Soort reis

10x bijzondere wellness retreats in de herfst 2024

30 augustus 2024

De herfst is een tijd zijn van reflectie en introspectie, een periode waarin we naar binnen keren, onze ervaringen en groei evalueren en ons voorbereiden op de winter. De herfst is de perfecte tijd om te resetten en op te laden, met koelere temperaturen en de natuur in allerlei tinten groen, rood en bruin. In deze blog geven we 10 inspirerende retraites in Europa voor selfcare. Of u nu wilt ontstressen of verbinding wilt maken met de natuur, deze retraites bieden 'herfstige' ervaringen op prachtige locaties. 

In dit blog:
Image for 1. De Oostzeekust in Noord-Duitsland

1. De Oostzeekust in Noord-Duitsland

In de herfst verandert de Oostzeekust in Noord-Duitsland in een schilderachtig landschap in alle tinten rood, oranje en goud. Geen hordes toeristen, de herfst is heerlijk rustig. Het koelere weer maakt het makkelijker om natuurreservaten en parken te verkennen, en bijvoorbeeld om trekvogels te spotten. 

Favoriete wellnesshotel: Private Nature Luxury Resort Weissenhaus (NIEUW!) Op een uur rijden van Hamburg, wordt dit luxe Weissenhaus beschouwd als een van de beste hotels van Duitsland. Historische gebouwen in een 400 jaar oude park van 75 (!) hectare. Gelegen aan zee, met prachtige spa en michelin-restaurant. Adults-only!

Vanaf €757 per persoon voor 2 nachten inclusief 1x 3-gangendiner en 1x massage.

Lees meer
Image for 2. Thermaalwater in Slovenië

2. Thermaalwater in Slovenië

Een bezoek aan Slovenië in de herfst is een van de mooiste periodes. Na een wandeling over glooiende heuvels met levendige herfstkleuren, is het tijd voor een rustgevend warm bad in een van de thermale bronnen. Slovenie is ideaal voor wandelen en mountainbiken door schilderachtige landschappen. Ontdek het Triglav Nationaal Park of de Julianen of Kamnik Alpen waar het berglandschap verandert in een explosie van rood, geel en oranje. Wandel of neem de skilift naar de Vogel-berg voor adembenemende uitzichten over het Bohinjmeer, of volg het pad naar de Savica Waterval.

Favoriete wellnesshotels: Rimski Dvor (Nieuwe programma's!) EN Atlantida Boutique Hotel, zie hieronder.

Image for Rimski Dvor - Slovenië

Rimski Dvor - Slovenië

Hotel Rimski Dvor is een gerenoveerd viersterrenhotel in het groene hart van Slovenië. De prachtige heuvelachtige omgeving is geweldig om in te wandelen en te fietsen, bijvoorbeeld langs de rivier Savinja (fietsen zijn te huur bij het hotel). Naast heilzame waterbronnen beschikt Hotel Rimski over een goed medisch centrum dat verschillende kuurprogramma’s aanbiedt tegen een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding. De kuurprogramma’s bestaan uit heerlijke behandelingen, (medische) gezondheidschecks en activiteiten in de natuur. Ook fijn: de vele binnen- en buitenbaden in Romeinse stijl en het uitgebreid saunalandschap (adults-only!). 

Vanaf €1.402 per persoon inclusief 7 overnachtingen met volpension en ca. 30 behandelingen en activiteiten.

Lees meer
Image for Atlantida boutique hotel - Slovenië

Atlantida boutique hotel - Slovenië

Slovenië telt meer dan 15 bronnen. Eentje daarvan, Rogaška Slatina, is de bron van het Donat Mg water, wereldwijd bekend om het hoge gehalte aan magnesium. Het helende water bevat het hoogste, natuurlijk voorkomende magnesiumgehalte ter wereld. Het drinken van Donat Mg-water is helend: het verbetert de spijsvertering, het vermindert ontstekingen en het reguleert de bloedsuikerspiegel. Dit water is dus vooral heilzaam om te drinken, in plaats van te badderen. Hotel Atlantida is een van de nieuwste hotels, met een prachtige look & feel en voortreffelijk goed eten! We hebben alle hotels in het stadje Rogaška gecheckt, maar deze kwam met kop en schouders boven de anderen uit. Luxe zit hem in de service, de heerlijke gerechten (ook voor licht en gezond) en de rustige entourage. Daarnaast loopt u zo van het hotel de natuur in voor mooie wandel- en fietstochten.

Vanaf €1.323 per persoon inclusief 7 overnachtingen met volpension en ca. 7 behandelingen en activiteiten.

Lees meer
Image for 3. Heerlijke temperaturen in Tenerife

3. Heerlijke temperaturen in Tenerife

Herfst op Tenerife is een mooie periode voor een wellnessretraite omdat het eiland in deze periode een milde temperatuur heeft, heldere lucht en nagenoeg geen drukte kent. Maak wandelingen door schilderachtige paden op de Teide-vulkaan, in de Masca-vallei of het laurierbos.

Favoriete wellnessbestemming in Tenerife: Hotel Botánico Wellness & Spa: waanzinnig mooie uitzicht aan alle kanten, prachtige tropische tuinen, geweldige keuken en een Oriëntaalse Thaise Spa.

Vanaf €754 per persoon inclusief 3 nachten met ontbijt en 3 spa-behandelingen.

Lees meer
Image for 4. De tuinen van de Algarve in Portugal

4. De tuinen van de Algarve in Portugal

Ontspannen in een hotel midden in één van de mooiste natuurgebieden van de Algarve. Monchique Resort & Spa ligt in het Monchique gebergte, ook wel de tuin van de Algarve wordt genoemd. Dit is een prachtig wandelgebied dat mooi klermet een heuse, 2000 jaar oude thermale bron met zuiver mineraalwater. Vanaf het hotel kunt u lopen naar de dorpjes Caldas de Monchique. Het strand van Alvor ligt op 20 minuten rijden.

Favoriete wellnessbestemming in de Algarve: Monchique Resort & Spa: grote suites, verwarmd buitenbad met een grote spa, en dit alles gelegen in een adembenemende berglandschap. 

Vanaf €343 per persoon inclusief 3 nachten met ontbijt en 2 spa-behandelingen

Lees meer
Image for Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa - Portugal

Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa - Portugal

Gericht kuren doet u in Vilalara Longevity Thalassa & Medical Spa in de Algarve, direct aan zee met een prachtig strand voor de deur. Onder begeleiding van specialisten, én in ultieme vijfsterrenluxe, ondergaat u hier specialistische kuren en deskundige behandelingen. De binnenbaden in het thalassocenter zijn gevuld met zout water uit zee. De omgeving is zeer sfeervol: de architectuur in mediterrane stijl is geïnspireerd op het werk van kunstenaar Gaudí.

Vanaf € 618 per persoon, 2 nachten, ontbijt, 3 behandelingen

Lees meer
Image for Palazzo BelVedere - Italië

Palazzo BelVedere - Italië

Fan van Toscane? De rustgevende sfeer van dit stukje Italië is in alles terug te vinden in Palazzo BelVedere, gelegen in het hart van kuuroord Terme Montecatini. Palazzo BelVedere heeft een enorme metamorfose ondergaan, is geheel in stijl opgeknapt volgens holistisch concept van de elementen, en wordt ook wel hét city retreat genoemd van het stadje. Montecatini is een levendige plek, vol stijlvolle art-nouveaugebouwen. De Terme Montecatini is gehuisvest in een adembenemend gebouw van honderden jaren oud, inmiddels op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het ademt historie en is zeker een bezoek waard! De spa van Palazzo BelVedere is geïnspireerd op de elementen water, lucht, vuur en aarde en is een mix van holistische natuurgeneeskunde, eeuwenoude technieken en gebruik van kruiden van de Romeinen én de genezende kracht van thermaal water uit de Montecatini bron. Een mooie mix om mee aan uw gezondheidsdoelen te werken, op te laden en in balans te komen. De omgeving van het BelVedere is niets minder dan spectaculair. Het mooie Toscane met haar glooiende heuvels straalt rust en authenticiteit uit. De heerlijke gezonde Toscaanse keuken met zijn volle, pure smaken. En natuurlijk de historische cultuurstad Pisa en Florence om de hoek, de laatste als de geboorteplaats van de Renaissance en een hoogtepunt voor elke kunstliefhebber.

Vanaf € 65 per persoon per nacht inclusief ontbijt

Lees meer
Image for Parklane - Cyprus

Parklane - Cyprus

Een lang zandstrand, overal prachtige exotische tuinen en een luxe spa maakt van Parklane, a Luxury Collection Resort & Spa, een geweldige plek voor een ontspannen wellness-strandvakantie. Vanuit het hotel loopt u zo het strand op voor een plons in de Middellandse Zee. Het hotel heeft drie fijne buitenbaden waaronder een adults-only en een zwembad gevuld met zeewater. Relax in de ruime spa met thalassotherapie en typisch Cypriotische behandelingen. Het is heerlijk wandelen in de omringende tuinen die maar liefst 100,000 m2 beslaan. Families met kinderen komen hier goed aan hun trekken en door de aparte adults-only vleugel kunnen volwassenen en alleenreizenden heerlijk genieten van de rust.

