Soort reis

Thalasso, Balneo en Vichy in Casablanca / Marokko

20 januari 2023

Een medische spa die thalassotherapie, balneotherapie en Vichy samenbrengt, dat waren we nog niet eerder tegengekomen. Want hoe combineer je een therapie gebaseerd op zeewater met een therapie waar juist mineraalwater aan de basis staat? We duiken dieper in Vichy Célestins Spa Hotel in Casablanca / Marokko.

Image for Mineraal water en zeewater

Mineraal water en zeewater

Een goed voorbeeld van hoe Balneo en Thalasso samenkomen is de Trilogie Therapie. Een drie stappen signature treatment, hoe kan het ook anders. Je start met een hydrobad van zeewater. Aan dit zeewater worden dan de mineraalzouten van Vichy toegevoegd. Stap twee is de wrapping met Vichy producten op basis van thermaal water. De afsluiting is een douche met massageolie van Vichy maar met zeewater als douchewater. Zo lopen Thalasso, Balneo en Vichy in elkaar over en complementeren ze elkaar in de signature spa-behandelingen. 

Image for Verwarmd thalassobad met zeewater uit de Atlantische Oceaan

Verwarmd thalassobad met zeewater uit de Atlantische Oceaan

Maar voordat je aan een van de ontspannende signature behandelingen begint, start je in het grote thalasso zeewaterbad dat het water direct uit de Atlantische Oceaan haalt. Niets is verplicht natuurlijk maar de aangename temperatuur van 29 graden celsius, het zoute water en de massagestralen zetten je lichaam alvast in de ontspanningsstand. Daarmee is een plons in het Thalassobad, de perfecte voorbereiding voor de behandelingen in je programma. 

Image for Integraal programma op maat

Integraal programma op maat

Dat programma begint altijd met een consultatie bij een arts en een voedingsdeskundige. Deze maken een programma op maat dat helemaal op jou afgestemd is met behandelingen, voeding, lichaamsbeweging, therapieën en ontspanning. Alles onder begeleiding van diverse experts en specialisten. Zo zijn er naast artsen en voedingsdeskundigen ook bijvoorbeeld cognitieve gedragstherapeuten, fysiotherapeuten en ontspanningstherapeuten.

Image for Helende en ontspannende Quartz Stone Massage

Helende en ontspannende Quartz Stone Massage

We stippen graag nog een paar bijzondere behandelingen aan. Uniek bijvoorbeeld is de Quartz Stone Massage. Kwarts kristallen worden gezien als de meest krachtige helende mineralen. Daarom lig je tijdens de quartz massage op een bed van warme kwartsmineralen (met een speciaal linnen laken ertussen) terwijl je een ontspannen massage krijgt. De stress glijdt van je af!

Image for Cryotherapie

Cryotherapie

Atleten en sportievelingen doen er goed aan de cryotherapie in hun programma op te nemen. Het hele lichaam verblijft drie minuten in -170 graden Celsius. Een enorme boost voor het lichaam. Maar ook mensen met bepaalde gezondheidsproblemen kunnen hier onder begeleiding baat bij hebben. Denk daarbij aan problemen met de bloedsomloop, slaapproblemen, angststoornissen, overgewicht, astma of reuma. 

Image for Iyashi Dôme infrarood therapie

Iyashi Dôme infrarood therapie

De Iyashi dome komt uit Japan. Terwijl je in de dome ligt te cocoonen stimuleert het infrarood licht de natuurlijke hitte van je lichaam. Goed voor detoxen, afslanken, slapen, verjonging, spieren en ontspanning en de kwaliteit van je huid. Daarom is de Iyashi Dome onderdeel van bijna elke kuur in Vichy Célestines spa hotel Casablanca. 

Image for Beauty- en behandelproducten

Beauty- en behandelproducten

In een Vichy hotel verwachten we vanzelfsprekend Vichy producten. En die gebruikt Vichy Célestines spa hotel Casablanca ook. Voor gezichts- en lichaamsbehandelingen maken ze ook gebruik van het lokale luxemerk MarocMaroc dat volledig uit natuurlijke ingrediënten bestaat. We kunnen helaas maar een paar bijzonderheden uitlichten van de Vichy Célestines spa hotel. Wilt uzelf ervaren wat het doet? Bekijk onze reizen naar Vichy Célestines spa hotel Casablanca.

Meer weten over Vichy Célestins Spa Hotel? Meer info op de knop hier...

Lees meer
Ayurveda in Europa
Floortje Dessing in Thailand
Top 6 retreats voor in je eentje
Top 13 luxe destination spa's
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen