigens niet het enige voordeel van een detoxkuur. Want het helpt ook om de darmflora te herstellen, waardoor die beter gaat functioneren, en het verbetert de stofwisseling en weerstand. Ten slotte is het mogelijk om wat kilo’s te verliezen tijdens een detox. Voor de meesten van ons een prettig bijverschijnsel.

Onze lever

De lever is na de huid ons grootste orgaan. Met meer dan 500 functies heeft de lever het beduidend drukker dan onze andere organen. De lever zet een deel van de afvalstoffen in ons lichaam om tot niet-schadelijke stoffen die kunnen worden hergebruikt en voert de rest via de galblaas en darmen af. Door ons moderne voedingspatroon en onze overconsumptie krijgt ons lichaam vaak veel giftige of niet-nuttige stoffen binnen. Volgens de Chinese geneeskunde veroorzaakt een ontregelde lever stress, irritatie, boosheid en slaapproblemen. Herkent u deze klachten dan is het een goed idee uw lever eens te ontlasten. Na een leverdetox voelt u beter wat de echte behoeften van uw lichaam zijn. U voelt zich fitter en denkt helderder na. U raakt makkelijker overtollig gewicht kwijt en u kunt uw drukke leven beter aan.