Vanaf € 545 per persoon, 3 nachten, ontbijt, 2 behandelingen

Lees meer
Image for Anassa - Cyprus

Anassa - Cyprus

Anassa betekent ‘koningin’. En dat geeft meteen aan wat u hier kunt verwachten: een koninklijk verblijf. Sfeervol, gracieus, luxe... dat zijn de trefwoorden voor uw vakantie hier. Het vijfsterrenhotel, populair onder de rich & famous, is opgezet als een authentiek Cypriotisch dorp. Gelegen tegen een heuvel, direct aan het strand van een baai. De spa is – zoals je hier kunt verwachten – ook zeer stijlvol. Het binnenzwembad is gevuld met zeewater, en er zijn diverse sauna’s en rustplekken.

Vanaf € 903 per persoon, 3 nachten, ontbijt, 2 behandelingen

Lees meer
Image for Es Racó d'Artà - Mallorca

Es Racó d'Artà - Mallorca

Op deze plek vóél je geschiedenis. Al sinds de 13e eeuw staat deze boerderij, gebouwd op de plaats van een Berberse nederzetting. Het hoofdgebouw telt acht prachtige kamers en er zijn enkele huisjes en villa’s. Alle ruimtes zijn gevuld met licht, privé, en ontworpen voor ontspanning. Bent u op zoek naar een bewustere manier van leven? Dan begint uw pad hier. Onder liefdevolle begeleiding en persoonlijke aandacht wordt u aangemoedigd een nieuwe weg te bewandelen voor meer rust, verbinding, reflectie en creativiteit en dus vrijheid in uw leven. Bewustzijn, balans en terug naar onze eigen bron, dat staat hier centraal. Dat ze oog voor detail hebben, merkt u in alles van Es Raco terug: in de behandelingen, activiteiten, het eten maar ook hoe het de ruimtes zijn ingericht. Wordt bewust van uzelf en uw lichaam door de verschillende soorten meditaties. Ontdek mindfulnessoefeningen die u in het NU zetten, en hoe u deze in het dagelijks leven kunt toepassen. Onderzoek de relatie tussen uw fysieke, emotionele en mentale welzijn. En geniet van gezonde en voedzame maaltijden (seizoensgebonden!) uit eigen (biologische) tuin. De spa biedt verschillende therapieën, waaronder hun kenmerkende Watsu-behandeling (op zen shiatsu geïnspireerd lichaamswerk) die drijvend in warm water plaatsvindt. Daarnaast: massage, yoga, meditatie... wandelingen en sportlessen.

Vanaf € 197 per persoon per nacht op basis van ontbijt

Lees meer
Image for Asia Gardens, Spanje

Asia Gardens, Spanje

Fan van wellness in Azië, maar niet van de lange vliegreis erheen? Dan is dit dé oplossing: een luxe designhotel in Aziatische stijl in... Spanje! Inclusief hoogwaardige Thaise spa, waar u de bekende Thaise massages kunt boeken. Het hotel organiseert elke dag holistische activiteiten: doe mee met yoga, tai chi of een stretchingles. Daarna duikt u in een van de zeven buitenzwembaden. Bent u op uw rust gesteld, zoek dan het adults-only zwembad op (verwarmd, dus ook ideaal voor een winterbreak).

Vanaf € 271 per persoon voor 2 nachten op basis van ontbijt

Lees meer
Image for The View Vichy Bouznika - Marokko

The View Vichy Bouznika - Marokko

Een stapje terugdoen, lichaam en geest weer in balans krijgen, uw dagelijkse routine doorbreken, loslaten: kom daarvoor naar het mooie The View Vichy Bouznika. Het hotel ligt tussen Rabat en Casablanca, op meer dan 500 hectare land, en heeft een ultramodern wellnesscenter van hoge kwaliteit. Vichy benadert wellness vanuit een holistisch en preventief perspectief, met een focus op afvallen, fitness, beauty en anti-aging. Daarbij wordt gebruikgemaakt van thalassotherapie met het wereldberoemde thermale spawater.

Vanaf € 127 per persoon per nacht inclusief ontbijt

Lees meer
Image for NIEUW! Groepsreis Marokko

NIEUW! Groepsreis Marokko

Image for Over Marleen

Over Marleen

Dit blog is geschreven door Marleen, oprichter Puurenkuur in 2005. Ze reist de wereld over op zoek naar de beste gezondheids- en kuuroorden, spa's en retreats. Ze deelt haar kennis, ervaringen en inzichten via haar blogs.

Floortje Dessing bezoekt wellnessretreats in Thailand
Ayurveda in Europa
Tips voor een betere nachtrust - Leer beter slapen
Top 12 luxe destination spa's
Top 6 retreats voor in je eentje